Corona-drama: het laatste afscheid via videochat op mobiele telefoon

De spoedartsen van het San Carlo Borromeo ziekenhuis bij Milaan houden een “afscheidslijst” bij: ze geven stervende Coronaviruspatiënten hun mobiele telefoon voor het laatste gesprek met hun familie.

17.660 Italianen zijn al besmet met het Coronavirus, 1.266 patiënten zijn er de afgelopen dagen aan overleden. De Italiaanse krant “Il Giornale” brengt nu een verslag over spoedartsen van een ziekenhuis in de buurt van Milaan, dat een idee geeft van de omvang van deze tragedie.

“Covid-19 patiënten komen alleen omdat geen enkel familielid hen mag vergezellen. Als ze sterven, voelen ze het, ze zijn er heel duidelijk over. Het is alsof ze verdrinken. Alleen langzamer. Zodat ze alles opmerken”, citeert het Italiaanse dagblad Il Giornale het hoofd van de spoedgevallendienst, Francesca Cortellaro.

Dokters houden een “afscheidslijst” bij

De artsen van het San Carlo Borromeo ziekenhuis houden nu een lijst bij, een “afscheidslijst”: De Coronaviruspatiënten krijgen van hen een mobiele telefoon voor het laatste gesprek. Voor het laatste contact, een videochat met de vrouw, met de kinderen.

“Misschien krijgen we drie of vier iPads, zodat de mensen bij ons niet alleen hoeven te sterven”, zegt Francesca Cortellaro.

“De zieke mensen komen achter elkaar naar de eerste hulp, ze waren een week of tien dagen thuis met koorts en gingen niet naar buiten om te voorkomen dat ze anderen zouden besmetten. Maar nu kunnen ze niet naar buiten, ze kunnen niet ademen. Het is altijd dezelfde diagnose: bilaterale longontsteking”, zegt Daniele Macchini, assistent-arts in het Humanitas Gavazzeni ziekenhuis in Bergamo.

Ook jongeren zijn op de intensive care aan de beademingsapparatuur gekoppeld.

“Als je dit ziet, is het met de geruststelling voorbij dat je zelf nog jong bent.”

Foto’s hier:

Corona-Drama: Der letzte Abschied per Video-Chat am Handy

Rommel

© Fenixx

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
zondag 25 oktober 2020

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Nieuwsbox

Jouw account

Nieuwste leden

Protest agenda

Laatste reacties....

Willekeurige partner