2 mensen in India overleden na coronavaccin: ‘Voor sommigen te riskant’

In India zijn de eerste zorgmedewerkers ingeënt tegen corona. In New Delhi zijn op de eerste vaccinatiedag 4319 zorgverleners gevaccineerd. 51 van hen kregen last van bijwerkingen en één persoon moest worden opgenomen in het ziekenhuis, schrijft India Today. India hoopt uiteindelijk meer dan een miljard mensen te vaccineren, waaronder 30 miljoen artsen, verpleegkundigen en andere zorgprofessionals.

Er zijn ook 2 mensen overleden nadat ze het coronavaccin hadden gekregen. De overheid stelt dat er geen verband is met de prik. Een fabrikant van het coronavaccin heeft echter gezegd dat sommige groepen het vaccin beter niet kunnen nemen.

Op zondag overleed een 52-jarige ziekenhuismedewerker uit Moradabad in de staat Uttar Pradesh een dag nadat hij de prik had gehaald. De zoon van de man vertelde aan lokale media dat zijn vader is gestorven als gevolg van de bijwerkingen van het vaccin.

Hij zei dat zijn vader een beetje verkouden en grieperig was voordat hij zich liet inenten, maar dat hij zich na de injectie slechter begon te voelen. De man klaagde later over pijn op de borst en werd naar het ziekenhuis overgebracht, waar hij stierf.

kerkhof

Afgeraden

De autoriteiten beweren dat de man is gestorven aan een hartstilstand en dat zijn dood ‘niet gerelateerd is aan het coronavaccin’. Uit een autopsie zou zijn gebleken dat de man pus in zijn longen had.

In Bellary in de staat Karnataka overleed maandag een 43-jarige man die op zaterdag was gevaccineerd. Ook hij kreeg een hartstilstand. Vijf andere mensen kregen na de prik last van ernstige bijwerkingen, aldus India Today.

In India zijn eerder deze maand twee coronavaccins goedgekeurd: het Covaxin van Bharat Biotech en Covishield, een prik die gebaseerd is op de formule van AstraZeneca en de Universiteit van Oxford.

Maandag zei Bharat Biotech dat mensen die last hebben van allergieën of die een verzwakt immuunsysteem hebben het vaccin beter niet kunnen nemen. Ook mensen met koorts of bloedaandoeningen wordt afgeraden om de prik te halen.

[RT]

4.7 13 stemmen

Beoordeel dit artikel

KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

© Copyright (c) NineForNews.nl

Robin de Boer

© www.ninefornews.nl

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
dinsdag 16 juli 2024

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Inloggen

Uit het archief....

What's wrong with the world

Forum updates

  • Geen berichten om weer te geven.

Partner

New World Order!

Laatste bezoekers

Laatste bezoekers