Australiƫ gaat voorop in coronawaanzin met 2e lockdown

In de Australische deelstaat Victoria is vanaf 2 augustus overal een mondkapje verplicht. In bepaalde gebieden is daarnaast het ontvangen van bezoek of op visite gaan bij mensen thuis verboden. Elkaar bezoeken in een restaurant is wel mogelijk. De Victoriaanse deelstaatregering zegt een verklaring te hebben voor de verregaande en tegenstrijdige maatregelen. Lees hun krankzinnige redenering.

Laten we nog even door de regeringsverklaring heenlopen en vooral de toelichting bekijken op de maatregelen.

Saillant detail is dat de Premier aanvankelijk vond dat het dragen van muilkorven niet noodzakelijk was. Ter motivatie vertelt de regering de bevolking het volgende verhaal. Door je gezicht af te dekken bescherm je de (let op) extra vrijheden die de gemeenschap geniet. En als bonus mogen zaken openblijven en mensen werk geven. Alsof voor de lock down het niet voorkwam dat zaken in business waren en mensen werk hadden.

Echter vanaf zondagavond 2 augustus mogen mensen in bepaalde delen van Melbourne niet meer bij elkaar op visite, wel mogen ze met elkaar een restaurant bezoeken. Het staat er echt!!
De verklaring hiervoor, schrijft de premier, is data! Ja, want buiten het werk is elkaar bezoeken thuis de belangrijkste reden voor het overdragen van het virus.

En dat moet je dan als inwoner van dit barre land maar geloven. Of niet. Dat maakt geen moer uit. Luisteren, gehoorzamen moet je in ieder geval.
Aan het einde van de verklaring van de Premier staan nog wat suggesties, en hij vraagt om hulp.  Hij vraagt de bevolking opofferingen te doen en liegt erop los. Dat zal echter niemand die de corona crisis volgt nog verbazen. Hij schrijft letterlijk:

ā€˜Door je vriend niet te bezoeken, kan je een leven redden
Door je moeder niet te omhelzen, kan je haar in leven houden
en door je gezicht te bedekken, help je mee aan de veiligheid van iedere Victoriaanā€™

Dit zijn Premier Dan Andrews (ā€˜Dictator Danā€™) voornaamste maatregelen:

Avondklok van 20 uur tot 5 uur in Melbourne metro gebied, behalve voor werk, medische hulp of zorgmedewerkers. Buiten de avondklok kunnen de enige redenen zijn om je huis te verlaten: voeding en ā€˜essentiĆ«le zakenā€™ kopen, zorg en zorgverlening, fitness en werk. Werknemers moeten hun papieren laten zien. Fitness mag alleen plaatsvinden binnen een straal van 5 km van je huis, dit mag niet langer duren dan een uur en mag niet met meer dan 1 ander persoon. Je mag niet meer dan twee stuks kopen van een bepaalde ā€˜essentiĆ«le zaakā€™, inclusief melkproducten, vlees, groente, vis en toilet papier. Maskers zijn buiten de deur verplicht, in de hele staat.

Kijk eens naar de griepstatistieken van 2019. Vorig jaar kwamen meer dan 310.000 Australiers in het ziekenhuis terecht met meer dan 900 doden
Dit jaar 220 covid-doden! Deze geven geen enkele reden voor de reeks draconische beperkingen van de vrijheid.

Ook hier volgen de autoriteiten dezelfde tactiek als in andere westerse landen. Met het toenemen van de aantallen tests neemt het aantal ā€˜besmettingenā€™ toe. Een piek hierin was voor de Victoriaanse regering aanleiding tot de invoering van de tweede lock down. Let wel: een piek in de aantallen besmettingen, geen ziektegevallen. Het maakt eigenlijk niet uit wat er gebeurt. In principe kan alles als aanleiding of excuus dienen om de vrijheden van burgers in te perken.

Victorian police can enter homes without a warrant

Om verspreiding van het virus te voorkomen mag de politie zelfs zonder toestemming of huiszoekingsbevel woonhuizen binnenvallen en iedere actie ondernemen die zij nodig achten.
De waanzin kent geen grenzen. Het lijkt alsof autoriteiten wereldwijd aan het uitproberen zijn hoever ze kunnen gaan zonder dat de meerderheid van de bevolking in opstand komt. Australiƫ en ook Belgiƫ bijten de spits af. Wie volgt?

ā€œDe Public Health and Wellbeing Act 2008 verklaart dat autoriteiten woningen kunnen sluiten en ā€œzonder een bevel, elk huis binnengaan en zoeken en ondernemen al datgene wat nodig is met als doel onderzoek, eliminatie of verminderen van risicoā€™s voor de openbare gezondheid.ā€

Rob Vellekoop, 6 augustus 2020

Post Views: 85

robvellekoop

© De lang mars

 

Reacties 1

Gast - Rita Olinga Colly op zaterdag 08 augustus 2020 09:46

Jezus komt!

[b][/b]Jezus komt!
Gast
zondag 23 juni 2024

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

PrivƩ Facebookgroep

Klik hier voor de FB groep!
Studio ViaNova

of scan deze code!

Inloggen

Uit het archief....

27 mei 2020
Corona

What's wrong with the world

Partner

New World Order!

Laatste bezoekers

Laatste bezoekers