Chinezen worden gedwongen om hun gezicht te scannen bij het kopen van een nieuwe mobiele telefoon

In het verleden moesten Chinezen een nationale identiteitskaart tonen en een foto maken om een nieuwe mobiele telefoon te kunnen krijgen of een nieuw data-abonnement te kunnen kopen. Vanaf zondag moet je ook je gezicht scannen om te controleren of je echt bent wie je beweert te zijn.

Het uitgebreide toezicht van de Chinese staat op zijn burgers is een terugkerend onderwerp in de social media. Er is onder andere geschreven over het sociale kredietbeoordelingssysteem van het land en hoe dit steeds meer gekoppeld wordt aan de vele bewakingscamera’s met gezichtsherkenning.

Sinds oktober eisen de autoriteiten van burgers dat ze hun gezicht scannen om toegang te krijgen tot het toch al zwaar gecensureerde internet.

De meeste Chinese internetgebruikers hebben toegang tot het web via hun mobiele telefoons. De autoriteiten rechtvaardigen deze laatste regelgeving voor digitale communicatie met het oog op “de bescherming van de legitieme rechten en belangen van de burgers in cyberspace”.

De Chinese autoriteiten proberen al enkele jaren regels af te dwingen die ervoor zorgen dat iedereen die het internet gebruikt dit onder zijn eigen naam moet doen.

In 2017 werden nieuwe regels ingevoerd die bepalen dat platformen de ware identiteit van een gebruiker moeten verifiëren alvorens deze iets mag posten.

Toen het nieuwe regelgevingskader in september werd aangenomen, zorgde het niet voor grote krantenkoppen in de Chinese media, maar op het internet uitten veel Chinezen hun bezorgdheid over de steeds grotere hoeveelheid gegevens die over elke individuele gebruiker wordt opgeslagen.

Versmelt Big Tech met Big Brother ? – Het lijkt er op

De Chinese staat beschikt al over enorme databanken met beelden van burgers en het vermogen om deze te koppelen aan hun identiteit, dus als men dat nu reeds niet doet, is het volledig mogelijk voor de toekomst. Het sociale kredietbeoordelingssysteem maakt nu al gebruik van een enorm netwerk van 200 miljoen bewakingscamera’s, samen met andere soorten bewakingsapparatuur.

Rommel

© Fenixx

 

Reacties

Reageer hieronder!
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
vrijdag 06 december 2019

Jouw account

Laatste reacties....

NAVO verklaart naast Rusland nu ook China officieel tot vijand
05 december 2019
Ja joh,want er is nog geen ellende genoeg. 😩
Onder voormalig wethouder Asscher werd christelijk symbool mijter Sinterklaas in A'dam verwijderd
05 december 2019
Vieze spelletjes allemaal. Er gebeuren vreemde di...

Updates

Pinned Items
Recent Activities
  • Deborah Dogan is nu vrienden met Sandra
    Bericht wordt gecontroleerd
    Stream item succesvol gepubliceerd. Item is nu zichtbaar op uw stream
  • De Theorist is nu vrienden met Sandra
    Bericht wordt gecontroleerd
    Stream item succesvol gepubliceerd. Item is nu zichtbaar op uw stream
Er zijn hier nog geen activiteiten

Zoeken