Aboutaleb: zorgen om avondklok als ramadan begint – Kabinet: geen probleem we doen avondklok uurtje later

Burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam voorziet problemen voor de verloop van de ramadan als de avondklok dan inderdaad nog geldt.

De vastenmaand voor moslims start dit jaar rond 13 april. “Dat wordt wel een dingetje”, zei de Rotterdamse burgervader Aboutaleb maandag voorafgaand aan het Veiligheidsberaad met andere burgemeesters.

“Het vasten duurt tot ongeveer 21.30 uur”, zei hij. Daarna hebben mensen de drang om hun familie te zien. “Voor een miljoen mensen in Nederland wordt dat wel ingewikkeld natuurlijk”. Als de avondklok dan nog steeds van kracht is, voorziet de burgervader problemen, meldt Nieuws.Marokko.

Het demissionaire kabinet overweegt om de avondklok een uur te verschuiven, meldt de NOS.

Die optie zou morgen besproken worden volgens bronnen bij het kabinetsoverleg en ’s avonds geven de Covid-dictators Rutte en De Jonge dan een persconferentie.

Demissionair minister Grapperhaus van Justitie zei bij het veiligheidsberaad met de burgemeesters dat de latere avondklok “serieus overwogen” wordt. Ook veel burgemeesters willen het beginpunt van de maatregel graag verplaatsen van 21.00 naar 22.00 uur. Zij wijzen op het ingaan van de zomertijd, waardoor het ook langer licht is ’s avonds. Daarnaast begint half april de ramadan, de vastenmaand voor moslims. Die gaan dan vaak na zonsondergang naar familie voor het breken van de vasten. Burgemeester Aboutaleb van Rotterdam zei vandaag dat het daardoor wel “erg ingewikkeld” wordt voor mensen.

Wij mochten geen Kerst vieren, maar voor de islamitische kolonisten worden de regels weer eens aangepast.

Wilders ziedend:

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief:

Kaag wil avondklok versoepelen voor ramadan

DissidentNL
 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
dinsdag 03 oktober 2023

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Privé Facebookgroep

Klik hier voor de FB groep!
Studio ViaNova

of scan deze code!

Inloggen

Uit het archief....

What's wrong with the world

Partner

New World Order!

Laatste bezoekers

Laatste bezoekers