By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Boa’s leggen live-uitzending vanuit Arnhem plat

Handhavers van de gemeente Arnhem hebben zaterdagavond een live uitzending met een twintigtal artiesten vanuit de als studio ingerichte voetbalkantine van Arnhemse Boys stilgelegd.

Onder de noemer 'Hollandse Sterren Live' namen producer Peter van der Kamp en regisseur Bert Geurtz ervoor de tweede keer een programma met Nederlandse artiesten op dat via een livestream op internet voor de liefhebbers was te volgen. De eerste keer was op 17 december. Volgens Geurtz had de gemeente toestemming gegeven. ,,Desondanks moesten we deze keer stoppen omdat de boa's vonden dat we een feestje hielden."

Overleg over condities

Geurtz, eigenaar van een videoproductiebedrijf, wil verhaal halen bij burgemeester Ahmed Marcouch over het ingrijpen. Juist omdat de live uitzending in de tijd van de coronalockdown plaats had, heeft de organisatie zich er naar zijn zeggen van vergewist wat wel en niet was toegestaan. ,,In eerste instantie was de gemeente afhoudend, uiteindelijk kregen we op basis van onze ingediende plannen groen licht."

Een zuipfes­tijn was het niet

Bert Geurtz, Regisseur en organisator Hollandse Sterren Live

De organisatie huurde de kantine van de voetbalclub en richtte deze in als een voor publiek niet toegankelijke ruimte in de vorm van een studio. Toegang was voorbehouden aan de optredende zangers en zangeressen en aan de programmacrew, ,,twaalf mensen in totaal", aldus Geurtz.

De artiesten mochten een halfuur voor hun optreden arriveren, maximaal twee tegelijk, en moesten zo snel mogelijk na hun zangnummer weer vertrekken.

Twee kratjes bier

Artiesten werden ontvangen in een aparte ruimte, met alleen zitplaatsen. Voor de schoonmaak daarvan en van de toiletten had de organisatie personeel geregeld. De artiesten mocht een drankje worden aangeboden, waaronder maximaal twee alcoholische. Geurtz: ,,Ze komen van heinde en ver en ze treden op voor de exposure die ze via de uitzending krijgen.

Sommige artiesten ontvangen normaliter 1.000 euro voor zo'n optreden. Je wil die mensen dan wel iets aanbieden. Een zuipfestijn was het niet. Er waren twee kratjes bier."

Waar de uitzending normaal gesproken rond kwart voor twaalf 's avonds zou zijn geëindigd, werd die door de interventie nu rond half elf gestaakt. ,,Oei oei, dames en heren, helaas, ondanks dat we een vergunning hebben en wij denken dat we in ons recht staan, heeft handhaving en politie besloten dat we het pand moeten verlaten", hoor je producer Peter van der Kamp op het einde zeggen.

Proces-verbaal

,,Er wordt proces-verbaal tegen ons opgemaakt. Uiteraard gaan we dit aanvechten", aldus Van der Kamp. Het optreden van Chris de Roo met Ik loog tegen jou blijkt daarmee het laatste te zijn geweest. Een paar artiesten komen niet meer aan de beurt.

Geurtz denkt dat de handhavers op hun strepen zijn gaan staan omdat ze in wat ze waarnamen toch de trekken van een feest zagen. ,,Door technische problemen konden we een halfuurtje later beginnen. Omdat we zo'n strak programma hadden, waren er op zeker moment meer mensen binnen dan waar op was gerekend. Onze eigen beveiliger heeft ze aangespoord om apart te gaan zitten. Je ziet dat mensen toch bij elkaar kruipen, ook vanwege het geluid in de studio."

Bekijk hieronder de uitzending van 'Hollandse sterren live'. Op 3.48.50 uur is te horen hoe producent Peter van der Kamp aankondigt dat de live uitzending moet worden gestaakt. 

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
donderdag 04 maart 2021

Zoeken

Vaccin updates

Jouw account

Populair deze week
Nieuwste leden
.

Laatste reacties....

Dutch Digger News belt Pfizer in Amerika
04 maart 2021
Het is goedgekeurd door FDA , ze moeten stoppen met stoke...
Rutte ontwijkt moeilijke vragen toeslagenouder: ‘Er zijn ook heel veel dingen wel goed gegaan’
02 maart 2021
hij mag niet weg van de elite, hij zit daar om het plan u...
Willekeurige partner