Broeikaseffect? Wetenschappers voorspellen een mini-ijstijd zoals in de Middeleeuwen

Wetenschappers van de Universiteit van Californië in San Diego hebben een artikel gepubliceerd in het tijdschrift “Astrophysical Journal Letters”, waarin zij het ontstaan van een nieuwe mini ijstijd zeer waarschijnlijk achten. In een studie concluderen ze dat de zonnestraling de komende decennia met wel zeven procent kan afnemen. De zon zou dan een fase ingaan met meerdere zwakke zonnecycli.

In de kleine ijstijd, die van het begin van de 15e tot de 19e eeuw duurde, was er een soortgelijk dieptepunt van de zonnestraling. Twee bijzonder koude perioden duurden van 1645 tot 1715 en van 1790 tot 1830. Het ontstaan van zogenaamde zonnevlekken, die de magnetische activiteit van de zon weerspiegelen, is bepalend voor de zonnestraling. Hoe minder zonnevlekken er zijn, hoe meer de zonnestraling afneemt. In een fase van lage bestraling werden slechts 50 zonnevlekken geteld. Maar enkele duizenden zouden normaal zijn.

De onderzoekers associëren de “passieve zon” met de “kleine ijstijden”. Tijdens de kleine ijstijd in Nederland bevroren de grachten, in Engeland de Theems. De zomers bleven vochtig en koel, zodat het graan op de velden wegrottten. Als gevolg daarvan vielen de oogsten terug en sloeg de hongersnood toe. De gletsjers drongen weer diep in de valleien door en vernielden dorpen en boerderijen.

Het groots aangekondigde alarm over warmterecord op de ijskap van Groenland … was nepnieuws

De wetenschappers zijn van mening dat de zon binnenkort weer een “passieve fase” zal ingaan. Want de zon zou nu al tekenen van “zwakte” vertonen. Het aantal waargenomen zonnevlekken zou sterk dalen. Precies wanneer de te verwachten koelfase zich zal voordoen, is niet te voorspellen vanwege verschillende invloeden. Amerikaanse onderzoekers verwachten echter dat de afkoeling uiterlijk in 2050 zal plaatsvinden. Andere wetenschappers komen tot vergelijkbare conclusies.

De Amerikaanse onderzoekers zijn niet de enige wetenschappers die de stelling staven dat het klimaat afhankelijk is van de intensiteit van de zonnestraling en niet, zoals politici beweren, van de CO2-uitstoot van de mens.

Bron:
Treibhauseffekt? Forscher sagen Mini-Eiszeit wie im Mittelalter voraus

Rommel

© Fenixx

 

Reacties

Reageer hieronder!
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
vrijdag 06 december 2019

Jouw account

Laatste reacties....

NAVO verklaart naast Rusland nu ook China officieel tot vijand
05 december 2019
Ja joh,want er is nog geen ellende genoeg. 😩
Onder voormalig wethouder Asscher werd christelijk symbool mijter Sinterklaas in A'dam verwijderd
05 december 2019
Vieze spelletjes allemaal. Er gebeuren vreemde di...

Updates

Pinned Items
Recent Activities
  • Deborah Dogan is nu vrienden met Sandra
    Bericht wordt gecontroleerd
    Stream item succesvol gepubliceerd. Item is nu zichtbaar op uw stream
  • De Theorist is nu vrienden met Sandra
    Bericht wordt gecontroleerd
    Stream item succesvol gepubliceerd. Item is nu zichtbaar op uw stream
Er zijn hier nog geen activiteiten

Zoeken