Belgische premier krijgt Pinokkio-prijs: ‘U bent kampioen in mensen voorliegen’

Demissionair premier Rutte is al vaak betrapt op leugens. PVV-leider Geert Wilders noemde hem al eens ‘de Pinokkio van de Lage Landen’. Enkele dagen geleden zei Rutte nog dat hij niet over Omtzigt had gesproken met de verkenners. Nu blijkt dat hij wel over Omtzigt heeft gesproken.

pinokkio

Bij onze zuiderburen gaan ze nog een stapje verder. Daar kreeg premier De Croo vorige week een heuse Pinokkio-prijs uitgereikt. In België zijn premiers kennelijk net zo allergisch voor de waarheid.

“Er is hier heel veel gezegd over mensen voorliegen en valse beloftes. Ik zal er u een paar citeren, letterlijke beloftes,” zei Kamerlid Barbara Pas (Vlaams Belang) tegen premier De Croo.

Voorgoed

“Uw beleidsverklaring op 1 oktober 2020. Ik citeer: ‘Ik zeg hier klaar en duidelijk: ons land, onze economie, onze bedrijven, zij kunnen geen nieuwe algemene lockdown aan!’ Op 31 januari verklaarde u, volgende citaat: ‘Als de kappers openen, dan is dat voorgoed’. Vandaag zijn die kappers nog veilig, zaterdag zijn ze dat niet meer, dan zijn de scharen blijkbaar korter geworden,” sprak Pas.

Vorige week is besloten de coronamaatregelen in België aan te scherpen. Zo zijn kappers en andere contactberoepen inmiddels opnieuw dicht en zijn alle scholen behalve de kleuterscholen gesloten.

Niemand gelooft u nog

“Dat zijn allemaal verklaringen waar u de mensen voorliegt. Ik denk dat dit de mascotte van uw regering geworden is ondertussen,” zei Pas, verwijzende naar Pinokkio. “Daar bent u goed in, de mensen voorliegen.”

“Denkt u dat u nu na een jaar nog aan iemand kan wijsmaken dat een ‘korte lockdown’ voor een oplossing gaat zorgen? Niemand gelooft u nog. De burger gelooft u niet meer, uw coalitiepartners geloven u niet meer. Ik denk dat u het zelf niet eens meer gelooft,” aldus Pas.

“Deze is voor u, een Pinokkio-prijs. U bent kampioen in mensen voorliegen.”

5 6 stemmen

Beoordeel dit artikel

© Copyright (c) NineForNews.nl

Robin de Boer

© www.ninefornews.nl

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
dinsdag 16 juli 2024

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Inloggen

Uit het archief....

What's wrong with the world

Forum updates

  • Geen berichten om weer te geven.

Partner

New World Order!

Laatste bezoekers

Laatste bezoekers