Biochemicus: ‘De term ‘coronabesmettingen’ is zeer misleidend en zorgt voor grove beleidsfouten’

In de periode van 22 juni tot en met 26 juli zijn door het RIVM tientallen keel- en neusmonsters afgenomen bij patiënten met een acute luchtweginfectie. Deze monsters zijn getest op aanwezigheid van onder meer het influenzavirus, rhinovirus en Sars-Cov-2, oftewel corona. In geen van de monsters is het influenzavirus of Sars-CoV-2 aangetroffen. Wel is het rhinovirus gevonden, de veroorzaker van onder andere verkoudheid.

De media schrijven dat het aantal coronabesmettingen stijgt, maar zijn mensen die positief testen daadwerkelijk besmet met corona? Daar lijkt het dus niet op. Biochemicus Mario Ortiz Martinez, die meer dan 20 jaar werkzaam is in de farmaceutische en medische industrie, trekt in een open brief aan Tweede Kamerleden aan de bel over wat hij een foute interpretatie van positieve testuitslagen noemt. Onterechte en foutieve ‘besmettingen’ zorgen volgens hem voor grove beleidsfouten.

De biochemicus zegt zelf ruime ervaring te hebben met de PCR-test, de meestgebruikte coronatest. “Dus ik weet goed hoe de vork in de steel zit.”

Dat is dus niet correct!

“Een positieve PCR-uitslag toont louter en alleen aan of er bij iemand (een stukje) viraal RNA in het neusslijmvlies zat. Iemand bij wie de test positief is, BETEKENT NIET dat die persoon ook daadwerkelijk klinisch is geïnfecteerd, ziek is of ziek gaat worden. Dat kan een PCR-uitslag helemaal niet aantonen. De PCR detecteert niet eens of er intact virus-RNA aanwezig was in de persoon, noch kun je zeggen of het virus infectieus is of is geweest.”

Mario Ortiz Martinez zegt zich ernstig zorgen te maken omdat Kamerleden momenteel mogelijk (door toedoen van de media) onterecht de indruk hebben dat het aantal potentieel zieke mensen met corona zal gaan toenemen. “Maar dat is dus niet correct!”

De biochemicus benadrukt in zijn brief, die hij ook naar alle media heeft gestuurd: “Een klein deel van de echte coronazieken komt soms ook in het ziekenhuis terecht, maar zoals u gezien heeft, zitten ook de ziekenhuisopnames de afgelopen maanden op een nullijn. Dus hieraan kunt u al zien dat de positieve PCR-uitslagen nergens toe leiden.”

Totaal gehersenspoeld

De term ‘besmettingen’, die de media vaak bezigen, is dus zeer misleidend. En nu komt de clou: “Een positieve PCR-test betekent niets meer dan wat (vermoedelijk oudere) RNA-fragmentjes van het virusgenoom, of soms zelfs een ander verwant virus.”

Huisarts Marije Berkelaar merkt op dat veel mensen, waaronder veel artsen, totaal gehersenspoeld zijn door de eenzijdige informatie van de mainstream media. “Het coronavirus wordt gebruikt voor forse angstpolitiek, uitgebreide propaganda en censuur. De getroffen maatregelen zijn zinloos en ongezond. Doe er niet aan mee. Voed je gezondheid, niet je angst.”

“Wereldwijd staan duizenden mensen, artsen en wetenschappers op om hun waarheid te delen. Zij (wij) worden gecensureerd, en video’s en boodschappen worden verwijderd,” verzucht ze.

Vandaag 431 nieuwe coronabesmettingen in Nederland geregistreerd
Robin de Boer

© www.ninefornews.nl

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
zondag 25 oktober 2020

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Nieuwsbox

Jouw account

Nieuwste leden

Protest agenda

Laatste reacties....

Willekeurige partner