Ben ik immuun voor COVID-19 als ik antilichamen heb?

Misschien wel de belangrijkste vraag nu over COVID-19 is de mate waarin een eerdere infectie beschermt tegen een tweede infectie door het nieuwe coronavirus. Dit beïnvloedt de ontwikkeling van vaccins en de immuniteit van de kudde en is iets dat wij allemaal moeten overwegen, aangezien er nu antilichaamtests beschikbaar zijn.

Ik ben een arts-wetenschapper en heb een Ph.D. zowel in de microbiologie als in de MD Mijn klinische specialiteit is interne geneeskunde en ik ben gespecialiseerd in infectieziekten. Ik werk aan één aanpak voor COVID-19-vaccinatie en zorg ook voor ziekenhuispatiënten.

Hier zijn mijn antwoorden op veelgestelde vragen over tests en wat ze u kunnen vertellen over immuniteit.

Wat zijn de verschillende soorten COVID-19-tests?

De PCR-test voor neusuitstrijkjes die we allemaal in het nieuws hebben gezien en die 22 miljoen van ons in de VS hebben gebruikt , weerspiegelt of u momenteel besmet bent met het nieuwe coronavirus dat COVID-19 veroorzaakt. Deze test detecteert de genetische code van het SARS-CoV-2-virus in uw lichaam. Als u een positief PCR-resultaat voor uw neusuitstrijkje heeft, heeft u niet alleen de infectie, maar bent u mogelijk ook infectieus en moet u geïsoleerd blijven totdat u hersteld bent.

Daarentegen bepaalt de antilichaamtest of u COVID-19 ergens in het verleden had. Het meet de immuunrespons van uw lichaam op de infectie , iets dat zich voordoet gedurende dagen tot weken nadat de infectie is begonnen. Het antilichaam kan verschijnen nadat de infectie is opgelost of zelfs terwijl u nog steeds geïnfecteerd bent.

Lees ook:  Coronavirus: het dilemma tussen ontspanning en paniek

Kan het immuunsysteem COVID-19 genezen?

Het antwoord hier is een volmondig ja.

In bijna een klein percentage van de gevallen – misschien 1 op 100 – elimineert het immuunsysteem op natuurlijke wijze SARS-CoV-2 uit het lichaam. Dit is zeer bemoedigend voor de ontwikkeling van vaccins , aangezien het maken van een effectief vaccin veel eenvoudiger zou moeten zijn dan bijvoorbeeld voor het hiv- of hepatitis C-virus, waar het immuunsysteem vaak (voor hepatitis C) of bijna altijd (voor hiv) faalt. SARS-CoV-2 verschilt van deze twee virussen omdat het een zogenaamd proofreader-gen heeft dat voorkomt dat mutaties worden geïntroduceerd tijdens virale replicatie.

Werken antilichamen om een ​​nieuwe coronavirus-infectie te voorkomen?

Het antwoord is hier misschien.

antilichaam

Moleculair model van de Y-vormige antilichamen (blauw) die binden aan het spike-eiwit (rood) van het nieuwe coronavirus SARS-CoV-2. Als de antilichamen het gebied van het spike-eiwit binden dat zich bindt aan de ACE2-receptor – de toegangspoort tot het infecteren van menselijke cellen – dan zal het antilichaam infectie voorkomen.

We weten dat antilichamen in een reageerbuis het kunnen neutraliseren . Dat wil zeggen, ze kunnen voorkomen dat het virus een menselijke cel binnendringt en een infectie veroorzaakt. Maar niet elk antilichaam kan even goed voorkomen dat het virus een infectie veroorzaakt.

Lees ook:  Corona-virus: komt het uit de VS?

De allerbeste antilichamen zijn degene die het receptorbindende domein van het nieuwe coronavirus-spike-eiwit dat zich aan de ACE2-receptor van de gastheercel hecht , neutraliseren . De RBD bevindt zich op de punt van het spike-eiwit en is het deel van de spike dat ACE2 raakt. Antilichamen tegen RBD blokkeren de allereerste stap van virale infectie, namelijk wanneer het coronavirus het menselijke celmembraan hecht.

Als mijn antilichaamtest positief is, ben ik dan immuun?

Een andere misschien.

De interpretatie van een positieve antilichaamtest vertroebelen is dat we nog niet weten of antilichamen tegen RBD mensen immuun maken. We weten ook niet hoeveel van dit antilichaam tegen RBD nodig is om bescherming te garanderen.

Wat de zaken nog ingewikkelder maakt, is dat niet alle antilichaamtests voor COVID-19 antilichamen tegen RBD meten . Sommige tests meten antilichamen tegen delen van het virus die niet nodig zijn voor toegang tot de cel. Deze antilichamen die niet tegen de RBD zijn, zullen het virus herkennen, maar zullen niet voorkomen dat het menselijke cellen infecteert en een virale infectie veroorzaakt.

Dus alleen antilichamen die voorkomen dat het spike-eiwit verbinding maakt met de ACE2-receptor , bieden gegarandeerd immuniteit. En alleen antilichaamtests die de hoeveelheid van deze antilichamen meten, kunnen de immuniteit voorspellen.

We zullen een beter begrip krijgen van het vermogen van antilichamen tegen de RBD om deze zomer te beschermen tegen infectie wanneer grote fase III-vaccinstudies beginnen. Dit komt omdat deze vaccins zijn ontworpen om antilichamen tegen de RBD te maken.

Lees ook:  Nieuw coronavirus kan veel besmettelijker zijn dan aanvankelijk gedacht

corona

Een man die zijn coronavirus-antilichaamtest krijgt in het NYPD Community Center in Brooklyn, New York. Tayfun Coskun / Anadolu Agency via Getty Images

Moet ik een antilichaamtest krijgen?

Als je nieuwsgierig bent of je COVID-19 in het verleden had, dan is het logisch om getest te worden. Houd er echter rekening mee dat sommige van de tests tot nu toe een groot aantal false positives hebben laten zien .

Als je antistoffen hebt, ga er dan niet vanuit dat je onkwetsbaar bent voor het nieuwe coronavirus; u bent misschien net zo vatbaar als iemand zonder antilichamen.

Dus zelfs als u antilichamen heeft, is het dragen van een masker binnenshuis en het handhaven van sociale afstand nog steeds de sleutel voor ons allemaal, aangezien we de voortdurende dreiging van deze pandemie het hoofd bieden.

Indignatie redactie

© Indignatie

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
zaterdag 26 september 2020

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Nieuwsbox

Jouw account

Nieuwste leden

Protest agenda

Willekeurige partner