Bulgaarse onderzoeksjournaliste gaat op zoek naar herkomst coronavirus en doet opmerkelijke ontdekkingen

De Bulgaarse onderzoeksjournaliste Dilyana Gaytandzhieva doet momenteel onderzoek naar de biolaboratoria van het Pentagon. Ze heeft inmiddels een aantal opmerkelijke ontdekkingen gedaan.

In het Lugar-centrum, één van de biolabs van het Pentagon in de Georgische hoofdstad Tbilisi, zijn al in 2014 coronavirussen ontdekt die een pandemie kunnen veroorzaken.

In 2017 liet het Pentagon in het lab onderzoek doen naar 5000 vleermuizen die waren verzameld in Georgië, Armenië, Azerbeidzjan, Turkije en Jordanië.

Geheim militair programma

Het onderzoek is uitbesteed aan EcoHealth Alliance, een groep die ook samen met Chinese wetenschappers coronavirussen uit vleermuizen isoleerde in het Instituut voor Virologie in Wuhan.

EcoHealth Alliance kreeg van het Amerikaanse gezondheidsinstituut NIH 3,7 miljoen dollar om van 2014 tot 2019 coronavirussen bij vleermuizen te onderzoeken in China.

Uit gelekte documenten blijkt dat Amerikaanse diplomaten bloedmonsters en pathogenen afleverden bij het Lugar-centrum die bedoeld waren voor een geheim militair programma.

bulgaarse

Foto: Georgische wetenschappers met vleermuizen (Facebook/Kendra Phelps, EcoHealth Alliance)

Biowapens

Ook de organisatie ISTC financierde een vleermuizenproject in het Lugar-centrum, ontdekte de Bulgaarse onderzoeksjournaliste. Zeven Georgische wetenschappers die betrokken waren bij dit project, werkten eerder aan biowapens, zo laten documenten van ISTC zien.

Eén van hen is Paata Imnadze, de adjunct-directeur van het Georgische centrum voor ziektecontrole.

Een andere Georgische wetenschapper, Merab Mirtskhulava, heeft ook gewerkt aan biowapens, zo blijkt uit zijn cv op de website van de Universiteit van Michigan.

Het Georgische centrum voor ziektecontrole noemt het ISTC-project, G-2102 geheten, kort in haar jaarverslag van 2016.

Projectmanager en viroloog Lela Urushadze schreef in haar proefschrift dat er tijdens het onderzoek coronavirussen waren ontdekt.

“Op basis van ons onderzoek kunnen we zeggen dat vleermuizen in Georgië pathogenen bij zich dragen zoals het coronavirus, dat de potentie heeft om een pandemie te veroorzaken,” schreef Urushadze.

Ze bedankte verder het Defense Threat Reduction Agency (DTRA) van het Pentagon voor de hulp bij haar onderzoek.

Rockefeller Foundation

In 2016 lanceerden EcoHealth Alliance en de Amerikaanse hulporganisatie USAID The Global Virome Project. Doel van het project was om te speuren naar virussen die een pandemie zouden kunnen veroorzaken.

Het project werd gepresenteerd in het conferentiecentrum van de Rockefeller Foundation in Bellagio in Noord-Italië, dat ironisch genoeg vier jaar later het epicentrum van de corona-uitbraak in Europa zou worden.

De Rockefeller Foundation steunt dit soort projecten al heel lang.

[Arms Watch]
Robin de Boer

© www.ninefornews.nl

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
zaterdag 26 september 2020

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Nieuwsbox

Jouw account

Nieuwste leden

Protest agenda

Willekeurige partner