Chef van Ryanair eist strengere controle van moslims

Screenshot_280

(Vertaling: E.J. Bron)

Met uitspraken over islamitische passagiers heeft de baas van de lage kosten luchtvaartmaatschappij Ryanair, Michael O´Leary (foto), voor kritiek gezorgd. Hij heeft zich er voor uitgesproken om islamitische mannen voor vertrek aan strengere veiligheidseisen te onderwerpen dan andere passagiers.

epoch times

“Wie zijn de daders van bomaanslagen? Het zullen alleen reizende vrijgezelle mannen zijn”, zei Michael O´Leary in een vandaag gepubliceerd interview met de Britse “Times”. “Je kunt immers niets zeggen, omdat dat als racistisch geldt, maar het zullen over het algemeen mannen van het islamitische geloof zijn.”

In begeleiding van hun familie zouden islamitische mannen echter geen gevaar zijn, zegt de om zijn polariserende uitlatingen bekend staande baas van Ryanair. Het risico dat zij zichzelf met hun kinderen zouden opblazen, zou nul zijn. Zijn uitspraken stuitten onmiddellijk op scherpe kritiek in het Verenigd Koninkrijk.

“Racistisch en discriminerend”

De Raad van de Moslims in Groot-Brittannië noemde de uitlatingen “racistisch en discriminerend”. Het zou een schande zijn dat de baas van de luchtvaartmaatschappij “islamvijandigheid” zo openlijk en schaamteloos zou uitspreken, aldus een woordvoerster. Volgens de organisatie “Tell Mama”, die islam-vijandige incidenten registreert en slachtoffers helpt, zou O´Leary met zulke woorden zijn eigen handel kunnen schaden.

Bij de profiling, waarvoor O´Leary zich uitspreekt, worden mensen op basis van stereotypen en uiterlijke kenmerken als verdacht gekwalificeerd en gecontroleerd. Zo kreeg de politie van Keulen vorig jaar het verwijt aan “racial profiling” te doen, nadat ze meerdere jonge moslims had aangehouden en gefouilleerd – deze waren abusievelijk onder terreurverdenking komen te staan, toen zij aan het einde van de Ramadan met lange gewaden het hoofdstation van Keulen waren binnengelopen en volgens getuigen “Allahu Akbar” geroepen hadden.

Bron:
www.epochtimes.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

E.J. Bron

© E.J. Bron

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
donderdag 24 september 2020

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Nieuwsbox

Jouw account

Nieuwste leden

Protest agenda

Laatste reacties....

Eindelijk het verband tussen 5G en het coronavirus
11 september 2020
100% mee eens! De elite probeert ons de mond te snoeren, maar moet ges...
Voorspellingen 2020
07 september 2020
lol hoe 10 minuten verspillen in uw leven, wat een paranoid gedoe, en ...
Onthulling: “Wat Covid-19 wordt genoemd is geen virus, maar chromosoom 8, een essentieel onderdeel van het menselijke DNA”
24 augustus 2020
Vandaar dat ze dna veranderende vaccin nodig hebben om het te bestrijd...
Willekeurige partner