Chinezen rellen om bouw van Coronavirus quarantaine centrum in hun stad te voorkomen

Video’s die op de sociale media circuleren zouden naar verluidt Chinese burgers laten zien die rellen en vechten met de politie om de bouw van een quarantaine centrum voor Coronavirus-patiënten in hun gemeenschap te voorkomen.

De New York Times meldde dinsdag dat er rellen plaatsvonden in Fujian en dat er meerdere arrestaties hadden plaatsgevonden:

“De politie botste dinsdag met bewoners van een dorp in de kustprovincie Fujian nadat bekend werd dat de regering van plan was een fabriek om te bouwen tot een quarantaineplaats voor patiënten met het gevaarlijke Coronavirus. In video’s die door de bewoners zijn opgenomen, kan men dorpelingen zien die een weg blokkeren en houten krukken naar politieagenten gooien, die in oproeruitrusting door de stad marcheren.

Naar verluidt werden verschillende mensen gearresteerd in het dorp Dasha, waar de angsten en de woede van de bewoners over de voorgestelde locatie op straat werden geuit.

De bewoners zeggen dat ze geen waarschuwing hebben kregen en hoorden pas dat hun dorp de zieken zou huisvesten toen de ziekenhuisbedden en andere materialen begonnen aan te komen.”

“De fabriek is slechts enkele minuten lopen van ons dorp. Gezien het gebrek aan informatie van de regering, is er reden tot paniek bij de dorpelingen”, zegt een inwoner die vroeg alleen maar geïdentificeerd te worden met haar familienaam, Zheng, uit angst voor represailles van de overheid.

Google vertaling van de tweet hieronder leest:

“Op de avond van 28 januari hebben de autoriteiten in Xiapu County, provincie Fujian #武漢肺炎 Het quarantainegebied voor patiënten heeft geleid tot een politie-burgerconflict en de informatie moet verder worden geverifieerd. Volgens Chinanews.com, op 28 januari 2020, heeft de Xiapu County Response Command aan het publiek gemeld dat een inactieve fabriek in Dasha Park werd geselecteerd als een back-up punt voor nauwe contacten om hun standpunten te concentreren. Deze stap werd tegengewerkt door de bewoners in Dasha, wat leidde tot een conflict”.

Een compilatievideo op YouTube toont meerdere mensen die gearresteerd worden:

De Chinese staatsmedia-organisatie CGTN heeft dinsdag deze video vrijgegeven over de bouw van een ‘geïmproviseerd ziekenhuis’ in de provincie Fujian:

De beschrijving op YouTube luidt:

“In het zuidoosten van de Chinese provincie Fujian is men met de bouw van een nieuw geïmproviseerd ziekenhuis begonnen, gemodelleerd naar het Xiaotangshan-ziekenhuis in Peking dat tijdens de SARS-epidemie is gebouwd,  nadat de noodziekenhuizen in Wuhan en Zhengzhou waren gebouwd”.

Twee andere geïmproviseerde ziekenhuizen worden momenteel gebouwd in Huoshenshan en Leishenshan in Wuhan “in een poging om een extra 2300 bedden te voorzien” meldde SCMP dinsdag. “De ziekenhuizen zullen naar verwachting voltooid zijn tegen respectievelijk 2 en 5 februari”.

Dorpelingen in China werden deze week gefilmd terwijl ze hun steden baricadeerden om te voorkomen dat stadsmensen in hun gemeenschappen zouden komen:

Het virus blijft zich in een alarmerend tempo verspreiden.

De regering van Thailand waarschuwde dinsdag dat ze “de verspreiding van het virus niet kunnen stoppen”, omdat ze elke maand tienduizenden Chinese bezoekers ontvangen.

Thailand heeft tot nu toe 14 bevestigde gevallen van het Coronavirus gezien en is daarmee het land met het op één na hoogste aantal besmettingen.

WATCH: Chinese Riot to Prevent Building Of Coronavirus Quarantine Center In Their Town

Rommel

© Fenixx

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
zaterdag 31 oktober 2020

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Nieuwsbox

Jouw account

Nieuwste leden

Laatste reacties....

De aap in Ankara op de voorpagina van Charlie Hebdo na de aanval op Macron
29 oktober 2020
Erdogan heeft gelijk.en aanslagen.ja daar krijgen de Islam de schuld v...
Sirenes in Compiègne wanneer de avondklok ingaat
27 oktober 2020
Echt er gebeuren enge dingen op de wereld en wij moeten onze bek maar ...
Sirenes in Compiègne wanneer de avondklok ingaat
26 oktober 2020
Als de avondklok in gaat ! Je verwacht elk moment dat de eerste bommen...
Willekeurige partner