Corona dood in Italië: scholen, kerken, bars sluiten onmiddellijk – mensen moeten treinen verlaten

Er breekt geweld uit in Oekraïne vanwege ziekenhuisopname van mensen die uit China zijn gevlogen

In Oekraïne zijn er gewelddadige uitbraken geweest in protesten tegen de ziekenhuisopname van mensen die uit China zijn gevlogen vanwege het coronavirus. Tientallen demonstranten botsten donderdag heftig met de politie buiten het ziekenhuis in Nowi Sanzhary . De politie loste massa’s mensen op die hadden geprobeerd de toegang van de bussen te blokkeren met de mensen die waren verwijderd uit de centrale Chinese metropool Wuhan. 

De demonstranten staken verschillende vuren aan en braken ten minste drie ruiten van de bussen. Honderden veiligheidstroepen werden ingezet, zei een lokale AFP-functionaris. De zes bussen met de 72 mensen die uit Wuhan vlogen – 45 Oekraïense burgers en 27 buitenlanders – kwamen ondanks de protesten aan in het ziekenhuis, zoals video’s in de Oekraïense media toonden.

Er wordt gezegd dat de gevlogen twee weken in quarantaine in het ziekenhuis doorbrengen. Bij onderzoek door Chinese en Oekraïense artsen vertoonde geen van hen symptomen van de ademhalingsziekte Covid-19, die wordt veroorzaakt door het nieuwe virus. Niettemin vrezen veel mensen in de stad Nowi Sanzhary met 10.000 inwoners dat de ziekteverwekker zich daar zou kunnen verspreiden.  

Staatshoofd Volodymyr Selenskyj riep op tot solidariteit met degenen die waren weggevlogen. “We zijn allemaal mensen en Oekraïners,” zei hij. Minister van Binnenlandse Zaken Arsen Awakow ging naar de plaats van de protesten. “Laten we mensen zijn die een beetje welwillend en vrijgevig zijn,” zei hij.

oekraine

gewelddadige uitbraak in Oekraïne als gevolg van ziekenhuisopname van mensen die uit China zijn gevlogen

Coronavirus verspreidt zich in de Chinese gevangenissen

in Chinese gevangenissen in ten minste drie provincies van het land zijn meer dan 450 gevangenen en 7 bewakers besmet met het nieuwe coronavirus. Detentiecentra in de provincie Hubei in centraal China, die zwaar getroffen zijn door de longziekte Covid-19, worden ook getroffen, maar ook in de oostelijke provincies Zhejiang en Shandong, zo meldde de krant Global Times vrijdag.

Als gevolg hiervan werden gevangenis- en justitiële officieren in Zhejiang en Shandong van hun functie vrijgelaten. Alleen al in de provincie Hubei werden 220 infecties gemeld – in een “handgeschreven rapport” door de gevangenisadministratie omdat er geen computergebaseerd rapportagesysteem was, meldde de krant.

Er zijn nog eens 207 infecties, waaronder 7 politieagenten, in de Rencheng-gevangenis in Shandong. De partijleider van de provinciale gerechtelijke administratie werd ontslagen omdat hij de uitbraak niet had voorkomen, aldus de krant. In de provincie Zhejiang werden 34 gevangenen ook besmet in het Shilifang-detentiecentrum, zo meldde de krant op Twitter . Ze werden voor behandeling naar ziekenhuizen gebracht.

Het virus kon zich gemakkelijk verspreiden in de krappe en overvolle Chinese gevangenis met slechte medische zorg, de “Global Times” citeerde een ambtenaar die niet genoemd wilde worden. “Het is niet eenvoudig om verdachte patiënten met onvoldoende medische voorzieningen in detentiecentra te ontdekken en om de transmissiekanalen tijdig te voorkomen.”  

Gevecht in München na een spugenaanval – wat is er gebeurd?

Er was een gevecht in München nadat een dronkaard tegen twee Chinese vrouwen schreeuwde met het woord “Coronavirus” en in hun richting spuugde. Volgens de federale politie op vrijdag werd dit waargenomen door een Chinees die aanvankelijk een verbale strijd had met de 57-jarige Duitser. Dit eindigde in een gevecht in de vroege donderdagavond, waarbij niemand gewond raakte. De opgeroepen federale politie bracht de haatdragende man naar een bewaker. Uit een alcoholtest bleek dat hij 2,66 per duizend was.

Beijing:  Eerste coronavirusvaccin kan vanaf april op mensen worden getest

Volgens de Chinese autoriteiten moet een eerste vaccin tegen het nieuwe coronavirus vanaf eind april bij mensen worden getest. De Chinese minister van onderzoek Xu Nanping zei vrijdag tijdens een persconferentie in Beijing dat verschillende onderzoeksteams verschillende technieken gebruikten om een ​​vaccin te ontwikkelen. “De eerste wordt naar verwachting eind april in klinische onderzoeken getest.”

De vice-directeur van de Nationale Gezondheidscommissie van China, Zeng Yixin, legde de verschillende methoden uit die worden gebruikt om een ​​vaccin te ontwikkelen. De Chinese onderzoekers gebruiken onder andere gedeactiveerde virussen of gebruiken genetische manipulatie om eiwitten te produceren die geacht worden te dienen als antilichamen tegen de ziekteverwekker. Een andere benadering is om bestaande griepvaccins te wijzigen. Sommige stoffen worden momenteel getest op dieren, zei Zeng.

Naast Chinese wetenschappers werken ook onderzoeksinstellingen en bedrijven in andere landen, zoals het Institute of Virology aan de Philipps University in Marburg, Hessen, aan een vaccin. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) zei dinsdag dat het minstens een jaar zou duren voordat een grootschalig vaccin tegen het nieuwe coronavirus beschikbaar zou zijn.

Lees ook:  De wetenschap is duidelijk: wifi verhoogt ons risico op hersenkanker

corona

Vanwege het coronavirus: tien Italiaanse steden sluiten scholen en autoriteiten

Ten minste tien steden in Noord-Italië hebben opdracht gegeven scholen, autoriteiten en andere openbare gebouwen onmiddellijk te sluiten, uit bezorgdheid over de verdere verspreiding van het nieuwe coronavirus . Kruidenierszaken, bars, disco’s en sportcentra in de getroffen gebieden moeten ook minstens een week worden gesloten, zei de Italiaanse minister van Volksgezondheid Roberto Speranza na een crisisbijeenkomst die was opgeroepen voor meer dan een dozijn nieuwe gevallen van infectie in Noord-Italië.

Volgens de autoriteiten in Lombardije werden 14 mensen positief getest op het virus in en rond het stadje Codogno. Iedereen had blijkbaar vooraf dezelfde bar bezocht en had contact met dezelfde mensen. In de getroffen gebieden in Lombardije riepen de autoriteiten ongeveer 50.000 mensen op om hun huizen niet te verlaten indien mogelijk. Twee andere gevallen zijn bevestigd door lokale autoriteiten in de regio Veneto. 

De burgemeester van de Lombardische stad Codogno had eerder opdracht gegeven om alle openbare gebouwen in de stad met 15.000 inwoners voor maximaal vijf dagen te sluiten. Verschillende positieve coronavirus-testen in de gemeenschap ‘creëerden een alarmsituatie’, zei Francesco Passerini.

Longziekte Covid-19 kwam volgens de lokale autoriteiten voor, onder andere bij een 38-jarige man in Codogno, die nu op een intensive care-afdeling wordt behandeld. Bovendien waren zijn zwangere vrouw en een vriend van de patiënt besmet.

Eerste Europeaan stierf aan virus in Italië

De eerste Europeaan stierf in Italië aan het nieuwe coronavirus. Het slachtoffer was een 78-jarige Italiaan, zei de Italiaanse minister van volksgezondheid Roberto Speranza op vrijdag.

De late Italiaan had eerder positief getest op het virus, zei Speranza. Volgens de minister was de man ongeveer tien dagen geleden behandeld voor een andere ziekte in een ziekenhuis in de regio Veneto in Noord-Italië. Twee gevallen van infectie waren eerder bevestigd door de lokale autoriteiten in Veneto en 15 gevallen in het aangrenzende Lombardije.

corona

Italië, Codogno: Een man loopt langs de San Biagio-kerk. Een andere persoon stierf in Italië die ervan verdacht werd een coronavirus-infectie te hebben.

Corona dood in Italië: scholen, kerken, bars sluiten onmiddellijk – mensen moeten treinen verlaten

Italië meldt de eerste Europese sterfgevallen door het nieuwe coronavirus  . Volgens de autoriteiten stierf een 75-jarige vrouw uit de Noord-Italiaanse regio Lombardije op zaterdag aan Covid-19. Een 78-jarige uit de aangrenzende regio Veneto was vrijdag al aan het coronavirus overleden.

Volgens de autoriteiten was de overledene ongeveer tien dagen in het ziekenhuis behandeld voor andere ziekten en bij beide was het virus vastgesteld. Met ongeveer 40 gevallen van infectie en twee sterfgevallen is Italië nu het land dat het meest wordt getroffen door het coronavirus in Europa . Volgens het televisiestation Sky Italia werden minstens 32 mensen positief getest op het virus in en rond het kleine stadje Codogno in Lombardije – ongeveer 60 kilometer van Milaan.

“De grote vraag” is hoe het virus zijn weg vond naar het getroffen gebied, zei de Venetiaanse president Luca Zaia op het Italiaanse televisiestation Rai News 24. De besmette mensen hadden geen contact met Chinezen of mensen die onlangs waren vertrokken China was teruggekeerd.

Uit angst voor verdere verspreiding van de virale ziekte, bevalen de autoriteiten de onmiddellijke sluiting van scholen, kerken, autoriteiten en andere openbare gebouwen op vrijdag in ten minste tien steden in Noord-Italië. Supermarkten, bars, disco’s en sportcentra moeten ook worden gesloten voor ten minste een week in de getroffen gebieden. Ongeveer 50.000 mensen werd gevraagd om hun huizen niet te verlaten indien mogelijk. In Milaan en Lecce in Zuid-Italië moesten mensen met griepsymptomen de trein verlaten. WGO-chef Tedros Adhanom Ghebreyesus zei vrijdag dat het “tijdvenster” om de epidemie in te dammen dichtging.

Als de wereld nu geen “harde” benadering van het virus hanteert, zal het een “ernstig probleem” tegenkomen, waarschuwde hij. Eerder werden nieuwe bronnen van infectie gemeld uit zowel China als verschillende andere landen. Iran heeft nu een vijfde dood gemeld.

 

Indignatie redactie

© Indignatie

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
zaterdag 24 oktober 2020

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Nieuwsbox

Jouw account

Nieuwste leden

Protest agenda

Laatste reacties....

Willekeurige partner