Branden in migrantenkampen bij Turks-Griekse grens

Er zijn meerdere branden uitgebroken in de migrantenkampen op Turks grondgebied nabij de Griekse grens. Volgens diverse bronnen uit beide landen zou de Turkse regering van de migranten af willen en om die reden heeft de politie hun tenten in de brand gestoken. President Recep Erdoğan van Turkije heeft geprobeerd om massaal immigranten naar Europa te drijven, maar de Griekse regering was er snel bij om deze invasie tegen te gaan en de grens in de regio Evros met haar leger hermetisch af te sluiten.

Het lijkt erop dat de Turken de migranten weg willen hebben, er wordt door migranten melding gemaakt dat ze worden verzocht hun spullen te pakken. Er waren de afgelopen weken berichten over mogelijk ontruimingen, maar pas gisteren werd er concreet actie ondernomen. Op het moment verkeren er nog duizenden migranten aan de Griekse grens en het is onduidelijk waar ze nu naar toe zullen gaan. Veel onder hen trachten al weken de Europese Unie in te geraken en zullen niet zomaar terugkeren.

De Grieken hadden de afgelopen weken regelmatig met aanvallen van migranten te maken die met geweld probeerden de grenshekken te doorbreken of over te klimmen. Ze ontvingen hierbij steun van de Turkse politie, die onder andere traangas over de hekken schoten. Daarnaast werden door de migranten hekken omvergetrokken en militairen met stenen bekogeld.

ReactNieuws

© React nieuws

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
donderdag 24 september 2020

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Nieuwsbox

Jouw account

Nieuwste leden

Protest agenda

Laatste reacties....

Eindelijk het verband tussen 5G en het coronavirus
11 september 2020
100% mee eens! De elite probeert ons de mond te snoeren, maar moet ges...
Voorspellingen 2020
07 september 2020
lol hoe 10 minuten verspillen in uw leven, wat een paranoid gedoe, en ...
Onthulling: “Wat Covid-19 wordt genoemd is geen virus, maar chromosoom 8, een essentieel onderdeel van het menselijke DNA”
24 augustus 2020
Vandaar dat ze dna veranderende vaccin nodig hebben om het te bestrijd...
Willekeurige partner