Corona of bevrijding van angst

Foto R. Vellekoop

Dat waar alles om draait benoemt Rutte nergens in zijn persconferentie van 21 april. Hij waarschuwt weer voor een piek in de besmettingen die de zorg niet meer aan zou kunnen. Het is een oud recept, maar het werkt nog steeds. Voortdurend hameren pers en politiek op de dreiging van…jawel een nieuwe uitbarsting… Totdat de angstige bevolking doorheeft wat hier werkelijk speelt.

De kern van alle verhalen over het corona virus is de dreiging dat het helemaal misgaat. Dat zorgt ervoor dat Nederland op slot zit, terwijl de verwachte ramp uitblijft. Natuurlijk zijn er sterfgevallen te betreuren, maar dat waarvoor dagelijks alle massa media waarschuwen, komt niet.

Er zijn noodwetten van kracht, die net doen alsof de ramp al heeft plaatsgevonden. De enige werkelijke ramp is echter de stilstand van de economie, waardoor we in een inktzwarte crisis zullen terechtkomen.

Daarnaast weet niemand wanneer de lock down stopt. Wel dat het virus niet weggaat en dat het steeds van vorm verandert. Net zoals de oorlog tegen de terreur die na 9/11 is uitgeroepen nooit meer verdwijnt, omdat de dreiging van een terreuraanslag blijft.

Net als virussen zullen er altijd terroristen zijn die mensen aanvallen. Altijd zullen mensen op hun hoede moeten blijven. De lock down heeft geen einde.

Voor het inleveren van de vrijheid krijgen burgers ogenschijnlijk meer controle over covid-19. Maar krijgen ze het daarna ook over de varianten die van dit virus zullen ontstaan?

De angst is zo buitensporig groot dat veel mensen smeken om een lock down en daarvoor graag hun vrijheid inleveren. Net zoals om de terroristendreiging te beantwoorden, met de sleepnetwet een deel van privacy en vrijheid is weggegeven.

Helaas is die controle schijn. De mens kan nooit de dood voorkomen. Op geen enkele manier. Na de dreiging van de terroristen en virussen bestaan er nog duizend andere. Denk aan noodweer, verdrinking, tsunami, verbranding, auto-ongeluk, vergiftiging, geweld.

Zullen we vanaf nu steeds iedere nieuwe bedreiging proberen onder controle te krijgen? Leggen we iedere keer het land plat als er een piek dreigt in het aantal dodelijke verdrinkingsslachtoffers of mensen die sterven aan kanker?

Naast de talrijke smeekbedes om een strengere lock down groeit het verzet. Duitsland gaat Nederland voor op 11 april met een demonstratie in Berlijn van enkele honderden mensen. Op een algemene oproep om wereldwijd nee te zeggen tegen lock downs uitgeroepen voor 12 april, blijven de straten leeg in Amsterdam. Er zijn twee nieuwe demo’s aangekondigd voor 28 april in Den Haag en voor 5 mei.

Daarnaast roeren allerlei medici zich die het corona virus niet veel ernstiger vinden dan een gemiddelde seizoensgriep. Met name Dr Wodarg roept mensen op om kritischer te kijken.

Steeds meer juristen trekken de rigide beperkingen van vrijheden in twijfel. Zij vinden dat overheden de Grondwet overtreden, terwijl het juist hun taak is deze te beschermen.

De opgepakte Duitse juriste Bahner stelt in haar verklaring dat een kleine minderheid van de bevolking het risico loopt om ernstig ziek te worden bij besmetting met COVID-19. En dat gerichte maatregelen een veel betere bescherming zullen bieden, die gebaseerd zijn op het principe dat ieder verantwoordelijk is voor de bescherming van zijn eigen gezondheid.

Ze heeft vlak voor de paasdagen de Duitse overheid aangeklaagd en vindt de lock down een ernstige schending van het grondwetsprincipe van maatregelen in de juiste proporties en dat de Staat haar plicht verzaakt om de vrijheid en gezondheid van de burgers te garanderen. Ook vindt zij dat de lock down het grootste wettelijke schandaal is van het Duitsland van na 1940. Als straf is zij daarna twee dagen opgesloten in een psychiatrische kliniek.(lees verder)

In ons land is een oproep om een affiche met daarop het woord NEE! op het raam te plakken. De actie om als stil protest tegen de lock down handdoeken op te hangen en foto’s hiervan te verspreiden doet het ook goed. Het idee is dat alle mensen die de vrijheidsberoving en tendentieuze berichtgeving rond Covid-19 bekritiseren, een teken laten zien: iedereen hangt voor zijn raam een handdoek en laat deze net zolang hangen totdat de maatregelen ingetrokken zijn. Kijk op Telegram-kanaal »Friedliches Handtuch«.

De genoemde vormen van verzet zijn gericht tegen het symptoom, terwijl het middel voor bevrijding anders werkt. Het is geen vaccin, waarvan ieder jaar een andere variant nodig zal zijn. Ook een instantie die de (terreur)dreiging bijhoudt is geen oplossing. De Ruttes van deze wereld zouden niet het symptoom (corona, terrorisme, e.d.) moeten aanpakken, maar de oorzaak.

De mensheid zal weer vrij kunnen worden door de angst te overwinnen. Bang zijn voor bedreigingen is zinloos, want deze horen bij het dagelijkse leven.

Vanaf de dag dat de mens durft te accepteren dat hij nergens echt controle over heeft is de angst verdwenen. Dan zal hij of zij zich niet meer gek laten maken met de een of andere dreiging en de moed vinden de digitale dictators die in de wachtruimte zitten naar huis te sturen.

Rob Vellekoop, 5 mei 2020

Post Views: 419

robvellekoop

© De lang mars

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
zondag 24 september 2023

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Privé Facebookgroep

Klik hier voor de FB groep!
Studio ViaNova

of scan deze code!

Inloggen

Uit het archief....

What's wrong with the world

Partner

New World Order!

Laatste bezoekers

Laatste bezoekers