BBC censureert ‘Fairytale’ van The Pogues

20 november 2020 Nieuws One comment

Nu de Kersttijd eraan komt maken de radiostations zich op om de Kerstmisklassiekers op ons af te vuren. De Britse linkse staatszender BBC heeft nu beslist dat het bekende lied ‘Fairytale of New York’ van de punkrockgroep The Pogues gecensureerd moet worden.

De groep The Pogues bouwde een ijzersterke reputatie op door nummers te maken met een scherp randje. ‘Fairytale of New York’ begint als een melig Kerstliedje, maar dan versnelt het tempo, en krijgen we zicht op een koppel met problemen: hij een dronkaard, zij een junkie… Hun persoonlijke ongeluk wordt afgezet tegen de soms overdreven sfeer van familiaal geluk rond Kerstmis, en dat maakt het net zo sterk.

En waarom moet dat liedje nu gecensureerd worden? Er komen toch geen ‘zwarten in stereotiepe rollen’ of ‘Zwarte Pieten’ of ‘Indianen’ in? Wel, omdat het fictieve vrouwelijke personage in het lied het fictieve mannelijke hoofdpersonage uitscheldt voor: ‘ You scumbag, you maggot, you cheap lousy faggot.’ En ‘faggot’ kan anno 2020 ook gezien worden als ‘beledigend voor de LGBTIQXYZ+-gemeenschap’.

Niet alleen échte mensen mogen dezer dagen dus niet meer zeggen wat ze willen, ook fictieve personages uit liedjes van intussen bijna 40 jaar oud moeten met terugwerkende kracht hun taal aanpassen aan de censuureisen van links en de homolobby. Het wordt met de dag gekker.

Zolang Youtube het niet censureert: geniet van The Pogues!

Hans De Groot

© React nieuws

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
dinsdag 25 januari 2022

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Inloggen

What's wrong with the world

Partner

Laatste bezoekers

Laatste bezoekers