Afgestraft: Verkoop tabak en roken verboden vanaf eind van dit jaar op alle stations

Rookzone station

De NS gaat per 1 april stoppen met de verkoop van tabak op stations. Ook streeft het vervoersbedrijf er samen met ProRail naar om alle rookplekken op de perrons per het eind van het jaar te verwijderen. De organisaties willen daarmee bijdragen aan een gezonder Nederland, waaronder een rookvrije generatie in 2040.

Vanaf 1 april van dit jaar stopt de verkoop van rook- en tabakswaren in de eigen winkelformules op de 136 verkooplocaties van NS. Het gaat hier om de vestigingen van de Kiosk en de StationsHuiskamer. Daarnaast sluit NS geen nieuwe contracten meer met huurders die op het station tabak willen verkopen.

De NS is nog in overleg met andere verkopers van tabaksproducenten, zoals de AKO en de AH to go, maar gaat ervan uit dat ook deze ketens zullen stoppen met de verkoop.

ProRail is daarnaast al gestart met de voorbereidingen om alle 390 rookpalen op de perrons te verwijderen. Dit zijn de enige plekken op de stations waar je nog mag roken. Op ongeveer honderd van de vierhonderd treinstations in Nederland zijn nog zulke palen of roosters te vinden. Het bedrijf werkt daarnaast aan nieuwe borden voor huisregels.

De NS en ProRail hopen dat de stations per 1 oktober al rookvrij zijn, maar een woordvoerder van de NS laat weten dat hier mogelijk meer tijd voor nodig is.

© Signs of Times

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
dinsdag 03 oktober 2023

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Priv├ę Facebookgroep

Klik hier voor de FB groep!
Studio ViaNova

of scan deze code!

Inloggen

Uit het archief....

What's wrong with the world

Partner

New World Order!

Laatste bezoekers

Laatste bezoekers