Corona: Wanneer vrije burgers de machtigen smeken hun grondrechten op te schorten

De corona-crisis heeft niet alleen een medisch, maar ook een sociaal aspect: het wordt een les in hoe snel mensen de grondrechten opgeven en zelfs de machtigen smeken ze zelfs onderdanig in te trekken.

In tijden van sociale paniek van bovenaf wordt vaak één ding over het hoofd gezien: denken. De hoofdrol wordt gespeeld door emotie – het verlangen naar moeders die je geruststellend verzekeren dat er in de toekomst genoeg toiletpapier zal zijn en vaders die ons strikt vertellen wat we wel en niet kunnen doen.

Merkel en Söder spelen deze rollen op voorbeeldige wijze.

De huidige toestand van onze samenleving onder invloed van de Corona-crisis komt ook tot uiting in de bijna verlangende oproep tot een avondklok, die nu een legioen is op sociale netwerken. Kijk maar eens wat er de afgelopen 24 uur is gebeurd onder de hashtag #AusgangsSperre Now …

Het verbazingwekkende voor mij: zelfs voor degenen die een paar weken geleden, als het ging om de strijd tegen rechtse en klimaatontkenners, het beroemde dictum (Voltaires?) Droeg als een heraldisch gezegde: “Ik verdomme wat je zegt, maar ik zal mijn leven voor je gebruiken om het te kunnen zeggen ”, laat een snelle ommekeer zien. Terwijl anderen zich plotseling liberaal tonen, wie had je dat niet geloofd:

Georg Restle on Twitter

Geeignet? Erforderlich? Verhältnismäßig? Bei allem Verständnis für staatliches Durchgreifen in der Krise: Es geht um unsere Grundrechte. Deshalb ist jeder (!) Eingriff rechtfertigungsbedürftig. Das dürfen wir nicht aus den Augen verlieren. #Corona #ausgangsperre

‘S Nachts worden liberalen fascisten

Men wil nu verbieden dat iedereen die ook maar de minste twijfel heeft over de betekenis van de huidige behandeling van Corona, wordt uitgesplitst als ‘ongedierte van de samenleving’. En zet een internetslot op iedereen die kritiek heeft op de avondklok van Söder . Een klein virus slaagt er snel in om zelfbenoemde liberalen in kleine fascisten en fans van Chinese politiek te veranderen …

samuel domnick on Twitter

Können wir noch zusätzlich eine Internetsperre für solche Idioten die jetzt wegen #Ausgangsperre rum weinen einrichten?

Er zijn maar een paar mediakanalen in Duitsland die dit durven te zeggen, wetende dat dit niet goed zal aflopen bij het brede publiek dat oproept tot “Corona” -ontkenners na avondklok en intrekking van de vrijheid van meningsuiting. Verbazingwekkend genoeg omvat dit het “beeld”, dat Merkel al in staat stelde kritische opmerkingen te maken in de Corona-toespraak.

Dus nu ook een opmerking van Simon Schütz in de “foto” :

Weten de burgers wat er gebeurt?

“Terwijl we aanvankelijk met afschuw en soms met minachting naar de beperkende maatregelen in China keken, wordt de vraag naar een avondklok in Duitsland steeds luider. Hoewel we in het begin zeiden dat deze maatregelen ondenkbaar zijn in onze democratieën, wordt de implementatie ervan in Duitsland nu zelden in twijfel getrokken.

Onze grondrechten worden in zo’n tempo opgeschort en zo vrij van kritische discussie dat men zich moet afvragen of we ons wel bewust zijn van de reikwijdte van de maatregelen. Maar nee, het betwijfelen van een avondklok gaat niet over eenvoudig egoïsme, maar ook over bezorgdheid voor onze samenleving. ”

Er valt niets toe te voegen …

admin

© stopdebankiers.nl

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
zaterdag 19 september 2020

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Nieuwsbox

Jouw account

Nieuwste leden

Protest agenda

Laatste reacties....

Eindelijk het verband tussen 5G en het coronavirus
11 september 2020
100% mee eens! De elite probeert ons de mond te snoeren, maar moet ges...
Voorspellingen 2020
07 september 2020
lol hoe 10 minuten verspillen in uw leven, wat een paranoid gedoe, en ...
Onthulling: “Wat Covid-19 wordt genoemd is geen virus, maar chromosoom 8, een essentieel onderdeel van het menselijke DNA”
24 augustus 2020
Vandaar dat ze dna veranderende vaccin nodig hebben om het te bestrijd...
Willekeurige partner