“Alsof het bedoeld is om mensen te infecteren”: COVID-19 ‘celkweek’-theorie komt op gang

Een wetenschappelijke studie die constateerde dat COVID-19 een “celkweek” kan zijn die uniek is aangepast voor overdracht op mensen (meer dan enig ander dier – inclusief vleermuizen), wint aan stoom.

De paper, die momenteel door collega’s wordt beoordeeld, is afkomstig van professor Nikolai Petrovsky van de Flinders-universiteit, die meer dan twee decennia lang vaccins heeft ontwikkeld tegen influenza, ebola en dierlijke sars. Hij zegt dat zijn bevindingen de mogelijkheid bieden dat COVID-19 uit een laboratorium lekte, volgens Sky News.

“De twee mogelijkheden waarvan ik denk dat beide nog open zijn, is dat het een toevallige overdracht van een virus van een nog niet geïdentificeerd dier op een mens was. De andere mogelijkheid is dat het een accidentele vrijlating van het virus uit een laboratorium was”, zei Petrovsky en voegde toe: “We kunnen zeker niet uitsluiten dat dit afkomstig was van een laboratoriumexperiment en niet van een dier. Het zijn beide open mogelijkheden.”
Professor Petrovsky, de voorzitter en onderzoeksdirecteur van Vaxine Pty Ltd, zei dat COVID-19 genetische elementen heeft die lijken op vleermuiscoronavirussen en andere coronavirussen.

De manier waarop coronavirus menselijke cellen binnendringt, is door te binden aan een eiwit op het oppervlak van longcellen, ACE2 genaamd. Uit de studie bleek dat het virus nauwer aan mens-ACE2 was gebonden dan aan een van de andere dieren die ze testten.

‘Het was alsof het bedoeld was om mensen te infecteren’, zei hij.

“Een van de mogelijkheden is dat een dierlijke gastheer tegelijkertijd werd geïnfecteerd door twee coronavirussen en COVID-19 het nageslacht is van die interactie tussen de twee virussen. -Sky News

‘Hetzelfde proces kan plaatsvinden in een petrischaal’, voegde Petrovsky eraan toe. “Als je cellen in cultuur hebt en je hebt menselijke cellen in die cultuur die de virussen infecteren, als er twee virussen in dat gerecht zitten, kunnen ze genetische informatie uitwisselen en kun je per ongeluk of opzettelijk een heel derde nieuw virus maken uit dat systeem. ”

“Met andere woorden, COVID-19 zou kunnen zijn gemaakt op basis van die recombinatiegebeurtenis in een dierlijke gastheer of het zou kunnen hebben plaatsgevonden in een celkweekexperiment.”

In januari begon Petrovsky met het modelleren van het virus om te proberen een vaccinkandidaat te maken. Volgens het rapport begon hij vervolgens te onderzoeken “welke diersoort mogelijk betrokken was bij de overdracht op mensen” om de oorsprong van het virus beter te begrijpen, toen hij ontdekte hoe goed het mensen infecteert boven andere soorten.

“We ontdekten dat het COVID-19-virus bijzonder goed was aangepast om te binden aan menselijke cellen en dat het veel beter was dan zijn vermogen om te binden aan de cellen van andere diersoorten, wat vrij ongebruikelijk is, omdat typisch wanneer een virus goed is aangepast naar een dier en dan het dan toevallig kruist bij een mens, normaal gesproken zou je verwachten dat het minder bindt aan menselijke cellen dan aan het oorspronkelijke gastdier. We vonden het tegenovergestelde, dus dat was een grote verrassing, “zei hij.

Op de vraag waarom reguliere wetenschappers zich nog steeds vasthouden aan de theorie dat het virus afkomstig is van een natte markt in Wuhan, zei hij dat wetenschappers ‘proberen niet politiek te zijn’, maar dat wetenschappers die de theorie van laboratoriumontsnapping ondersteunen, het risico lopen hun industrie negatief te beïnvloeden.

“Als het bijvoorbeeld zou blijken dat dit virus is ontstaan ​​door een accidentele laboratoriumuitgave die gevolgen zou hebben voor de manier waarop we viraal onderzoek doen in laboratoria over de hele wereld, waardoor het onderzoek veel moeilijker zou kunnen worden”, zei hij en voegde eraan toe: “Ik denk dat de neiging van virusonderzoekers zou zijn om aan te nemen dat het afkomstig was van een dier totdat het tegendeel werd bewezen, omdat dat minder gevolgen zou hebben voor de manier waarop we in de toekomst onderzoek kunnen doen. Het alternatief heeft uiteraard vrij grote implicaties voor wetenschap en wetenschap over virussen, niet alleen overduidelijk politieke gevolgen waarvan we ons allemaal terdege bewust zijn. ”

Petrovsky heeft nu opgeroepen tot onmiddellijk onderzoek, en niet wanneer de pandemie voorbij is – hij roept op tot vertraging om de ​​’fout’ te vinden.

‘Ik ben zeker een groot voorstander van een wetenschappelijk onderzoek. Het enige doel zou moeten zijn om tot op de bodem uit te zoeken hoe deze pandemie is gebeurd en hoe we een toekomstige pandemie kunnen voorkomen … geen heksenjacht. ”

Bronnen:

ZeroHedge

Wuhan lab had bat viruses, but 'not' Covid-19 strain

Redactie World Unity

© worldunity.me

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
donderdag 30 november 2023

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Privé Facebookgroep

Klik hier voor de FB groep!
Studio ViaNova

of scan deze code!

Inloggen

Uit het archief....

What's wrong with the world

Forum updates

  • Geen berichten om weer te geven.

Partner

New World Order!

Laatste bezoekers

Laatste bezoekers