220 wetenschappers uit 33 landen pleiten voor wereldwijd verstrekken vitamine D tegen Covid-19

Bijna 200 wetenschappelijke studies wijzen sterk op causaal verband tussen gebrek aan vitamine D en vatbaarheid / ernst Covid-19 – Bijna driekwart wereldbevolking heeft vitamine D tekort

220 wetenschappers en artsen uit 33 landen, waaronder 115 professoren, hebben onlangs in een open brief aangedrongen op het wereldwijd verstrekken van vitamine D om Covid-19 te bestrijden. Uit bijna 200 wetenschappelijke onderzoeken is namelijk een onlosmakelijk verband gebleken tussen de vatbaarheid voor corona, de ernst van Covid-19, en een te laag gehalte vitamine D in het bloed, waar bijna driekwart van de wereldbevolking aan lijdt. Eind vorig jaar besloten enkele Spaanse verpleeghuizen in Andalusië al eens om aan alle bewoners hoge doses vitamine D te verstrekken. Resultaat: 82% minder Covid doden.

In de zomer van vorig jaar bleek het vitale belang van vitamine D3 al toen in een Spaans ziekenhuis een groep van 50 corona patiënten een tamelijk lage dosis kreeg toegediend, en een controlegroep van 26 géén vitamine D3 kreeg. Van de laatste groep belandde de helft op de IC, van de groep van 50 slechts één (en die overleefde het). Bovendien bleken de patiënten met vitamine D3 beduidend sneller te herstellen. (2)

Alle patiënten met ernstige corona klachten hebben te weinig vitamine D

Alle onderzoeken naar Covid-19 patiënten hebben inmiddels gemeen dat er zonder uitzondering bij alle patiënten met ernstige klachten een (veel) te laag vitamine D gehalte in het bloed wordt aangetroffen. De helft van de wereldbevolking heeft minder dan 30 ng/ml in het bloed, wat een chronisch tekort is. 33% heeft zelfs minder dan 20 ng/ml, wat grote gevolgen heeft voor de werking van het immuunsysteem.

Te weinig zonlicht, een donkere huid en overgewicht zijn extra risicofactoren om een vitamine D tekort op te bouwen. Op het noordelijk halfrond hebben mensen vooral in de wintermaanden een nog groter gebrek aan vitamine D. Hetzelfde geldt voor oudere mensen, waarvan velen in verpleeghuizen zitten en daardoor slechts mondjesmaat buiten komen.

De 220 experts hebben meer dan 188 wetenschappelijke studies geanalyseerd, en komen tot de volgende conclusies:

* hoe hoger het vitamine D niveau, hoe minder zwaar een SARS-CoV-2 infectie en hoe minder kans op ziekenhuisbehandeling, IC-opname en de dood;

* het vitamine D gehalte is van grotere invloed op de ziekte dan de meeste andere comorbiditeiten (aandoeningen waar mensen reeds aan lijden);

* vitamine D heeft een positieve invloed op veel biologische processen in het lichaam die een rol spelen bij de bestrijding van virussen en ziekten, ook Covid-19. Dit verband is hoogstwaarschijnlijk causaal (d.w.z. dat vitamine D rechtstreeks de vatbaarheid en infectie vermindert);

* de Covid-19 ‘pandemie’ houdt zichzelf grotendeels in stand omdat mensen met een te laag vitamine D gehalte veel sneller ziek worden. De (veronderstelde) sterfte vindt vooral plaats onder de grote groep met (veel) te weinig vitamine D in hun bloed.

In oktober 2020 publiceerde bijvoorbeeld het Journal of Steroid Biochemistry and Molecular Biology een onderzoek waarin werd geconstateerd dat een behandeling met een hoge dosis vitamine D3 het risico op een opname op de IC aanzienlijk reduceert.

‘Minimaal 4000 IE per dag’

De wetenschappers en artsen zijn het erover eens dat alle volwassen minimaal twee weken lang dagelijks 10.000 IE vitamine D3 zouden moeten slikken om hun niveau op peil te krijgen, en daarna minstens 4000 IE per dag om dat stabiel te houden. Zo’n 25 van hen slikken overigens standaard 10.000 IE per dag, en een enkeling 20.000 of zelfs 50.000 IE. Eén universitaire docent slikt vanwege een auto-immuunziekte 200.000 IE per dag.

Ter vergelijk: de officiële ADH voor vitamine D is 200 IE, dus minstens 20 keer te laag. Ik heb al vaker geschreven dat ik zelf iedere dag ongeveer 4000 IE slik (D3 / cholecalciferol druppels), en in het verleden van jongs af aan werkelijk ieder jaar flinke griep had. Na erg en lang ziek te zijn geweest door de Mexicaanse griep in 2010 ben ik standaard vitamine D3 druppels gaan gebruiken. Het gevolg: al ruim 10 jaar geen griep meer, en slechts enkele keren een kortdurende lichte verkoudheid.

(In maart 2020 heb ik hoogstwaarschijnlijk corona gehad (vermoedelijk via een leeftijdsgenoot die er zelf flink ziek van werd). Dat bleef beperkt tot 15 minuten koorts en daarna enkele weken af en toe lichte verkoudheidsverschijnselen.)

Velen vermoeden dat de overheden, doorgaans virulente Big Pharma lobbyisten en promotors, geen positief vitamine D3 advies willen geven omdat dit goedkope middel een bedreiging vormt voor het almaar groter en chronisch zieker wordende ‘klantenbestand’ van de pharma industrie, en niet in het minst voor de massale vaccinatiecampagnes.

Vitamine C, selenium, zink, en ‘absolute prioriteit aan vitamine D3’

De artsen bevelen naast vitamine D ook 2 keer 500 mcg vitamine C en 200 mg selenium per dag aan. Zink is net zo belangrijk bij het stoppen van een virus infectie. Over het algemeen wordt een dosis van 25 mg per dag veilig geacht. Bij corona klachten zou quercetine kunnen worden gebruikt (2 keer 250 mg per dag). Dit middel zorgt ervoor dat zink beter in de cellen wordt opgenomen. Er bestaan capsules waar zowel quercentine, vitamine C als selenium in zit.

Voor behandeling van corona adviseren de artsen ook het antivirale ivermectine, en wijzen ze tevens op het belang van de inname van voldoende vitamine B (complex). Tevens benadrukken ze dat ‘er geen noodzaak is om de resultaten van nog meer klinische testen af te wachten alvorens iets te doen dat zo veilig is’ als het verstrekken van vitamine D aan iedereen. Sterker nog, ‘dit zou nu al prioriteit moeten hebben. Vitamine D is niet duur en heeft een verwaarloosbaar risico vergeleken bij Covid-19.’

Als u de lijst met ondertekenaars leest, dan ziet u de namen van bepaald niet de minste wetenschappers. Voorbeeld is dr. John Umhau, oud-president van de Academy of Medicine of Washington DC en ex-NIH co-auteur van de eerste peer-reviewed studie waarin het verband werd gelegd tussen vitamine D tekort en acute ademhalingsinfecties.

De Roemeense longarts Flavia Groşan (foto) zegt 100% van zo’n 1000 corona patiënten te hebben genezen met behulp van simpele en goedkope medicijnen. De bij het volk immens populaire arts geeft haar patiënten onder meer het ontstekingsremmende antibioticum clarithromycine, wat een krachtigere vorm is van het in Nederland bekende azitromycine. Ze past clarithromycine al 10 jaar lang met groot succes toe bij patiënten met zowel virale als atypische longontstekingen. Groşan benadrukte daarnaast dat Covid patiënten in ziekenhuizen beslist geen codeïne mag worden gegeven, omdat ze daardoor kunnen stikken.

(Let op: ik ben géén medicus en geef dus géén medisch advies, maar doe slechts verslag. Overschrijd nooit de veilig geachte dosering. Overleg bij twijfel altijd met een arts.)

Xander

© Xandernieuws

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
dinsdag 16 juli 2024

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Inloggen

Uit het archief....

What's wrong with the world

Forum updates

  • Geen berichten om weer te geven.

Partner

New World Order!

Laatste bezoekers

Laatste bezoekers