Brits doel: niet meer dan 20.000 doden

Het Verenigd Koninkrijk wil ernaar streven dat het aantal doden tijdens de Corona-epidemie niet meer dan 20.000 bedraagt, zegt de wetenschappelijke adviseur van de regering.

Premier Boris Johnson vergelijkt de situatie met een oorlogstoestand.

Groot-Brittannië zal “alles doen wat nodig is” om de Corona-uitbarsting te stoppen, kondigt Boris Johnson aan.

“Ja, deze vijand kan dodelijk zijn. Maar hij kan verslagen worden. We weten hoe we het kunnen verslaan”, zegt Johnson op een persconferentie waar hij de huidige situatie herhaaldelijk vergelijkt met een staat van oorlog, meldt The Guardian.

De financiële gevolgen van de infectiebeperking worden uitvoerig beschreven door minister van Financiën Rishi Sunak, die ook deelneemt aan de persconferentie.

“Zo’n economische strijd hebben we in vredestijd niet meegemaakt”, zegt Sunak.

“55.000 geïnfecteerden”

De Britse overheidsadviseur Patrick Vallance schat dat 55.000 mensen in het land besmet zijn met het Coronavirus. Dit staat in contrast met het officiële cijfer, dat op dinsdagmiddag iets minder dan 2.000 bevestigde gevallen bedroeg. Vallance vertelt een parlementaire commissie dat de berekening is gebaseerd op wetenschappelijke modellen waar de regering toegang toe heeft.

Hij zegt ook dat een belangrijk doel is dat het dodental niet meer dan 20.000 bedraagt.

“Als we het kunnen terugbrengen tot 20.000 of minder, dan is dat een goed resultaat, als je bedenkt waar we naar streven. Het is nog steeds verschrikkelijk, het is nog steeds een enorm aantal sterfgevallen, en het is nog steeds een enorme belasting voor de gezondheidszorg”, zei Vallance, volgens het persbureau Reuters.

Meer dan 70 bevestigde sterfgevallen als gevolg van Coronavirus waren dinsdagavond geregistreerd in het VK.

330 miljard pond

Het Verenigd Koninkrijk heeft dinsdag ook een pakket van 330 miljard pond aangekondigd, wat neerkomt op bijna 400 miljard euro, in de vorm van leninggaranties en andere steun voor bedrijven die door de Corona-crisis zijn getroffen.

“Dit is een tijd waarin we moedig moeten zijn, wees dapper”, zei minister van Financiën Rishi Sunak op een persconferentie.

Rommel

© Fenixx

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
vrijdag 25 september 2020

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Nieuwsbox

Jouw account

Nieuwste leden

Protest agenda

Willekeurige partner