Bekritiseerde film van moslims over het “overnemen van Zweden van Zweedse hoeren” – veroordeeld tot 1600 euro geldboete

“Wij Arabieren zijn hier om jullie fucking land over te nemen, dus ga op je knieën en zuig aan mijn lul, jullie Zweedse hoeren.” Zo uitte zich een moslim in een videoclip. Nu is een 53-jarige Zweed die op de clip reageerde door “Arabierenkots” te schrijven, veroordeeld tot een geldboete wegens “haatzaaien tegen een bevolkingsgroep”.

 

Foto: De post waarvoor de Zweed gevonnist werd. “Luister jullie Zweedse hoeren. Wij Arabieren zijn hier om jullie fucking land over te nemen, dus ga op je fucking knieën en zuig aan mijn lul, jullie kleine Zweedse hoeren. Allahu Akbar! Allahu Akbar, jullie hoeren!

Het was de nu gesloten Facebook-groep ‘Politikfakta’ die de clip in het voorjaar van 2018 publiceerde, waarop twee immigranten te zien zijn die de Zweden voor onder andere “Zweedse hoeren” uitschelden, schrijft Fria Tider.

“Allahu akbar, jullie Zweedse hoeren!”, zeggen de moslims onder andere in de clip.

De 53-jarige Zweed werd boos over de clip en besloot erop te reageren.

“Walgelijk Arabierenkots, verdwijn van hier”, schreef hij.

De man werd vervolgens door de belastingbetaler-gefinancierde deugmensenorganisatie ‘Näthatsgranskaren’ [‘Internethaatrecherche’] bij de politie aangemeld. Hij werd door de politie in Kristianstad opgeroepen om vragen te beantwoorden over “wat hij van immigranten denkt”.

“Denk dat dit een beetje overdreven is voor een nare opmerking. Het was voor niemand specifiek. Het was niet bedoeld voor een hele groep mensen en ik heb zelf ook buitenlandse vrienden. Ik heb commentaar gegeven op berichten op Facebook waar iets ergs werd beschreven of vertoond. Toen ik dit zag, werd ik boos en vind dat het gerechtelijk apparaat dit moet aanpakken”, antwoordde hij.

Zie hieronder de clip waar de 53-jarige op reageerde:

De man werd in september door de rechtbank van Kristianstad wegens “haatzaaien tegen een bevolkingsgroep” tot een voorwaardelijke gevangenisstraf en 2.200 euro geldboete veroordeeld. Het vonnis, waar het lokale dagblad Norra Skåne vervolgens de aandacht op vestigde, verwees zowel naar de opmerking over “Walgelijk Arabierenkots” als naar een andere formulering over criminele Afrikanen.

De rechtbank heeft geen rekening gehouden met het bezwaar van de 53-jarige dat hij de opmerkingen in woede heeft geschreven.

“De berichten zijn echter zodanig geformuleerd dat ze naar het oordeel van de rechtbank niet op een andere wijze anders kunnen worden geïnterpreteerd dat ze gericht zijn op Arabieren en donkergekleurde mensen in het algemeen en dus niet alleen op de persoon (personen) zoals die in de post is (zijn) afgebeeld. Een voorbeeld hiervan is dat aangeklaagde onder meer commentaar gaf op de zinsnede ‘Wij Arabieren zijn hier om uw land over te nemen’ met ‘Walgelijk Arabierenkots, verdwijn van hier’, schreef de rechtbank.

 

De man ging tegen het vonnis in beroep bij het Hooggerechtshof, dat nu het vonnis van de districtsrechtbank heeft bevestigd. Het Hooggerechtshof heeft echter de boete teruggebracht tot 1.600 euro. Daarnaast moet hij 80 euro aan het Slachtoffersfonds betalen.

Rommel

© Fenixx

 

Reacties

Reageer hieronder!
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
vrijdag 06 december 2019

Jouw account

Laatste reacties....

NAVO verklaart naast Rusland nu ook China officieel tot vijand
05 december 2019
Ja joh,want er is nog geen ellende genoeg. 😩
Onder voormalig wethouder Asscher werd christelijk symbool mijter Sinterklaas in A'dam verwijderd
05 december 2019
Vieze spelletjes allemaal. Er gebeuren vreemde di...

Updates

Pinned Items
Recent Activities
  • Deborah Dogan is nu vrienden met Sandra
    Bericht wordt gecontroleerd
    Stream item succesvol gepubliceerd. Item is nu zichtbaar op uw stream
  • De Theorist is nu vrienden met Sandra
    Bericht wordt gecontroleerd
    Stream item succesvol gepubliceerd. Item is nu zichtbaar op uw stream
Er zijn hier nog geen activiteiten

Zoeken