Bosnië: migranten raken met elkaar slaags in de straten van Bihać

Illegale migranten raakten eerder deze week slaags met elkaar in de straten van Bihać, Bosnië, waarbij de ene groep de andere aanviel met messen en een pistool.

Twee migranten met messen en een andere met een pistool zouden een groep van drie migranten hebben aangevallen en hen van geld en sigaretten hebben beroofd, zo meldt het Kroatische nieuwsblad Cazin.

Getuigen zeggen dat de migrant met het pistool uiteindelijk twee keer heeft geschoten, maar blijkbaar konden ze de aanvallers niet gedetailleerder beschrijven vanwege hun slechte taalvaardigheid, schrijft Voiceofeurope

Een journalist van USKinfo.ba nam videobeelden op van een groep migranten die met een andere migrant in de richting van het stadscentrum van Bihać liepen. Een politieagent die op weg was naar huis zag de groep migranten, hield ze tegen en confisqueerde een mes voordat hij een van de migranten arresteerde.

Het incident komt een paar weken nadat de autoriteiten in Bosnië en Herzegovina een 24-uurs uitgaansverbod voor migrantenkampen langs de Kroatische grens hadden ingevoerd.

Vorige week waarschuwde een hooggeplaatste regeringsfunctionaris in Hongarije dat meer dan 100.000 migranten zich op het schiereiland van de westelijke Balkan hebben verzameld en het potentieel hebben om een crisis te creëren die vergelijkbaar is met de migrantencrisis van 2015.

Hongarije waarschuwt voor 100.000 migranten op het Balkanschiereiland die naar het noorden trekken

Kroatische inwoners die in dorpen en steden langs de oostelijke grens van het land met Bosnië en Herzegovina wonen, maken zich steeds meer zorgen over hun veiligheid naarmate meer en meer illegale immigranten hun land binnenkomen.

Kroatische politieagent schiet indringer uit Bosnië neer

Rommel

© Fenixx

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
donderdag 02 april 2020

Jouw account

Nog geen account?!
Maak een gratis account aan!
Account aanmaken Inloggen Meer info Startpagina Disclaimer

Zoek in nieuwsberichten