Britse regering contracteert stilletjes bedrijven om COVID ‘Freedom Passports’ te produceren

De Britse regering heeft stilletjes twee bedrijven gecontracteerd om COVID ‘vrijheidspaspoorten’ te ontwikkelen, die theoretisch zouden worden gebruikt om de samenleving te scheiden tussen degenen die zijn getest of gevaccineerd tegen COVID en degenen die dat niet hebben gedaan.

Hoewel de Britse regering nog steeds volhoudt dat ze een dergelijk systeem niet zal introduceren, hebben de bedrijven de opdracht gekregen om een ​​app-gebaseerd systeem te ontwikkelen om een ​​QR-code te integreren die linkt naar een digitaal paspoort.

Deze QR-code wordt gebruikt om de toegang tot pubs, restaurants, bioscopen, clubs en elk ander type openbare locatie toe te staan ​​of te weigeren.

“Na het scannen van de code, zou de locatie de toegang kunnen weigeren aan mensen zonder een recent negatief resultaat”, meldt de Daily Mail.

Via Summit.news: De plannen voor ‘negatieve Covid-19-testcertificering’ werden ontdekt op de zoeker voor contracten van de Britse regering. De site laat zien dat in november een contract van £ 42.000 werd gegund aan een bedrijf genaamd Netcompany UK om een ​​‘Covid-19 Certification / Passport MVP’ (minimaal levensvatbaar product) te ontwikkelen.

Een ander contract van £ 34.000 werd toegekend aan Hub Company om een ​​app te ontwikkelen die een persoonlijke QR-code voor COVID-tests zou bevatten.

“Het gaat erom te kijken naar manieren waarop we dit in de toekomst kunnen gebruiken”, beweerde een bron van Deprtment of Health, en voegde eraan toe: “Het gaat erom of het mogelijk zou zijn.”

“Er zijn geen plannen om immuniteitspaspoorten in te voeren”, beweerde de bron ook, in navolging van eerdere verzekeringen van de regering.

We rapporteerden eerder, in november, over de actieve plannen van de regering om een ​​QR-codesysteem te ontwikkelen dat kan worden gebruikt als ‘immuniteitspaspoort’.

Het rapport, afkomstig van bronnen dicht bij de regering, merkte op dat “Degenen die weigeren de Covid-19-prik te krijgen, waarschijnlijk de toegang tot locaties zou worden geweigerd, als onderdeel van dezelfde voorstellen.”

Andere rapporten hebben gesuggereerd dat een app die in het VK al prominent wordt gebruikt door mensen om dokters- en ziekenhuisafspraken te boeken, een vaccinatiestatussectie zou kunnen implementeren die laat zien of een persoon de coronavirusprik heeft ondergaan of niet, en dat bedrijven deze kunnen gebruiken om toegang te weigeren voor degenen die dat niet hebben gedaan.

Overheidsfunctionarissen hebben eerder aangegeven dat het systeem kan worden geïntegreerd met de veel verguisde NHS ‘track en trace’ app.

Minister van Volksgezondheid Matt Hancock, die herhaaldelijk heeft geweigerd om vaccinatie verplicht te stellen voor alle Britse burgers, kondigde eerder aan dat ‘immuniteitspaspoorten’ kunnen worden uitgerold voor degenen die antilichamen tegen het virus hebben, waardoor ze kunnen deelnemen aan de samenleving.

Het systeem zou qua aard vergelijkbaar zijn met het systeem dat door Ticketmaster in overweging werd genomen, en die zoals werd onthuld overweegt klanten te laten bewijzen dat ze het vaccin of een negatieve coronavirus-test hebben gehad voordat ze kaartjes kunnen kopen.

Ticketmaster verduidelijkte later dat een definitieve beslissing over dergelijke maatregelen aan de organisatoren van evenementen zou zijn, maar dat ze nog steeds aan het piekeren waren over de implementatie van het systeem.

Het spook van de zogenaamde ‘immuniteitspaspoorten’ reikt verder dan Groot-Brittannië. Onlangs gaf de regering in Ontario, Canada toe dat ze ‘immuniteitspaspoorten’ onderzoekt in combinatie met beperkingen op reizen en toegang tot sociale locaties voor niet-gevaccineerde personen.

Vorige week kondigde Israël aan dat burgers die het COVID-19-vaccin krijgen, ‘groene paspoorten’ krijgen waarmee ze locaties kunnen bezoeken en in restaurants kunnen eten.

Een litanie van andere figuren uit de regering en de reisindustrie in zowel de VS, Groot-Brittannië als daarbuiten hebben gesuggereerd dat ‘COVID-paspoorten’ eraan komen om ‘het leven weer normaal te maken’.

passpoort

Sam Grant, campagneleider bij de burgerrechtenorganisatie Liberty, heeft gewaarschuwd dat “elke vorm van immuniteitspaspoort het risico loopt een tweeledig systeem te creëren waarin sommigen van ons toegang hebben tot vrijheden en steun, terwijl anderen worden uitgesloten.”

“Deze systemen kunnen ertoe leiden dat mensen die geen immuniteit hebben, mogelijk worden geblokkeerd voor essentiële openbare diensten, werk of huisvesting – waarbij de meest gemarginaliseerde onder ons het zwaarst wordt getroffen,” waarschuwde Grant verder.

“Dit heeft ook bredere implicaties omdat elke vorm van immuniteitspaspoort de weg zou kunnen effenen voor een volledig ID-systeem – een idee dat herhaaldelijk is verworpen als onverenigbaar met het opbouwen van een rechten respecterende samenleving,” drong Grant verder aan.

Terwijl sommigen het idee van ‘immuniteitspaspoorten’ als tegengesteld aan een vrije samenleving beschouwen, steunen anderen reisverboden voor niet-gevaccineerden en smeken ze om de implementatie van de gezondheidspasjes.

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Redactie World Unity

© worldunity.me

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
zondag 23 juni 2024

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Privé Facebookgroep

Klik hier voor de FB groep!
Studio ViaNova

of scan deze code!

Inloggen

Uit het archief....

What's wrong with the world

Partner

New World Order!

Laatste bezoekers

Laatste bezoekers