Censuur verder opschroeven, Minister Ollongren bij WNL

De Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, Kajsa Ollongren, heeft afgelopen zondag in het programma WNL, op de publieke omroep, laten weten serieus na te denken om bij de grote techbedrijven eropaan te dringen ‘bij tweets die objectief onjuist zijn’ een waarschuwing te laten vermelden. Reden is dat statelijke actoren, mensen en partijen weleens onjuiste informatie zouden kunnen verspreiden. Hoewel de minister daar geen voorkennis van heeft, denkt ze dat ‘het kan gebeuren’ en worden daarom nieuwe censuur-maatregelingen overwogen.

9 december 2020

Vanwege de landelijke verkiezingen voor de Tweede Kamer die over drie maanden plaatsvinden, is minister Ollongren dergelijke maatregelen aan het overwegen, eerder kwam al haar oproep aan sociale mediabedrijven te kijken naar het waarheidsgehalte van wat daar wordt geplaatst. Ollongren denkt bij de nieuwe controleurs van de informatiestroom ‘als het objectief niet waar is’ aan journalisten, techbedrijven en wetenschappers.

De foutieve informatie wordt volgens de minister met valse bedoelingen verspreid door meerdere groepen; statelijke actoren, mensen die digitaal politieke partijen proberen te infiltreren en partijen die er belang bij hebben dat er een destabilisatie is in onze samenleving, polarisatie aanwakkeren. Bij de statelijke actoren moeten we denken aan landen als China, Iran en Rusland.

Opvallend is dat minister Ollongren zelf ook met regelmaat op geven van onjuiste informatie is betrapt. In mei van dit jaar waren de minister en haar beleidsmakers niet goed op de hoogte van het beleid van de Franse regering en de maatregelen tegen Covid-19 en deden alle berichten over gebrekkige onderlinge solidariteit tussen de EU-landen af als ‘Russische beïnvloedingsactiviteiten’.

ReactNieuws

© React nieuws

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
donderdag 28 maart 2024

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Privé Facebookgroep

Klik hier voor de FB groep!
Studio ViaNova

of scan deze code!

Inloggen

What's wrong with the world

Partner

Laatste bezoekers

Laatste bezoekers