Corona, de pandemie die niet meer stopt?

Markt in coronatijd - Foto R. Vellekoop

Met exponentieel groeiende verbazing zie ik hoe miljoenen, nee miljarden mensen, zich vrijwillig laten opsluiten in hun huizen. Talrijke bedrijven sluiten gehoorzaam hun poorten en winkels. Zonder morren laten zij zich contactverboden opleggen en mogen niet meer naar school of universiteit. Angstig wachten zij op de volgende persconferentie van Leider Rutte of diens ministers. Niemand weet wanneer de lock down stopt.

Zullen zij een onvoldoende krijgen omdat zij zich te veel in het openbaar onder hun medemensen hebben begeven? Zal na 21 april de lock down nog strikter worden? Moeten ze straks als kleine kinderen met zijn allen in de hoek gaan staan?

Hebben ze te frivool park, strand of bos bezocht om even een frisse neus te halen? Overschreden zij massaal de ander halve meter voorgeschreven afstand? Op 21 april houdt Nederland opnieuw de adem in en zal de grote roerganger ons meedelen of het volledige huisarrest wordt of niet. Of wanneer Nederland van het slot af kan.

Kenmerkend

Het is kenmerkend voor deze periode, waarvan we nooit mogen vergeten hoe deze is begonnen. Met massa media die nog roomser zijn dan de paus. Die bedekt politici aanzetten of oproepen tot nog strakkere maatregelen. Zoals de Gelderlander die kopt:”Motorrijders gaan massaal de weg op.” Met daaronder een foto van motorrijders die met meer dan anderhalve meter tussenafstand over een met paardebloemen bedekt dijkje rijden.

Wat met SARS en MERS niet gelukt is, werkt nu wel. Iedere dag pompen massa media, sinds de corona uitbraak in China, de bevolking vol met een eenduidig verhaal. Volgens deze media moet zo snel mogelijk gehandeld worden. Anders is het te laat. Deze zwarte arm van de macht slaagt erin de mensheid zoveel angst te bezorgen voor een griepvirus, dat zij massaal regeringen smeken om hun vrijheid te mogen inleveren. Dit als een soort offer om het virus gunstig te stemmen.

Wie had ooit gedacht dat vrijheid zo gemakkelijk en onnadenkend wordt ingeleverd.

Rutte heeft als doel gesteld dat de verpleeghuizen, de thuiszorg, de ziekenhuizen en vooral de  intensive care-afdelingen niet overbelast raken. Er moet steeds voldoende capaciteit zijn de mensen te helpen die het meest kwetsbaar zijn. Om de piek op te vangen is het pakket vrijheidsbeperkende maatregelen nodig. Deze week lijkt opnieuw deze piek, de reden voor de paniek, uit te blijven. Maar de maatregelen trekt liberaal Rutte niet in.

De intelligente lock down zegt alles. Een economie die je op slot zet is natuurlijk niet intelligent. Het is het domste wat je kunt doen. Maar voor Leider Rutte en zijn ploeg is dit de beste oplossing en het zijn per slot van rekening de ‘deskundigen’ die dit hebben aangegeven.

Blijft het virus weg?

Volgens Dr Wodarg zijn er ongeveer 100 verschillende type virussen, die voortdurend veranderen. “Tot nu toe maakte het ons niet uit welke virussen griep veroorzaakten of ziekte of hoe je het ook wil noemen. Er is verschillende jaren onderzoek gedaan in Glasgow.
Ze bekeken misschien 8 a 10 verschillende virussen en het corona virus zat daar altijd bij.
Van 2005-2013 checkten ze virussen die voorkomen bij ademhalingsziekten. Bij acute ademhalingsziekten zijn normaal 7 tot 15% corona virussen betrokken. Een groot aandeel van deze virussen is normaal.”

Met andere woorden een variant van COVID-19 zal naar alle waarschijnlijkheid volgend jaar de kop weer opsteken. Reageert de wereld dan opnieuw met een lock down?


(Lees ook Arts over #corona virus, niemand durft nog te zeggen: Stop, er is niets aan de hand)

In België zijn ze al bezig met een onderzoek op welke manier ze de lock down moeten terugdraaien. In mijn eenvoud denk ik, hef je krankzinnige maatregelen gewoon meteen op. Ze werden van de ene op de andere dag ingevoerd, waarom moet de afschaffing dan geleidelijk gaan? Iedereen heeft nu toch zijn les wel geleerd?

Alleen een goed werkend immuunsysteem kan een mens beschermen.

Niet eindigende pandemie?

Maar dan stuiten we op een andere knellende vraag. Deze pandemie is door de Wereldgezondheidsorganisatie uitgeroepen op 12 maart 2020, omdat er meer dan 20.000 bevestigde COVID-19 gevallen zijn met bijna 1000 doden in Europa. En het aantal mensen dat hiervan slachtoffer wordt zal verder toenemen. (Een pandemie kan volgens het WHO maanden of zelfs jaren duren)

In principe kan deze pandemie dus heel lang duren. Net zoals de in 2002 gestarte War on terror nog steeds voortduurt.

Of er komt ieder jaar een andere virusvariant terug waaraan de media ook full time aandacht besteden, waardoor we jaarlijks een pandemie hebben.

Ook voor de ‘oorlog tegen de terreur’ geldt dat het aantal slachtoffers van terroristische aanslagen te verwaarlozen is, maar dat we wel voortdurend alert moeten blijven. Bovendien zijn er mensen speciaal voor aangenomen om de dreiging in kaart te brengen en mogelijk gevaar te elimineren. Over het terugdraaien hiervan wordt zelfs niet nagedacht.

Dus welke garantie hebben wij, volgzame wereldburgers, dat aan deze ‘intelligente’ staat van beleg ooit een einde komt?

Rutte spreekt al van een nieuwe samenleving, de ander halve meter samenleving.

In Wuhan is de lock down zojuist opgeheven na 10 weken. Maar denk niet dat de situatie van voor de corona uitbraak is hersteld. Mensen mogen reizen nadat ze aan de autoriteiten een app hebben getoond. Deze app laat hun recente reizen zien en de medische gegevens om te bepalen of ze een besmettingsgevaar opleveren.

Dus ook Wuhan lijkt voorlopig niet af te zijn van COVID-19.

 

Rob Vellekoop, 8 april 2020

Post Views: 1.314

robvellekoop

© © De lang mars

 

Reacties 1

Scarlet op zaterdag 11 september 2021 23:31

De pandemie die er in werkelijkheid nooit was. Don’t follow rules for fools?

De pandemie die er in werkelijkheid nooit was. Don’t follow rules for fools?
Gast
donderdag 28 september 2023

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Privé Facebookgroep

Klik hier voor de FB groep!
Studio ViaNova

of scan deze code!

Inloggen

Uit het archief....

What's wrong with the world

Partner

New World Order!

Laatste bezoekers

Laatste bezoekers