Britse expert voorspelt dat over 10 dagen 250.000 Chinezen besmet zijn met corona virus

Afbeelding (illustratief): (2).

—————————————————————————————————————————————-

Sterftepercentage stijgt naar 4%, als dit zo blijft betekent dat minimaal 10.000 doden – Verspreiding virus over de wereld mogelijk alleen nog te voorkomen met totale stop op reizen naar en van China – Wereldeconomie dreigt enorme klap te krijgen

—————————————————————————————————————————————-

(04.05 uur) – Jonathan Read, een Britse expert op het gebied van de verspreiding van infectieziekten, heeft samen met vier collega’s een paper gepubliceerd waarin zij -op basis van de huidige snelheid waarmee het coronavirus zich verspreidt- voorspellen dat over 10 dagen minimaal 250.000 –maar mogelijk zelfs 350.000- Chinezen besmet zullen zijn. Het aantal doden is ondertussen in een klap met 15 is gestegen naar 41, wat neerkomt op een sterftepercentage van 4%. Als dat niet verandert, betekent dit dat er over anderhalve week zeker 10.000 mensen zullen zijn gestorven.

Nog steeds is veel onduidelijk over de bron en aard van het coronavirus, maar dat het heel gevaarlijk begint te worden kan niemand meer ontkennen. Van alle geconstateerde ziektegevallen is 25% er ernstig aan toe. Als het coronavirus (officieel 2019-nCoV) zich ongeveer even snel zou verspreiden als SARS in 2002-2003, dan moet driekwart van alle besmettingen door strenge controle maatregelen voorkomen worden om het virus te kunnen beteugelen. Alleen: corona grijpt véél sneller dan SARS om zich heen.

‘Infecties zullen zich steeds sneller internationaal verspreiden’

Dat vormt een gigantisch probleem, want vooralsnog is slechts 5,1% van alle geïnfecteerden opgespoord. Dat houdt in dat er hoogstwaarschijnlijk een enorm aantal besmette mensen rondlopen die in de komende dagen ziekteverschijnselen gaan krijgen, en in de tussentijd een hoop andere mensen hebben aangestoken.

Als het de Chinese autoriteiten niet heel snel lukt om die 5% op minstens 75% te krijgen, dan zijn nieuwe uitbraken in andere Chinese steden onvermijdelijk, en zullen ‘infecties zich steeds sneller naar internationale bestemmingen blijven verspreiden,’ waarschuwt Reed. De Chinese steden die het grootste gevaar lopen zijn Shanghai, Beijing, Guangzhou, Chongqing en Chengdu – stuk voor stuk enorme miljoenensteden.

Enige optie: totale blokkade van alle personen?

De infectie expert verwacht dan ook dat de landen met de meeste vliegverbindingen met China, te weten Thailand, Japan, Taiwan, Hong Kong, Zuid Korea, de VS, Maleisië, Singapore, Australië en Vietnam op 4 februari eveneens met een fors hoger aantal besmette mensen te kampen zullen hebben. En zodra half Azië is besmet, zal de rest van de wereld snel volgen.

China is veel te laat geweest met adequaat reageren, waardoor het platleggen van het vliegverkeer de verspreiding van het corona virus op 4 februari met slechts 25% zal hebben vertraagd.

Het volledig stopzetten van al het vliegverkeer is op zich al een drastische maatregel, maar zal de verspreiding naar Europa en Nederland dus zo goed als zeker enkel vertragen. Als enige optie lijkt daarom een totale blokkade over te blijven voor alle personen uit China, met wat voor vervoermiddel dan ook, en ook uit andere landen waar het aantal geïnfecteerden plotseling gaat stijgen.

Virus sowieso zeer moeilijk te stoppen

De Britse experts concluderen dat er weliswaar nog veel onzeker is, maar de enorme snelheid waarmee het corona virus mensen infecteert –veel sneller als destijds SARS en MERS- de bestrijding van het virus, laat staan het stoppen, ‘substantieel veel moeilijker’ maakt.

Als we de snelheid van verspreiding toepassen op Frankrijk, waar inmiddels 3 gevallen zijn geconstateerd, dan zouden dat er over 10 dagen al zo’n 750 zijn geworden – meer dan genoeg om binnen no-time het hele land, en vervolgens het dichtbevolkte Europa te besmetten.

Dan hebben we het nog niet eens gehad over de enorme klap die de wereldeconomie zal krijgen als uitgerekend China, al jaren de belangrijkste motor van die wereldeconomie, knarsend tot stilstand komt.

 

Xander

(1) Zero Hedge
(2) Afbeelding: WikiMedia Commons,. auteur Ed Uthman, Houston, Texas, USA, Creative Commons Attribution 3.0 Unported license.

Zie ook o.a.:

24-01: Universitair hospitaal Wuhan zegt dat corona virus zich ook zonder symptomen verspreidt
24-01: Corona virus; Ultra biohazard lab in Wuhan onderzocht gevaarlijkste ziekteverwekkers
23-01: Imperial College professor: Tienduizenden mensen besmet; Al 7 steden met 23 mensen in quarantaine
21-01: Wordt het coronavirus de Mexicaanse griep pandemie hoax op herhaling?

 

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

Xander

© Xandernieuws

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
zondag 25 oktober 2020

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Nieuwsbox

Jouw account

Nieuwste leden

Protest agenda

Laatste reacties....

Willekeurige partner