Column in De Stentor over ‘prikweigeraars’ wekt afschuw: ‘Gevaarlijke stemmingmakerij’

Freelance journalist Ruud Buurman heeft voor De Stentor een column geschreven met de prikkelende titel 'Niet geprikt, maar ze willen wel naar festivals. Ja, sodemieter 's effe een eind op!'

Hij schrijft onder andere: "Als je het niet wilt 'omdat je niet weer wat erin zit' en je eet in een snackbar rustig een frikandel of een bereklauw, moet je niet mekkeren."

Buurman is daarnaast in de veronderstelling dat je corona niet meer kunt doorgeven als je geprikt bent. "Wij haalden die prik […] om weer in alle vrijheid bij de Albert Heijn te kunnen hoesten en dan vrolijk 'Geen paniek, gevaccineerd!!' te roepen."

"Dat prikkie beschermt mij min of meer […] tegen de variantjes die de vaccinweigeraar over mij heen hoest," zegt hij verder. Buurman vindt ook dat ongeprikten die op de IC belanden de IC-verpleegkundigen zelf maar moeten betalen.

Zo vol van haat en wrok

Op social media wordt met afschuw gereageerd op de column. "Dit mens… Voorstander van medische apartheid en medische dictatuur. En zo vol van haat en wrok naar mensen die zich niet willen laten vaccineren. Het is triest," zegt gezondheidswetenschapper Yvonne Simons.

Luce twittert: "Dat De Stentor zo'n artikel plaatst! Onbegrijpelijk. Gevallen voor gevaarlijke stemmingmakerij. Wie kan voor deze agressieve scheldpartij nou zijn toestemming geven?"

aecb42a4 2366 11eb a9b7 92b975528d53 web scale 0.3636364 0.3636364

Dit gaat daar ver overheen

"De fascistische aard van sommige mensen, vol haat en afgunst, komt in zware tijden snel naar de oppervlakte drijven," reageert journalist Annelies Strikkers. Ze legt hem wat ongemakkelijke feiten voor:

"Columns mogen op het randje zijn, maar dit gaat daar ver overheen. Hoe kan het dat dit stuk door de redactie komt en in een groot regionaal dagblad staat?" vraagt ze.

Verpleegkundige Alicia vat de column samen in drie woorden: gescheld, geframe en stemmingmakerij.

© Copyright (c) NineForNews.nl

Robin de Boer

© www.ninefornews.nl

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
zondag 23 juni 2024

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Privé Facebookgroep

Klik hier voor de FB groep!
Studio ViaNova

of scan deze code!

Inloggen

Uit het archief....

What's wrong with the world

Partner

New World Order!

Laatste bezoekers

Laatste bezoekers