Buitenlandse media aandacht voor ‘ergste rellen in Nederland in 40 jaar’

Omstreden avondklok lijkt de druppel te zijn voor deel van gefrustreerde bevolking


Explosie bij een politiebusje in Rotterdam (bron: social media/ Twitter).

De hoogst omstreden avondklok maatregel lijkt een gevoelige snaar te hebben geraakt bij het jongere deel van de Nederlandse bevolking. Na drie nachten rellen in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Haarlem, Tilburg, Breda, Almelo, Helmond, Geleen, Veenendaal en natuurlijk Urk is er de nodige aandacht van de buitenlandse media voor gekomen. De Duitse krant Bild citeerde een politie woordvoerder die het had over de ergste rellen sinds het begin van de jaren ’80 (2). Onder meer auto’s en bushokjes werden vernield of in brand gestoken, en verslaggevers werden aangevallen. Het kabinet Rutte zou zelfs overwegen het leger in te zetten, maar dat werd later weer ontkend.

De afgelopen dagen zouden bijna 500 mensen zijn gearresteerd. Aanvankelijk schoven de media de schuld van de rellen natuurlijk in de schoenen van ‘extreem rechts’, oftewel alles en iedereen die het waagt kritiek te hebben op het almaar bedenkelijker en schadelijker wordende corona beleid van de regering. Nu zijn dezelfde media ineens opvallend mild. Reden: op de beelden zijn duidelijk grote aantallen (veelal Marokkaanse) allochtonen te zien.

De Sperrzeit van 2100 tot 0430 lijkt na de maandenlange, steeds strakker wordende maatregelen de druppel te zijn geweest. Het besef dat het maatschappij- en economie ontwrichtende beleid van Rutte-III in geen enkele verhouding staan tot de Covid cijfers in de ziekenhuizen, en de regering weliswaar veel belooft maar niet van plan lijkt hier ooit mee te stoppen, lijkt eindelijk in bredere lagen van de almaar gefrustreerder wordende bevolking door te dringen.

De meesten mensen durven echter nog steeds niet onder ogen te zien dat er een internationale politieke agenda wordt uitgevoerd – de ‘Grote Reset’ en ‘Agenda 21/30’-, die neerkomt op een soort staatsgreep die in korte tijd onze complete manier van leven op zijn kop zal zetten, en die de welvaart, het welzijn, de volksgezondheid en de vrijheid onherstelbaar zware klappen aan het toedienen is.

Desondanks vinden wij dat geweld alleen overwogen zou kunnen worden als echt alle mogelijkheden tot vreedzaam verzet zijn uitgeput, en er sprake is van een bezettingstoestand die met bruut geweld wordt afgedwongen, compleet met razzia’s en het gebruik van vuurwapens tegen burgers. Zover is het gelukkig (nog?) niet. De rellen van de afgelopen dagen kunnen de regering echter een extra wapen in handen geven om nog harder te gaan optreden.


Xander

(1) Zero Hedge
(2) Breitbart
(3) RT

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

Xander

© Xandernieuws

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
woensdag 17 augustus 2022

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Inloggen

What's wrong with the world

Partner

Laatste bezoekers

Laatste bezoekers