‘Binnenkort honderdduizenden en misschien miljoenen migranten naar de EU

Kanselier Sebastian Kurz (ÖVP), Oostenrijk, heeft de Europese Unie gewaarschuwd tegen het toelaten van migranten aan de Turks-Griekse grens. Andere Europese leiders hebben een soortgelijke waarschuwing gegeven.

“Als deze mensen, van wie sommigen ook bereid zijn geweld te gebruiken, uiteindelijk doorkomen naar Midden-Europa, blijft [het aantal] niet op 13.000. Dan zullen er binnenkort honderdduizenden en misschien miljoenen later zijn. Uiteindelijk zouden we dezelfde voorwaarden hebben als in 2015, ”vertelde Kurz de vrijdagedities van de kranten van de Funke- mediagroep en haar Franse partnerkrant Ouest-France .

Hij verdedigde de beweging van Athene om gedurende een maand geen asielaanvragen te accepteren. “De mensen die nu aan deze grens aankomen zijn grotendeels geen vluchtelingen die het Syrische oorlogsgebied ontvluchten. De meesten van hen zijn migranten die al jaren in Turkije wonen, ‘benadrukte de ÖVP-chef.

Deze mensen hebben geen recht op asiel in Griekenland omdat ze niet worden vervolgd in Turkije. “Maar ze worden misbruikt, hun lijden wordt uitgebuit. En ze worden gebruikt om druk uit te oefenen op de EU. We kunnen dit spel niet spelen ‘, waarschuwde Kurz.

Elk land is vrij om asielzoekers te accepteren. Oostenrijk heeft de afgelopen jaren 200.000 aanvragen verwerkt en heeft, wat zijn bevolking betreft, meer migranten aanvaard dan bijna elk ander EU-land. “We moeten ze nu integreren. Het is een grote uitdaging. We kunnen geen buitensporige eisen toestaan, want dat zou onverantwoordelijk zijn. “

Kurz sprak zich duidelijk uit voor een betere bescherming van de buitengrenzen van de EU. “Als de buitengrenzen niet werken, zullen er binnen Europa weer grenzen zijn.” In 2015 was Duitsland het eerste EU-land dat grenscontroles opnieuw invoerde. “Ik hoop van harte dat Europa er deze keer van heeft geleerd.”

Aan het begin van de week had de Oostenrijkse minister van Binnenlandse Zaken Karl Nehammer (ÖVP) al bevestigd dat het land geen migranten zou accepteren. Hij sprak de vice-kanselier en leider van de groene partij Werner Kogler tegen, die had gevraagd om kinderen en vrouwen uit de Griekse kampen te halen. “We hebben niet afgesproken dat we bovendien vrouwen of kinderen naar Oostenrijk moeten brengen,” verduidelijkte Nehammer. Oostenrijk heeft personeel en financiële hulp naar Griekenland gestuurd.

Lees ook:  Bloed gerelateerd: wil tot burgeroorlog en racisme in het land van moeder Merkel

Hongarije had ook zijn transitzones aan de grens gesloten. De regering in Boedapest rechtvaardigde de verhuizing door te zeggen dat er een verband was tussen immigranten en het coronavirus. Veel asielzoekers kwamen uit of via Iran, waar de ziekte bijzonder wijdverbreid is.

Een meerderheid van de Duitsers verzet zich ondertussen tegen Duitsland en speelt een voortrekkersrol bij het verwelkomen van migranten aan de Griekse grens. Volgens een enquête van de kleinste dimap voor de ARD Duitsland, was 49 procent van de respondenten het niet eens met de stelling dat landen zoals Duitsland en Frankrijk het goede voorbeeld moeten geven bij het accepteren van vluchtelingen, zelfs als andere EU-landen hiertegen zijn. Anderzijds vond 48 procent dat Duitsland alleen zou moeten staan ​​bij het accepteren van migranten.

Hoewel deze houding met name wordt uitgesproken bij aanhangers van de Groenen (75 procent), de SPD (71 procent) en links (60 procent), werd deze door AfD-aanhangers (95 procent) sterk afgewezen. Dit beeld overheerst ook met de FDP (69 procent).

Met name zijn de aanhangers van de Unie van Merkel verdeeld over deze kwestie: 49 procent is voorstander van het ontvangen van grensmigranten, terwijl 46 tegen zijn.

Slechts 41 procent van de ondervraagde burgers, daarentegen, was het niet eens met de stelling dat de Griekse buitengrens van de EU moet worden gesloten voor migranten uit Turkije. Ongeveer 57 procent vindt dat ze de grens moeten kunnen overschrijden, zodat ze kunnen worden verdeeld onder de afzonderlijke EU-landen.

Ondertussen hebben zeven Duitse steden de Duitse regering gevraagd de voorwaarden te scheppen om kinderen uit migrantenkampen in Griekenland te accepteren. Naast de minister van Binnenlandse Zaken Boris Pistorius (SPD) van Nedersaksen werd het beroep ondertekend door de burgemeesters van Keulen, Düsseldorf, Potsdam, Hannover, Freiburg, Rottenburg am Neckar en Frankfurt (Oder).

Ze verwijzen ook naar de alliantie “Steden van veilige havens”, waarin 140 steden zijn samengekomen die zijn overeengekomen om extra migranten te accepteren.

De leider van de Zweedse Democraten, een Zweedse anti-immigratiepartij, is echter vastbesloten om migranten te ontmoedigen. Jimmie Akesson reisde naar Edirne, een grensstad met Turkije en verspreidde folders die migranten ontmoedigden naar Zweden te komen. “Kom niet naar ons huis. Zweden is vol. We kunnen u niet meer geld geven of huisvesting bieden. Sorry, ‘zegt de folder.

Akesson vertelde RT: “We hebben met velen van hen gesproken en Zweden, Duitsland en Frankrijk worden vaak genoemd als bestemmingen.”

 

Indignatie redactie

© Indignatie

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
zondag 20 september 2020

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Nieuwsbox

Jouw account

Nieuwste leden

Protest agenda

Laatste reacties....

Eindelijk het verband tussen 5G en het coronavirus
11 september 2020
100% mee eens! De elite probeert ons de mond te snoeren, maar moet ges...
Voorspellingen 2020
07 september 2020
lol hoe 10 minuten verspillen in uw leven, wat een paranoid gedoe, en ...
Onthulling: “Wat Covid-19 wordt genoemd is geen virus, maar chromosoom 8, een essentieel onderdeel van het menselijke DNA”
24 augustus 2020
Vandaar dat ze dna veranderende vaccin nodig hebben om het te bestrijd...
Willekeurige partner