AU Blunder op Schiphol: zestien vliegtuigen landen op gesloten baan (video)

Afgelopen week publiceerde NHNieuws geheel in het kader van vrijheid van nieuwsgaring en het recht op publicatie de geluidsopname van de LVNL (instantie die al het binnenkomende en vertrekkende vliegverkeer op Schiphol afhandelt). Er kon zonder welke vorm van twijfel dan ook gesproken worden van gigantisch geblunder.

Wat gebeurde er? De medewerkers in de verkeerstoren die op alle landingsbanen van Schiphol uitkijkt, gaven aan de piloten van de verschillende binnenkomende vliegtuigen duidelijk de toestemming te landen op de Zwanenburgbaan. “Nothing-aan-de-hand!” zou je zeggen, maar deze landingsbaan was op dat moment gesloten. Het duurde maar liefst 25 minuten, voordat in de verkeerstoren eindelijk het muntje viel en men doorhad dat er verboden instructies werden gegeven: vliegtuigen mogen namelijk helemaal niet neerstrijken op landingsbanen die op dat moment gesloten zijn! Het ging niet om een simpel te corrigeren aantal van twee of drie toestellen; nee maar liefst zestien vliegtuigen werden door de verkeerstoren op de verkeerde landingsbaan gezet. Zelfs een kind van 5 kan je nog wel vertellen dat daar een ramp van ongekende omvang had kunnen gebeuren!

LVNL (Luchtverkeersleiding Nederland) zal na dat foute halfuurtje zonder meer doorgehad hebben dat er op dat moment iets totaal niet klopte en dat het van die zestien keer wel een keer gigantisch fout had kunnen aflopen. Ze voelen, nu het publiekelijk bekend geworden is, grote nattigheid en proberen nu alles op alles te zetten om hun landingsbaan effe gauw schoon te vegen. In plaats van dat ze gaan zeggen: “sorry, we hadden deze landingsinstructie helemaal niet mogen geven en we gaan er vanaf heden scherp op toezien dat de voorgeschreven procedure correct nageleefd wordt”, toont LVNL zich nu de slechte verliezer door te dreigen met juridische stappen tegen NHNieuws als de gepubliceerde gesprekken niet offline gehaald worden.

Lees ook:  Koningin Maxima de VN en Mark Rutte hebben totaal SCHIJT aan Geert Wilders

Maar NHNieuws is Gekke Henkie niet! Deze publicatie, van maatschappelijk-hoog belang, is gemaakt op basis van info, geplukt van een openbare bron op internet en dus geheel vallend binnen de vrijheid van nieuwsgaring en dito publicatie. Het was per slot van rekening niet de AIVD die daar in die toren vlieginstructies stond te geven! Bovendien gaat LVNL selectief te werk, want waarom dit niet, maar ondertussen wordt er op Instragram een fragment ‘geliked’, waarin Koning Willem-Alexander als piloot zijnde spreekt?

Maar ja, we weten allemaal dat invloedrijke personen, bedrijven en instanties graag bij de rechter op hun knietjes mogen liggen en hem of haar met biddende handjes smeken anderen de mond te snoeren, als ze ook maar iets te verbergen hebben! Het gaat tegelijkertijd wel om de veiligheid van passagiers en omwonenden (zoals we ongetwijfeld nog weten van de Bijlmerramp van 1992), dus er valt helemaal niks verbergen! Nee, sterker nog: LVNL mag wat mij betreft met pek en veren naar de rechtszaal en daar uitvoerig uitleg komen geven hoe dat geblunder toch heeft kunnen plaatsvinden! In dat geval zeg ik dan tegen zo’n rechtszaak: “gewoon door laten gaan!”. Hopelijk dat deze gokker dan gigantisch gaat verliezen!

De Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) zet de publieke omroep NH Nieuws onder grote druk om een nieuwsbericht aan te passen over een blunder van de dienst, begin januari. LVNL wil dat NH Nieuws een video van de website haalt, waarin te horen is dat de verkeersleiding op Schiphol vliegtuigen laat landen op een gesloten baan.

Lees ook:  Wilders lanceert keiharde aanval op Timmermans: ‘EU wil €1000 miljard aan klimaatgekte geven! Niet aan pensioenen!’

NH Nieuws vindt het maatschappelijk en journalistiek belang van dit fragment echter van dusdanig hoge waarde, dat wij deze niet willen verwijderen. De veiligheidssituatie op Schiphol is een belangrijk onderwerp, blijkt ook uit de vele bezorgde reacties onder het artikel. Veel omwonenden maken zich al jarenlang zorgen over de groei en de daarbijbehorende veiligheidsrisico’s. Ook de Onderzoeksraad voor Veiligheid waarschuwde hier al voor.

Opvallend is dat de LVNL zeer selectief is in het eisen van verwijdering van fragmenten tussen de verkeerstoren en piloten. Een fragment waarin Koning Willem Alexander (die ook KLM-piloot is) te horen is, werd zelfs door het Instagram-account van LVNL geliket. Het fragment werd uitgezonden bij meerdere televisieprogramma’s.

Menno Swart on Twitter

Luister goed: dit is de stem van Koning Willem-Alexander, als co-piloot�¨‍✈️bij @KLM ! Vlucht #KL1253 en #KL1254 AMS �³�± ✈️ NCE �«�· vv #ATC #KLM #avgeek #planespotting #aviation #royal #royals #royalty @schiphol @koninklijkhuis @lchtvrkrsldr @KLM_press https://t.co/SSZAAgl9qC

 

comments

Indignatie redactie

© Indignatie

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
zondag 20 september 2020

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Nieuwsbox

Jouw account

Nieuwste leden

Protest agenda

Laatste reacties....

Eindelijk het verband tussen 5G en het coronavirus
11 september 2020
100% mee eens! De elite probeert ons de mond te snoeren, maar moet ges...
Voorspellingen 2020
07 september 2020
lol hoe 10 minuten verspillen in uw leven, wat een paranoid gedoe, en ...
Onthulling: “Wat Covid-19 wordt genoemd is geen virus, maar chromosoom 8, een essentieel onderdeel van het menselijke DNA”
24 augustus 2020
Vandaar dat ze dna veranderende vaccin nodig hebben om het te bestrijd...
Willekeurige partner