Het coronavirus muteert sinds januari – subtypen agressiever en besmettelijk

Het gemuteerde subtype (type L) lijkt agressiever en besmettelijker te zijn dan het oorspronkelijke virus (type S). Deze resultaten met betrekking tot het coronavirus zijn gepubliceerd in een gespecialiseerd tijdschrift door Chinese onderzoekers. Geïnfecteerde mensen vertonen niet alleen veranderingen in de longen, maar ook in de milt, galblaas, lever en nieren, slijmvliezen en het lymfestelsel.

In het onderzoek naar 103 virus samples genomen van patiënten uit Wuhan en andere provincies, gepubliceerd in het tijdschrift National Science Reviews, vond het Chinese onderzoeksteam 149 mutaties in het genoom van het coronavirus. Als gevolg hiervan verdeelden de wetenschappers het virus in ten minste twee verschillende subtypen. In ongeveer 70 procent van de gevallen droegen de besmette mensen al het gemuteerde subtype L. De overige zaken werden toegewezen aan subtype S.

Verdere analyse van het virusgenoom toonde aan dat subtype S de oorspronkelijke vorm van het coronavirus is. Deze oorspronkelijke vorm is minder agressief dan het gemuteerde subtype. “Het kan zijn dat de maatregelen van mensen om het virus te beperken de selectieve druk hebben verhoogd, wat een mogelijke reden is waarom Type L veel besmettelijker en agressiever is”, schreven de onderzoekers in de publicatie.

Volgens de wetenschappers kunnen er nog verschillende subtypen zijn. Ze adviseren dringend om een ​​groter aantal monsters te onderzoeken en het klinische verloop van het oorspronkelijke en mutante virus te vergelijken en te documenteren.

 

Verslagen van talrijke pathologische veranderingen

Op 4 maart heeft de National Health Committee van de Chinese Communistische Partij informatie vrijgegeven over pathologische veranderingen tijdens de infectie. Volgens de Chinese taal Epoch Times bevatte de lijst veranderingen in de longen, milt, galblaas, lever en nieren, slijmvliezen en het lymfestelsel.

Terwijl de longen andere fibrose vertoonden, werd de lever sterk vergroot en rood door de infectie met het nieuwe coronavirus en was de galblaas in hoge mate gevuld. Volgens klinische rapporten hadden de nieren een verhoogde eiwitconcentratie in het exsudaat en schade aan de nierbuis.

De slijmvlieslaag van de slijmvliezen uit de mond, maag en darmen vertoont tranen of wordt op sommige plaatsen volledig vernietigd. De gevolgen hiervan kunnen oedeem en ulceratie zijn, wat leidt tot schade aan de barrières van het lichaam.

SARS-CoV-2 valt het centrale zenuwstelsel aan

Onderzoek toonde aan dat het virus bij verschillende patiënten ook in het hersenvocht kon worden gedetecteerd. Bij 30 procent van de 214 patiënten die besmet waren met het nieuwe coronavirus, verschenen neurologische symptomen, volgens onderzoekers van de neurologische afdeling van de Huazhong University of Science and Technology.

In de eerste categorie omvatte dit hoofdpijn, duizeligheid, bewustzijnsverlies, cerebrale vaatziekten en zelfs beroertes. In een tweede categorie documenteerden de onderzoekers symptomen van het perifere zenuwstelsel, zoals verlies van smaak en geur of zenuwpijn.

De studie toonde ook aan dat het centrale zenuwstelsel vooral wordt getroffen bij patiënten bij wie de infectie ernstig is. Toekomstige studies zullen onderzoeken welke symptomen kunnen worden toegewezen aan de respectieve subtypen van het nieuwe coronavirus.

 

Indignatie redactie

© Indignatie

 

Reacties 1

Gast - Pasta op vrijdag 13 maart 2020 10:33

Zoals dit beschreven staat lijkt het net alsof die 2 onderzoeken gerelateerd zijn. Het eerste onderzoek naar mutaties staat onder hevige kritiek (zie: http://virological.org/t/response-to-on-the-origin-and-continuing-evolution-of-sars-cov-2/418/3 ).
Met agressieve "mutatie" (wat dus zeer dubieus en onbetrouwbaar blijkt afleidend uit de kritiek) bedoelen ze ook helemaal niet symptomen of ernst van ziek zijn, maar hun interpretatie van de de resultaten op basis van hoe vaak de mutatie voorkwam en daaruit afleidende dat het sneller verspreid en besmettelijker zou zijn. Maar alles lijkt er op dat er geen correcte statistische tests zijn uitgevoerd en de conclusies die getrokken worden door de onderzoekers ook volstrekt niet professioneel zijn op basis van hun onderzoeksresultaten en methodes.

En het tweede onderzoek naar symptomen gaat helemaal niet over mutaties, maar over de symptomen bij patienten die zijn opgenomen in het ziekenhuis met een ernstige of en niet-ernstige virusinfectie (die vormen de groepen 1 en 2) van COVID-19.

Zoals dit beschreven staat lijkt het net alsof die 2 onderzoeken gerelateerd zijn. Het eerste onderzoek naar mutaties staat onder hevige kritiek (zie: http://virological.org/t/response-to-on-the-origin-and-continuing-evolution-of-sars-cov-2/418/3 ). Met agressieve "mutatie" (wat dus zeer dubieus en onbetrouwbaar blijkt afleidend uit de kritiek) bedoelen ze ook helemaal niet symptomen of ernst van ziek zijn, maar hun interpretatie van de de resultaten op basis van hoe vaak de mutatie voorkwam en daaruit afleidende dat het sneller verspreid en besmettelijker zou zijn. Maar alles lijkt er op dat er geen correcte statistische tests zijn uitgevoerd en de conclusies die getrokken worden door de onderzoekers ook volstrekt niet professioneel zijn op basis van hun onderzoeksresultaten en methodes. En het tweede onderzoek naar symptomen gaat helemaal niet over mutaties, maar over de symptomen bij patienten die zijn opgenomen in het ziekenhuis met een ernstige of en niet-ernstige virusinfectie (die vormen de groepen 1 en 2) van COVID-19.
Gast
zondag 25 oktober 2020

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Nieuwsbox

Jouw account

Nieuwste leden

Protest agenda

Laatste reacties....

Willekeurige partner