Corona-patiënt: ‘Wat doe je met ’t donkere vermoeden?’..!

Ton van der Kroon is bij velen bekend; een man die de afgelopen decennia veel en diep healingwerk heeft verricht en duizenden mensen geholpen heeft, om henzelf te bekrachtigen. Een man die voor ons als een brug functioneert, tussen het ‘liefdevol ongeziene Bewustzijn’, zoals we de BronEnergie zouden willen noemen en de mensheid. Een lichtwerker dus, in optima forma. Zonder hier nu meteen af te drijven naar vage en voor veel mensen zweefverhalen, kunnen we je vertellen, dat Ton van der Kroon erg, héél erg met de voeten op Aarde staat. Niks gezweef dus.

Hij heeft een dochter van 25 en woont sinds 1990 in Amsterdam. Als auteur werd Ton bekend door zijn fascinerende boeken, die vele honder-duizenden lezers bereiken. Tien boeken over persoonlijke ontwikkeling en spiritualiteit, waaronder de serie ‘Heel de Wereld’: vier boeken naar meer dan 35 landen. En hét boek voor mannen is ’De Terugkeer van de Koning’; een bestseller die is vertaald in zes talen, waaronder Arabisch en Hebreeuws..!

Hier op de site kun je ook een paar van zijn artikelen vinden (bijv. HIER, HIER en HIER bijv.) Ton van der Kroon is ook bekend van zijn liefdevolle ‘zendingswerk’ in Israël en Palestina, waar hij getraumatiseerde mensen helpt genezen van diepe emotionele wonden. Van 2003 tot en met 2016 gaf hij jaarlijks traumahulpverlening aan jonge mensen in de Gazastrook.

Hij is de man die ook spirituele reizen organiseert, naar dié plekken op de wereld, waar het lichtwerk, dat zijn groepen verrichten, nodig is. Om inderdaad ook de Aarde te helen en de nieuwe-tijds-energieën helpen geboren te worden en deze te bekrachtigen. Vanaf 2000 organiseerde hij het Maria Magdalena Festival, eerst in Frankrijk, later in Andalusië.

De reden waarom we dit onderstaande verhaal plaatsen, is dat Ton van der Kroon Corona-patiënt werd. Diep geraakt door een virus, of wat daarvoor doorgaat..! Een relaas dat je in 3 delen meeneemt, naar de krochten van de ‘achterkant van deze pandemie’..! Lees het wanneer je een scepticus bent op het gebied van de mogelijk doorgestoken kaart, waarmee deze hele pandemie is opgezet. Lees het om een diep menselijk relaas te doorvoelen, van de essentie van de Corona-wanhoop, die er bij patiënten wel degelijk is..

Onderzoek naar de oorzaak van de Corona Crisis – 18 april 2020: Per vandaag ben ik een maand en drie dagen ziek van het Coronavirus: kortademig, benauwd, weinig zuurstof, druk op de longen en af en toe koorts. Ik word niet beter maar ook niet zieker. Geestelijk voel ik me prima. De wereld is in lockdown en dat geeft een zekere rust: alsof we collectief tot stilstand zijn gekomen. Op een avond kijk ik naar een nogal hitserige documentaire over de oorsprong van het virus: dat het virus niet ontstaan is op een voedselmarkt in Wuhan, maar ontsnapt is uit een laboratorium daar vlakbij. De makers geven de communistische partij de schuld: ze noemen het virus dan ook steevast het CCP virus, (Central Communistic Party) in plaats van het algemenere Covid-19.

‘He bah,’ denk ik, ‘weer zo’n complotheorie.’ Ik ben er de laatste jaren al zoveel tegengekomen dat ik er een allergie voor heb ontwikkeld. Terecht of onterecht dat weet ik niet, maar het irriteert me. Meestal weinig bewijs, veel fantasie en het aanwijzen van bepaalde figuren of instanties als de schurken. Dit keer is de Communisitsche Partij de grote boosdoener. Maar ‘s nachts lig ik in bed en kan niet slapen. Ik worstel met het virus in mijn lijf, adem zwaar en vraag me af wat er toch gaande is: in de wereld en in mijzelf.

Wetenschappers uit Oost en West, geven duidelijk aan dat het virus afstamt van een vleermuis, en onmogelijk door menselijk toedoen in de wereld is gebracht. De oorzaak ligt bij de natuur en niet bij de wetenschap. Al woelend overweeg ik allerlei invallen, zoek op Google naar nieuws, vind allerlei puzzelstukjes van informatie en ga ik terug in mijn herinnering naar de eerste keer dat ik in China kwam….

In de zomer van 2013 reis ik met Sandra, mijn toenmalige vriendin, naar China. Omdat we het spoor van de oude Zijderoute volgen komen we via ‘de achterkant’ China binnen: van Kazachstan reizen we over een hoge, besneeuwde bergpas en worden door onze russische chauffeur afgezet voor een groot hek. Het is mistig en er is niemand te bekennen. Op het hek staat in oude communistische letters: PEOPLE’S REPUBLIC OF CHINA, en een vijfpuntige ster. In de provincie Xinjiang maken we kennis met de Oeigoeren, een rustig en vriendelijk volk, dat daar al zo’n duizend jaar leeft.

Het zijn islamieten en ze leven in relatieve harmonie met de natuur, de bergen en de woestijn. Al gauw wordt ons duidelijk dat de Oeigoeren stevig onderdrukt worden door het Communistische bewind van China. Mensen durven niet te praten, de moskeeën zijn gesloten en de oude lemen binnenstad van Kashkar wordt plat gebulldozerd, om er betonnen gebouwen neer te zetten. Via nieuwe snelle treinverbindingen en snelwegen worden  duizenden Han Chinezen naar deze provincie gebracht om er te gaan wonen en werken.

We zien sporen van werkkampen, gevangenissen, maar ook tekenen van verzet. Kortom: een culturele genocide vindt plaats, waarschijnlijk identiek aan wat er in Tibet gebeurt. Geloof, taal en eigen cultuur worden verboden en de communistische doctrine wordt opgelegd. Het is geen prettige eerste kennismaking met China…

De Chinese president Xi met de voorzitter van de WHO, Tedros.

De tweede reis naar China in 2016
Ik ben op doorreis naar Noord Korea en zie de ‘voorkant’ van het China en beland in Beijing. Een miljoenenstad die technologisch ver vooruit loopt op Europa. Ik heb bewondering voor de enorme ontwikkeling die ze hebben doorgemaakt sinds de communistische tijd van Mao. Dat schrikbewind zorgde voor een enorm trauma: miljoenen mensen stierven door de honger, en schrijvers, monniken en andere intellectuelen, werden gemarteld en vermoord.

Het land verloor zijn rijke geschiedenis en identiteit. Maar blijkbaar hebben ze zich in één generatie weten te herstellen, want hier is een hoofdstad die bruist van de activiteit, economische groei en nieuwe technologie. De oude president Hu is vervangen door de charismatische Xi Jinping, die met veel verve een nieuwe toekomst schetst.

Daarbij gaat het communisme nu hand in hand met het westerse kapitalisme en dat levert een nieuwe, uiterst effectieve vorm van regeren op: de collectiviteit van het communisme, waarbij het individu ondergeschikt is aan het systeem, en de materiële welvaart die drijft op een nimmer stoppende consumptie. Al gauw worden in andere landen overal ter wereld bronnen aangeboord om deze grote machine te voeden met grondstoffen en voeding.

De natuur als grote verliezer
In ruil voor infrastructuur en financiële ondersteuning vragen de Chinezen bijv. graan en andere voedings- en grondstoffen aan landen in Afrika. Het land wordt machtiger dan ooit en is snel op weg om de volgende supermacht te worden, na Amerika. De grote verliezer in dit alles is de natuur: in rap tempo worden talloze dammen in het land aangelegd, landbouwgrond en natuur veranderen in bouwgrond en steden, de luchtvervuiling neemt schrikbarende vormen aan en China gebruikt meer beton dan de rest van de wereld in decennia heeft gebruikt..

Als ik een keer naar een documentaire over genetische manipulatie in China kijk, schrik ik. Ik zie een jonge vrouwelijke wetenschapper die varkentjes kloont. Ze is reuze trots op ‘haar kinderen’. Ze heeft haar biggetjes diverse gemanipuleerde eigenschappen meegegeven, zoals gele fluoriderende oren. Daarna vertelt ze trots hoe haar instituut het DNA van 1000 superslimme chinezen heeft gescand, om daarvan in de toekomst een ‘supermens’ te maken. Een nieuwe mens die superslim is, resistent is tegen allerlei ziektes en in zekere zin maakbaar: blauwe of groene ogen, blond of zwart haar, etc. Waar ik van schrik is het gebrek aan moraliteit en besef van de geschiedenis, waar al eerder dit soort experimenten plaatsgevonden.

Terug naar de huidige tijd.
De wereld doet er alles aan om de pandemie die veroorzaakt is door het virus in te dammen.  Duizenden mensen sterven. IC ‘s liggen overvol en hulpverleners draaien overuren, met gevaar voor eigen leven. Een grote economische depressie lijkt op komst. Iedereen overal ter wereld wordt beïnvloed door de uitbraak van het corona virus. De WHO en in Nederland het RIVM staan aan het roer om ons door de woelige baren te loodsen. Verstandig beleid wordt doorgevoerd, en de bevolking probeert zo goed en zo kwaad als het kan zich te houden aan de nieuwe regels: geen handen geven, social distancing, ouderen ontzien en vaak je handen wassen.

Iedereen beseft de noodzaak en de urgentie van de maatregelen die genomen worden. En ondertussen lig ik thuis op de bank of in bed en maak er het beste van. Tot die nacht dat die ellendige documentaire langskomt. Ik denk terug aan de dag dat ik ziek ben geworden: vrijdag 13 maart. Ik had bedacht dat het een interessant idee was om een innerlijk gesprek te voeren met patiënt Nul. Ik heb twee keer over de man gedroomd waarin hij me vroeg zijn boodschap aan de wereld te geven. Ik wimpelde dat in eerste instantie af, maar op vrijdag de dertiende stem ik me op hem af. Twee uur later word ik ziek…!

Dit is wat de man zei (NL-vertaling/origineel in Engels):

“Mijn ziekte begon niet toevallig of in één dag; deze was lange tijd onder de oppervlakte blijven sluimeren. Het was vanuit een vreselijke droefheid die ik in mijn ziel droeg; een teleurstelling in het leven. Een teleurstelling om geboren te worden op deze planeet en te zien dat de uiterlijke werkelijkheid van onze beschaving niet mijn innerlijke werkelijkheid weerspiegelt, de boodschap die ik in deze wereld kwam brengen. Het was als een korreltje zout, een vonkje wijsheid, dat veranderde in een virus, dat me opat en me verslond. Het is deze wrangheid, deze teleurstelling in de mensheid, de teleurstelling in de liefde die ik zo nodig had en wilde. Om gehoord en gezien te worden. 

Maar ik werd niet herkend. Ik moest spelen volgens de regels, spelen volgens het systeem, doen wat er van me gevraagd werd, een marionet zijn in deze grotere communistische wereld. Zelfs als de dingen luxer en rijker werden, worden we nog steeds geregeerd door ‘het systeem’. Dit vlekje liefde hield ik in mezelf, maar het werd donker. Mijn verbinding met het hart en met de kroon was verloren gegaan. Het was er nog steeds, maar ik kon de bron niet meer bereiken. Het is deze ontkoppeling van de bron, van God, van het universum en van Moeder Natuur, die deze pandemie, deze scheiding creëerde. 

Als ik iets aan de wereld heb gegeven, is het deze reflectie, deze genezing van de verbinding tussen Moeder Aarde en de mensheid. We zijn niet gescheiden. We zijn één entiteit, één organisme, één zielwezen. En het wordt tijd dat we deze verbinding erkennen, de verbinding met iedereen over de hele wereld, met onze broeders en zusters van vele stammen, vele naties, maar ook de verbinding met alle dieren, met de mineralen, met de natuur, met planten en bomen. We mogen Moeder Aarde niet misbruiken zoals we dat de laatste jaren hebben gedaan.

We moeten de Moeder respecteren, we moeten de ziel respecteren. Anders zullen we onszelf vernietigen. We zullen de natuur vernietigen. We zullen ons menselijk biologisch systeem vernietigen. Dat zijn wij. Er is geen verschil, er is geen scheiding. Het is allemaal verbonden.  Dus wat dit virus kan genezen, deze pandemie, is dat mensen zich weer met elkáár verbinden, dat ze herkennen dat ze allemaal van dezelfde soort zijn, dezelfde mensheid. Geen verdere ontkoppeling, geen verdere scheiding, maar het omarmen van elkaar.

Wetende dat in dit geval de vijand voor ons allemaal hetzelfde is; en het is onszelf. Wij zijn onze eigen vijand; we zijn onze eigen hindernis. We zijn onze eigen dis-ease (ON-RUST). Zolang we het buiten in de natuur projecteren, of in andere mensen, in andere religies, creëren we afleiding. We moeten ons ervan bewust worden dat we één soort zijn, verbonden met alles op deze planeet. Als we doorgaan met het vernietigen van onze leefomgeving, ons huis, zullen we onze beschaving en onze eigen soort vernietigen. 

Het is tijd om de ziel terug te brengen. Het is tijd om Moeder Aarde te eren. Het is tijd om ons te verbinden met de natuur. Mijn lichaam is weg en ik rust in de diepte van de Moeder. Maar mijn ziel is bevrijd, en loopt rond, kijkend naar de gebeurtenissen na mijn dood.

Zie het niet als een straf, noch als een correctie. Zie het als een herinnering, als een vriendelijke en zachte waarschuwing om de liefde terug te vinden. Want dit is het belangrijkste. Liefde is sterker dan de ziekte. Dit is wat de planeet geneest en de mensheid geneest. Het is deze liefde die het evenwicht terugbrengt. Aho.”

(KLIK VOOR ARTIKEL HIER OP DE SITE OP DE ILLUSTRATIE)

Ik begreep de boodschap van de man, maar vraag me direct af wat dit betekent voor de huidige crisis. Maken we de juste keuzes? Snappen we werkelijk wat er nodig is? Is een vaccin de magische oplossing voor alle narigheid? En klopt het verhaal over de oorsprong van het virus? Ik besluit ‘s nachts onderzoek te doen naar wat dit alles heeft veroorzaakt. Om de situatie in de wereld te begrijpen, maar ook, om vat te krijgen op dat ellendige virus in mijn longen. Als ik het besluit genomen heb kan ik er direct beter door ademen. The truth will set you free…

Ik vind diverse puzzelstukjes van infomatie.
De arts Shi Zhengli speelt in deze puzzeltocht, een cruciale rol. Ze wordt ook wel ‘Batwoman’ genoemd, omdat ze al jaren onderzoek doet naar vleermuizen en de cocktail van virussen die deze dieren bij zich dragen. Ze neemt vele monsters uit grotten in Zuid China mee naar het Wuhan Institute of Virology.

En dan, in 2005, ontdekt een groep wetenschappers van dit instituut, dat de vleermuizen drager zijn van diverse coronavirussen. Het team ontwikkelt een hybride virus, een samensmelting van het SARS virus en het coronavirus dat in staat is om menselijke cellen te infecteren. (bron: WIKIPEDIA)

Als de corona-epidemie eind december 2019 uitbreekt, kan dr. Shi Lhengzi nauwelijks slapen. Ze vraagt zich af ze alle noodzakelijke maatregelen hebben getroffen om deze uitbraak te voorkomen. Ze checkt alle papieren en procedures en verzekert zich ervan, dat er niets fout is gegaan. Het laboratorium waar ze werkt, is zwaarbewaakt met alle mogelijke voorzorgsmaatregelen, om te voorkomen dat een virus het lab kan verlaten.

Uit onderzoek van de genetische sequentie van het virus, dat inmiddels is vrijgegeven aan wetenschappers wereldwijd, blijkt dat het huidige corona virus afwijkt van datgene in het laboratorium. Shi Zhengli zweert op haar leven dat het virus niet afkomstig is uit haar lab. Ze zegt:

“The virus was nature punishing the human race for keeping uncivilized living habits. Those who question whether my lab could be connected to the release of the coronavirus should shut their stinking mouths.”

(vert.: “Dit virus is de natuur die de mensheid straft voor het houden van ongeciviliseerde levende wezens. Zij die zich afvragen, of mijn laboratorium in verband kan worden gebracht, met de onstsnapping van dit corona-virus, dienen hun stinkende monden te houden.”)

Ik ben toch niet gerust; zeker niet op de laatste, niet erg wetenschappelijke opmerking.
Wetenschap en waarheid floreren bij het princiepe van ‘hoor-en-wederhoor’, het doen van onderzoek en het stellenv an kritische vragen. Maar dat lijkt met zo’n opmerking niet bijzonder gewaardeerd te worden..! De hele wetenschap schaart zich achter haar. Ze publiceren een document in het wetenschappelijke vaktijdschrift The Lancet, waarin ze stellen:

“We stand together to strongly condemn conspiracy theories suggesting that COVID-19 does not have a natural origin. Scientists from multiple countries have published and analysed genomes of the causative agent, severe acute respiratory syndrome coronavirus 2 (SARS-CoV-2),1 and they overwhelmingly conclude that this coronavirus originated in wildlife, as have so many other emerging pathogens.”

(vert. “Wij staan tezamen om sterk de samenzweringstheorieën te veroordelen, waarin gesuggereerd wordt, dat COVID-19 geen natuurlijk oorsprong zou hebben. Wetenschappers uit meerdere landen, hebben gepubliceerd over analyses van het genoom van deze veroorzakende stof, ernstige en acute aandoeningen van het ademhalingssysteem-coronavirus. (SARS-CoV-2) en hun conclusie is overweldigend, dat dit coronavirus van wilde dieren afkomstig is, zoals zovele andere opdoemende pathogenen.”

Dat mag dan wel zo zijn, maar ik begin onraad te ruiken…
Er is nog allerminst aangetoond of bewezen dat het virus inderdaad van de voedselmarkt komt. Er komen berichten dat er überhaupt geen vleermuizen op de voedselmarkt in Wuhan te krijgen zijn, maar er wordt gedacht aan een tussenschakel tusen vleermuis en mens: de geschubde pangolin. Een ander bericht (The New York Times)  vertelt dat patiënt Nul en nooit op de voedselmarkt zouden zijn geweest. Deze voedselmarkt is inmiddels volledig ontsmet en gesloten. China tracht de eerste weken de pandemie nog te verbloemen, en snoert de eerste dokter die het probleem detecteert  – dr. Li Wenliang – de mond. Ik lees:

De versmarkt in Wuhan, waar het Corona-virus ontstaan zou zijn..

“The police told Dr Li to “stop making false comments.” Another Chinese doctor, Ai Fen, claimed she was silenced by her bosses when she tried to warn about the virus during its early stages. Ai’s whereabouts as of Sunday are currently unknown, according to 60 Minutes Australia, sparking fears that she has been detained. Doctor Li Wenliang died from coronavirus in February.’

(vert.: “De politie verzoch Dr. Li te stoppen met het doen van valse claims. Een ander Chinese arts, Ai Fen, claimt dat haar het zwijgen werd opgelegd door haar directie, toen ze pogingen deed te waarschuwen voor het virus, in de eerste stadia van de uitbraak. Het is onbekend, sinds zondag, waar dr. Ai verblijft, maar volgens het Australische Tv-programma ’60 minutes Australia’ is de vrees gerechtvaardigd dat deze arts verbannen is. Een andere arts, dr. Li Wenliang overleed afgelopen februari aan het Corona-virus.”)

China kennende, begin ik nu toch stevige vermoedens te krijgen, dat hier sprake is van een grote cover-up operatie. Wordt hier iets geheim gehouden, onder het tapijt geveegd, of begin ik spoken te zien? Word ik bevangen door mijn wantrouwen jegens communistische systemen? Heeft de WHO en de wetenschap het fout, of nog erger: Werken ze samen met de communistische partij?..

Dr. Richard H. Ebright,

Er is één wetenschapper, die wel vraagtekens zet bij de oorsprong van het virus: Dr. Richard H. Ebright, professor of chemical biology van de Rutgers University. Hij vertelt dat er een reële mogelijkheid is, dat dit virus de mens heeft bereikt, als gevolg van een laboratoriumfout. Hij heeft hiervoor, in eerdere jaren al diverse keren voor gewaarschuwd.

Hij sluit vooralsnog kwade opzet uit, maar antwoordt op de vraag of hij denkt dat het virus uit het lab van doctor Shi Zhenli komt, is het antwoord heel duidelijk: “Yes.” Ik begin me die nacht toch allesbehalve lekker te voelen. Zou het kunnen dat het virus  uit het Chinese lab nu in mijn lijf aan het huishouden is? Of moet ik het koor van wetenschappers geloven dat dit alles ontkent? Ben ik de zoveelste complotdenker? Wie zal het zeggen?

Dan stuit ik op een onderzoek van de twee jonge Chinese broers en wetenschappers: Botao Xiao en Lei Xiao. Lei blijkt overigens een witharige, Chinese albino te zijn.. Zij schrijven het volgende in een artikel:

“The bats carrying CoV ZC45 were originally found in Yunnan or Zhejiang province, both of which were more than 900 kilometers away from the seafood market. According to municipal reports and the testimonies of 31 residents and 28 visitors, the bat was never a food source in the city, and no bat was traded in the market. There was possible natural recombination or intermediate host of the coronavirus, yet little proof has been reported. We noted two laboratories conducting research on bat coronavirus in Wuhan, one of which was only 280 meters from the seafood market. We briefly examined the histories of the laboratories and proposed that the coronavirus probably originated from a laboratory.”

vertaald:

“De vleermuizen die dit CoV ZC45 droegen, zijn afkomstig uit Yunnan of uit de provincie Zhejiang. Beide plaatsen zijn zo’n 900 km verwijderd van de beruchte markt in Wuhan. Volgens mensen uit de stad en de verklaringen van 31 stadsinwoners en 28 gasten, was de vleermuis nooit een bron van voedsel in deze stad. En werden er ook geen vleermuizen verhandeld op deze markt.. Er is een mogelijke, natuurlijke ontmoeting van gastheren van het coronavirus, maar daarvan is nog maar weinig bewijs verzameld. We hebben wel gezien dat 2 laboratoria in Wuhan onderzoek doen naar vleermuis-coronavirussen in Wuhan. Eén daarvan lag op slechts 280 meter van deze verse-vismarkt. We hebben een kort onderzoek gedaan naar de geschiedenis van deze laboratoria en stellen ons voor, dat het coronavirus waarschijnlijk afkomstig is van een laboratorium.”

Het artikel was geplaatst op een wetenschappelijk forum, maar werd later teruggetrokken. Ik denk terug aan Patient Nul die me probeerde te waarschuwen en deze woorden gebruikte..

“I had to play by the rules, play by the system, do what was asked of me, being a puppet in this greater communist world.”
(“Ik diende volgens de regels te spelen, volgens het systeem en te doen wat van me gevraagd werd. Als marionet in deze grote communistische wereld.”)

Maar hij reikte ook de oplossing aan:

“We zijn onze eigen obstakels; we zijn onze eigen ziekten. Zo lang we het buiten ons, in de natuur projecteren, of in mensen, in andere religies, creëren we afleiding. We moeten ons bewust worden, dat we EEN soort zijn, die verbonden is met ALLES op deze planeet. Zolang we dóórgaan met het vernietigen van onze leefomgeving, ons thuis, zullen we onze beschaving vernietigen en onze eigen soort. Het is tijd om de ZIEL terug te brengen. Het is tijd om Moeder Aarde te eren. Het is tijd om ons weer te verbinden met de natuur.”

Ik ben Batman in mijn eigen Batcave..
Die nacht voel ik mezelf als het ware transmuteren in een soort Batman in mijn eigen batcave, strijdend tegen het kwaad. Maar ik begrijp ook dat het geen zin heeft om China of de Communistische Partij de schuld te geven van dit hele debacle. Hoe ernstig ook, mocht het zo zijn – en daar lijkt het op – dan is kwaad met kwaad vergelden geen goed idee. Het vergt eerder een intense compassie voor het feit dat een wereldmacht zover af is geraakt van een natuurlijke manier van leven. Ik denk aan de jonge wetenschapster die zo trots was op haar gekloonde biggetjes. Zich van geen kwaad bewust. Of Shi Zhengli, die haar hele leven heeft gegeven aan het onderzoeken van vleermuizen.

Maar mijn nachtelijke reis door het labyrint is nog niet ten einde. Er zijn nog diepere lagen die zich aandienen. De vraag die namelijk opdoemt is deze: ‘Waarom doen ze al deze gevaarlijke experimenten met virussen’.. etc.? Sinds de jaren zeventig zijn biologische wapens immers verboden, maar een berichtje van een bevriende viroloog uit Israël doet de adem in mijn keel stokken.

Ze vertelt dat overal ter wereld dergelijke laboratoria zijn, die virussen onderzoeken en ermee knutselen. In Israël, in Europa, in Amerika en in China. Een pandemie zoals we nu meemaken was slechts een kwestie van tijd..! Maar ik begin ook te bevroeden dat het niet allemaal voor wetenschappelijke doeleinden is. Op een pagina over de militaire ambities van China lees ik:

“Onder het bewind van Beijing’s burger-militaire fusie-strategie, sponsort de PLA (People’s Liberation Army) research naar genen-transmutaties, verbetering van het menselijke prestatievermogen, en meer. De huidige technologische vooruitgang op het gebied van biotechnologie en genetische manipulatie, brengt spannende applicaties voort binnen de medische wetenschap. Maar ook alarmerende implicaties, inclusief die binnen militaire zaken. De Chinese nationale strategie op het gebied van burger-militaire fusie, heeft biologie als prioriteit geaccentueerd. En het PLA kan voorop lopen van expansie en exploitatie van deze kennis.” (HIER)

Blijkbaar wordt er dus inderdaad naarstig onderzoek gedaan, naar de militaire toepassingen van virussen, plagen en andere onfrisse zaken. De risico’s worden echter ook direct onderkend:

“Sommige biologische stoffen (pokken en longziekten) hebben de mogelijkheid van persoon-naar-persoon te springen via de transmissie van respiratoire druppels. (HIER en HIER). Waterpokken of andere via de lucht verspreide virussen, zouden zich bijna zeker wereldwijd verspreiden, om uiteindelijk ook het thuisland van de geïnfecteerde te infecteren. Nog erger is dat een dergelijk wapen ‘ontsnapt’ uit het laboratorium, waar het ontwikkeld werd. Zelfs als er geen intentie aanwezig was om het te gebruiken. Zoals bijvoorbeeld via een infectie van een onderzoeker, die het virus vervolgens naar de buitenwereld brengt, vóórdat deze merkt dat ze geïnfecteerd waren.”

Goh, dat klinkt bekend. Ik moet denken aan een film die ik in mijn studententijd heb gezien: ‘Brainstorm’. Daarin onderzoekt een wetenschappelijk team het vastleggen van ervaringen, gevoelens en gedachten op tape. Als blijkt dat het leger uiteindelijk de controle van het laboratorium over wil nemen, vernietigt de betrokken wetenschapster alle apparatuur en dossiers. Ze wil niet dat haar kennis in handen komt van het leger en voor militaire doeleinden wordt gebruikt. Dat lijkt in Wuhan echter niet het geval te zijn. Ik vermoed dat ze wel degelijk weten of vermoeden waartoe al dat gerommel met virussen kan leiden. En niet alleen daar, maar overal in de wereld.

De nacht is bijna ten einde.
Ik begin me af te vragen of het zo is dat ik dus met een militair wapen in mijn longen zit te vechten, dat oorspronkelijk bedoeld was voor een vijand, maar per ongeluk ontsnapt is. En met mij duizenden mensen wereldwijd. Is dit de wereld die we willen, vraag ik me af. Dat we altijd op onze hoede moeten zijn voor de volgende uitbraak of ontsnapping uit een lab. Waar zijn we in hemelsnaam mee bezig?

Ik ben het niet eens met de uitspraak van Dr. Shi Zhengli, dat dit de wraak is van de natuur. Ik denk dat we de hand in eigen boezem moeten steken en erkennen dat de mens er zelf een potje van gemaakt heeft, niet de natuur. Die doet gewoon wat ze moet doen. Als het eenmaal licht is maak ik voor het eerst een wandelingetje naar buiten. Ik herken de stad niet meer. Overal staan bloemen in volle bloei, en de bomen zijn op hun mooist met een frisgroene kleur. De lente is gekomen….

X

DEEL 2: ‘TEGENLICHT’..
X

Ik heb zeggen en schrijven één keer in mijn leven in dienstverband gewerkt, in mijn studententijd. Dat was een zomerbaantje voor een telemarketingbedrijf in Den Haag. Ik moest toen verplegers en assistenten bellen om te vragen, naar de persoonlijke gegevens van de artsen waar ze voor werkten: verjaardag, kinderen, hobby’s etc. Die gegevens werden dan vrolijk doorverkocht aan de farmaceutische industrie, zodat ze de betreffende arts een leuk cadeautje konden geven op zijn verjaardag… Sommigen assistenten smeten kwaad de hoorn op de haak, maar de meesten waren zo vriendelijk om alles door te geven. Ik verdiende er goed mee, totdat ik na twee maanden zoveel weerstand en wroeging had dat ik mijn baan opzegde.

Het grote probleem.. Jouw goede gezondheid is niet gunstig voor Big Pharma.. Hun winstgevendheid komt via de verkoop van medicijnen. Simple as that! ‘Gewoon’ een commerciële industrie dus: de zogenaamde farmaceutische industrie..!

Ik kwam destijds tot de conclusie, dat ik niet zo geschikt was voor werken in dienstverband. Te eigenwijs en te kritisch. Een ander bijbaantje betrof het testen van geneesmiddelen. Twee weken lang in een luxe resort, waarbij je een geneesmiddel kreeg ingespoten om te kijken hoe het werkt. Je kon gewoon studeren en je werd slapend rijk. Ook heel lucratief, en heel fout. Nooit meer gedaan.

Als ik op mijn zoektocht naar het Coronavirus wat rondsnuffel in de farmaceutische industrie, valt me telkens vooral op, hoe hoog de bedragen zijn die erin omgaan. Astronomisch! Het is de tweede rijkste industrie ná de wapenindustrie. Salarissen van een paar miljoen per jaar zijn niet vreemd.

Het virus van de vleermuizen..
Over de kwestie of het virus van vleermuizen komt dan wel uit een laboratorium ben ik nog steeds niet uit. Als ik een internetpagina open krijg ik een quiz om te weten of ik feit en fictie van het corona virus kan onderscheiden. De bedoeling van de quiz is om mensen te helpen fakenews over het virus te ontmaskeren. ‘Helpt vitamine C tegen het virus?’ Goede antwoord: Nee.. Helpt stomen tegen het virus? Goede antwoord: Nee. Komt het virus van vleermuizen of uit een laboratorium? Goede antwoord: vleermuizen.

Verdorie, nu had ik de kwestie eindelijk laten rusten, brengt internet me weer terug bij mijn nachtelijke overdenkingen. Ik vraag me nog steeds veel zaken af, maar laat ik positief beginnen. In plaats van de ‘fake-berichten’ van dubieuze sites, wil ik graag een goed onderbouwde wetenschappelijke verklaring vinden. Die vind ik: wetenschappers van THE SCRIPPS RESEARCH INSTITUTE schrijven in een artikel absoluut zeker te weten, dat het virus niet uit een lab komt, en dus niet man-made. Gelukkig, denk ik. Mijn achterdochtige geest wordt enigszins gesust.

Het artikel is zodanig ingewikkeld, dat ik het niet helemaal begrijp, dus ga ik maar eens op onderzoek uit, naar wie daarvoor betaald heeft; gewoon voor de zekerheid. ‘Follow the money’ dus. Wikipedia vertelt er dit over:

“Scripps Research is een Amerikaanse medisch onderzoeksinstituut zonder winstoogmerk, dat zich richt op de biomedische wetenschappen. Het instituut heeft zijn hoofdkantoor in Californië en het heeft 250 laboratoria met 2.400 wetenschappers en ander personeel. Daarmee is het de grootste particuliere, non-profit biomedische onderzoeksorganisatie in de Verenigde Staten en één van de grootste ter wereld. Het instituut bezit bijna 1.000 patenten, produceerde 8 door de FDA goedgekeurde geneesmiddelen en heeft meer dan 70 spin-off-bedrijven gegenereerd. Volgens de Nature Innovation Index 2017 is Scripps Research de # 1 meest invloedrijke onderzoeksinstelling ter wereld. “

Niet de eerste de beste dus.
Dit non- profit instituut behoort tot de top van de biochemische wetenschap. Maar dan valt mijn oog op de in 2016 nieuw aangestelde chairman van The Scripps Institute, John C. Martin, voordien voorzitter van Gilead Science. Dat is de naam van een bedrijf dat ik al eerder tegenkwam. Toen dr. John C. Martin overstapte van Gilead Science naar the Scripps Institute kreeg hij een gouden handdruk mee van… US$ 26 miljoen..! Zijn totale salaris bij Gilead was een slordige $180 miljoen per jaar. ( eigenlijk moet ik zeggen ‘compensatie’; bij zulke hoge bedragen heb je het niet over ‘salaris’. Dat klinkt zo banaal)

3 x Raden wie er achter het middel Tamiflu zit? Het is Donald Rumsfeld, die van 1987 -1997, Minister van Defensie was en beroemd werd met zijn rol in de Irak-oorlog en de 9-11 aanslagen..

Ik vermoedde dat zijn salaris bij het ‘non profit’-instituut niet veel lager zoul zijn. De heer John C. Martin staat nummer tien op de Forbes lijst van rijkste mannen, met een vermogen van US$ 1.2 miljard. Tot zover het non-profitgehalte van the Scripps Institute… Inmiddels weet ik nog steeds niets méér, over de oorzaak van het virus, maar die torenhoge bedragen en salarissen fascineren me. Daar moet je toch wel heel, héél erg veel doosjes medicijnen voor verkopen.

Gilead Science, een bijzondere speurtocht..
Ik kan me voorstellen dat wetenschappers van het instituut niet graag een smet op hun wetenschappelijke blazoen hebben, als blijkt dat dergelijke virussen gewoon uit laboratoria kunnen ontsnappen. Maar dat is vooralsnog een conclusie die ik niet wil trekken. Wellicht doen de beste mannen gewoon hun werk. Als ik wat verder rondkijk bij Gilead Science vind ik wat verrassende feiten. Mijn eigenwijze Sherlock Holmeskarakter is weer helemaal wakker.

Zo verdiende dit bedrijf US$ 4,5 miljard in 2017, en bedroeg de marktwaarde in 2018 een slordige US$ 93,4 miljard. Getallen die me inmiddels doen duizelen; dit lijkt wel het Monopolyspel van de super, superrijken. De Chairman die voorafging aan John C. Martin was ene Donald Rumsfeld. Wegens een ander baantje als ‘Secretary of Defense’ onder de regering van George W. Bush gaf hij het CEO-stokje over.

Maar.. Gilead Science blijkt bij nader onderzoek niet zo’n frisse onderneming te zijn: belastingontduiking via Ierland, het uitstellen van het op de markt brengen van Aids-medicijnen, om hun winst te verhogen, exorbitant hoge prijzen vragen voor bepaalde medicijnen, zoals 1 pil Sofosbuvir die US$ 1000,- kost. Het standaardpakket voor een kuur van 84 dagen kost daarmee bij elkaar US$ 84.000. Ja, dat laatste begrijp ik wel; want hoe moet je anders die salarissen bij elkaar verdienen?

Er komen wat verbanden in beeld..
Ik besef dat ik met mijn mannenwerk toch echt de verkeerde bedrijfstak heb gekozen als je het uitdrukt in klinkende munt. Had ik mijn baantje bij dat telemarketingbedrijf maar niet moeten opzeggen..! En wat wil het toeval: Gilead Science heeft een mogelijk medicijn tegen het corona virus, dat ze al eerder hadden gebruikt bij het Ebola virus: Remdesivir. Trump kondigde het aan als mogelijke oplossing van de pandemie. Het gevolg: de aandelen van Gilead Science stegen met 11 %.

Er blijken langzaamaan wat kruisverbanden duidelijk te worden. Het NIAID, The National Institute of Allergy and Infectious Diseases, sponsort zowel het Scripps Institute, dat de link met het laboratorium ontkent, als het Wuhan Institute of Virology zelf. Een schenking van het NIAID van US$ 3,4 miljoen was bedoeld voor… het onderzoek naar coronavirussen in vleermuizen.

Het NIAID is weer onderdeel van het NIH, the National Institutes of Health, waar onder andere ene dr. Fauci werkt; jawel, de dokter die Donald Trump adviseert in deze corona crisis. En wie is onder andere adviseur geweest van het NIAID? Dr. John C. Martin. Al met al een kleine wereld, lijkt het, waar iedereen iedereen kent. Begrijpelijk ook, omdat biotechnologie en virusonderzoek een specialistische tak van sport is.

Terug naar China.
Ik weet ondanks al mijn overpeinzingen nog eigenlijk niets méér. Ik lees een verhaal over een jonge Chinese stagiaire, die in het Wuhan Institute of Virology heeft gewerkt, geïnfecteerd is geweest en daarna spoorloos verdwenen is. Kan het zijn dat zij patiënt Nul was? Bij navraag wordt ontkent dat ze er ooit gewerkt heeft, of jaren geleden gezond vertrokken is. Maar voor de zekerheid hebben ze haar gegevens bij het instituut uitgewist. Alleen haar naam staat er nog. Een dubieus verhaal.

‘Hou toch op met al dat gepuzzel,’ raadt een goede vriend me aan. ‘Dat is niet goed voor je gezondheid. Je kunt beter genieten van de zon en van het moment.’ Hij heeft gelijk denk ik en ik laat het verhaal rusten. Voordat ik het weet, raak ik steeds dieper verzeild in ’t een of andere complot. Al mijn eerdere onderzoeksfeiten heb ik naar de krant en twee journalistieke programma’s gestuurd: VARA’s ‘Zembla’ en VPRO’s ‘Tegenlicht’. Zij moeten maar verder kijken of ze er iets mee kunnen doen.

Tegenlicht, letterlijk en figuurlijk..?
Van Tegenlicht krijg ik een keurig mailtje terug: ‘We geven het door aan de betreffende redactie.’ Dat stelt gerust en ik laat het verhaal los. Het virus sluimert nog een klein beetje in mijn lijf en ik moet het rustig aan blijven doen. Een week later krijg ik een bericht dat bij me inslaat als een bom: Tegenlicht heeft een uitzending over het corona virus in China gepland, maar vervolgens afgelast, wegens bedreiging van de geïnterviewde personen…. Ik schrik me rot.

Zouden ze tot dezelfde conclusie zijn gekomen als ik? Zouden ze mijn materiaal hebben gebruikt of hebben ze een heel andere ingang voor het programma? De maker van het programma, de jonge en succesvolle Ruben Terlou, laat doorschemeren in de Varagids dat hij ‘ niet uit kan sluiten dat het virus uit een lab in China afkomstig is.’

Ik ben direct in staat van paraatheid. Ik bel naar de ontwerper van mijn website, die zeer goed thuis is in privacy en alles wat met internetveiligheid te maken heeft. Toen ik met het onderzoek begon, heb ik hem gevraagd om mijn site, computer en telefoon extra te beveiligen. Het voelde volstrekt paranoia, maar toch leek het me verstandig, want je weet maar nooit. Er kwamen namelijk verdacht veel Chinese bezoekers op mijn Nederlandse site. ‘Heel normaal,’ zegt mijn websitebouwer. ‘Dat zijn allemaal bots en trollen.’

Inloggen op mijn site..?
Maar er wordt ook geregeld getracht in te loggen op mijn site, en dat baart mij meer zorgen. ‘Ook dat is normaal,’ legt hij uit. Voor de zekerheid stelt hij de veiligheidsnormen nog wat bij. ‘Maar als ze erin willen komen, dan lukt ze dat toch wel,’ zegt hij. Mijn god, denk ik, in wat voor wereld zitten we? Het bericht van VPRO’s Tegenlicht heeft me echt schrik aangejaagd en ik ga ongerust naar bed.

Ik kijk nog wat filmpjes op YouTube, waaronder een interview met John C. Martin, Bill Gates, dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, hoofd van de WHO en Dr. Fauci. Dan val ik in slaap. Ik wordt wakker met een droom van een neushoorn die van voren wit is en van achter zwart. Ik denk terug aan de mannen in de filmpjes en langzaam valt het kwartje. Wat me namelijk opviel aan Dokter John Martin – die ik nog niet eerder live gezien had – is dat het een aimabele, betrokken man is, die zijn leven in dienst heeft gesteld van het zoeken naar oplossingen voor patiënten.

Ik kan geen kwaad in de zin ontdekken. Ook bij de andere mannen niet. Stuk voor stuk mannen die zich inzetten voor de ‘goede zaak.’ Na een goede nachtrust kijk ik opeens anders tegen deze mannen aan en besef ik hoe snel je iemand in je eigen hoofd zwart kunt maken en kunt demoniseren. Maar er valt ook een tweede kwartje: de neushoorn in de droom is zowel wit als zwart. Iedereen zit vast in zijn eigen paradigma en heeft zijn eigen blinde vlek.

Deze mannen kijken vanuit de wereld van de biotechnologie en de wetenschap. Dat is de enige waarheid die ze kennen. De Ethiopische dr. Tedros heeft met eigen ogen gezien hoe vaccins tegen malaria en andere tropische ziekten, duizenden doden hebben voorkomen en hoe het zijn volk op een ongelooflijke manier heeft geholpen. Maar hij is tevens zwaar beïnvloed door China, dat grote investeringen in zijn land heeft gedaan.

Bill Gates en zijn gevolg..
Bill Gates gelooft vanuit zijn filantropische gedachte dat dit het beste is wat hij voor de mensheid kan doen. Zijn ‘Bill and Melinda Gates Foundation’ heeft een onvoorstelbaar groot netwerk, waarmee hij zijn visie wereldwijd financiert en promoot: Van de WHO tot en met regeringen; van farmaceutische bedrijven als Pfizer, Novartis, GlaxoSmithKline and Sanofi Aventis tot mediabedrijven als Der Spiegel en Der Zeit; van the Scripps Research Institute tot en met het Wuhan Institute of Virology. Maar hij ziet niet dat er wellicht ook duistere kanten aan zijn filantropie zitten.

St. Michael. Vanuit het Hart lichtwerk verrichtend voor Eenheid

Ik zie echter geen doortrapte boef met kwade intenties, zoals hij op social media vaak wordt afgeschilderd, maar een bevlogen wetenschapper, zakenman en filantropist. Weliswaar met een wat eenzijdige benadering van de waarheid, waarin louter wetenschappelijke waarden gelden. En de macht van geld. Vanuit mijn eigen werk met mannen, met Nederlandse en Belgische mannen, met Palestijnse mannen en Israelische mannen, Russische mannen, politiemannen etc. weet ik hoe makkelijk het is om een oordeel te vellen op het eerste gezicht. Een ander direct in een hokje te plaatsen.

Als je daarna ieders eigen verhaal aanhoort, smelt je eigen oordeel en zie je opeens de mens of het jongetje in de ander: we hebben goede en slechte kanten, zijn allemaal bang, doen ons best en willen iets bijdragen aan de wereld. De ander verduivelen heeft daarbij geen enkele zin; zeker niet in de huidige situatie.

Ik besef juist dat we nader tot elkaar moeten komen, écht gaan luisteren om tot een diepere oplossing te komen. We hebben zowél reguliere als alternatieve gezondheidszorg nodig: vaccins én sinaasappelen. Antibiotica én stoombaden, liefde én waarheid, kritiek én mildheid. Maar vooral: een open oor en hart voor elkaars verhaal…

Ik kijk met andere ogen opnieuw naar China: de verkramping, het verzwijgen, hoe ze in hun maag zitten met een verschrikkelijk drama, en hoogstwaarschijnlijk met een menselijke, maar afgrijselijke fout in een laboratorium. Ik kan voorbij mijn angst, oordelen en boosheid kijken en zie een grootmacht die worstelt met zijn schaduwkant. Zoals we allemaal doen. Ik weet: het verhaal is nog lang niet af, en de waarheid moet – en zal – uiteindelijk boven tafel komen, maar wellicht is de belangrijkste sleutel in dit verhaal dat we dat met mildheid en compassie doen.

X
x

Deel 3: ‘Het Mottenbal Complot’
x

Ik had mezelf beloofd dit deel niet te schrijven. Ik had al mijn onderzoeksgegevens, rondom de oorsprong van het Coronavirus, van mijn computer gehaald, in de prullenbak gegooid en er een streep onder getrokken. Tijd voor iets anders, voor iets positiefs. Niet de onderste steen boven willen hebben. Bovendien: ik had – en heb- nog steeds geen bewijs, alleen vermoedens. En die vermoedens werden alleen maar duisterder, vooral nadat het VPRO programma ‘Tegenlicht’ wegens bedreiging werd afgelast. Ik besloot dat ‘echte’ jounalisten of onderzoeksbureaus dit veel beter konden doen, dus ik stuurde mijn gegevens naar hen, met de vraag of zij hier aandacht aan konden geven.

Van het meest respectabele bureau kreeg ik een aardig briefje terug: ‘Ik denk dat het belangrijk is dat u zich richt op uw eigen gezondheid en welzijn. Ik dank u nogmaals voor uw interesse en voor het delen van de door u verzamelde informatie en wens u veel sterkte met uw herstel.’ Ik kon me niet aan de indruk onttrekken dat ik op een uiterst vriendelijke manier werd afgewimpeld.

Ook van de andere contacten hoorde ik niets meer. En daarmee zou dit verhaal doodlopen… Totdat…. Ik opnieuw ziek werd, voor de derde keer. Dit keer niet door het virus, maar door een mottenbal! Ik had bij de Praxis een pakje mottenballen gehaald en die in mijn appartement gelegd om de motten in mijn huis te verjagen. Onnadenkend had ik één bal op de radiator gelegd en vergeten de verwarming uit te doen die nacht.

Midden in de nacht werd ik drie keer wakker, met schuim om mijn mond, hevig happend naar adem, prikkende ogen en benauwd op de longen. Ik begreep niet hoe het kon dat het virus weer terug was gekomen. Totdat ik aan het eind van de nacht voelde dat de verwarming nog aanstond en ik de link legde met de mottenbal. Wie een kuil graaft voor een ander valt er zelf in, dacht ik beschaamd en mopperend. Maar veel tegensputteren kon ik niet, want mijn longen hadden opnieuw een opdonder gehad. In mottenballen zit para-di-chloorbenzeen dat zwaar giftig is.

In de officiële verhalen wordt gesproken over de start van de pandemie op een Chinese markt in Wuhan. De volledige focus wordt weggehouden van het bacteriologisch laboratorium in die stad, waar ‘strategische virussen’ worden gefabriceerd.

Ik kon weer van voren af aan beginnen: dampen, Ayurvedische pillen, vitamine C en D en veel rusten. Ik had er inmiddels tabak van. Ook de hoeveelheid theorieën op Facebook, angstige vermoedens, boze opstandigheden begonnen me steeds meer tegen te staan. Ik wilde daar niet mijn deel aan toevoegen. Maar in de nacht zag ik opnieuw de ogen van de dokter die voor het eerst waarschuwde voor het virus. Zijn mond werd gesnoerd door de Chinese autoriteiten en later stierf hij aan de gevolgen van het virus.

Ik dacht ook aan de miljoenen mensen die gedupeerd zijn door de uitbraak, en aan de duizenden doden. Wellicht was de mottenbal de aanleiding om niet op te geven en opnieuw af te dalen in de krochten van het Corona virus, die dit keer duisterder en verontrustender zijn dan in deel 1 en 2 hierboven.. Deel 3 van het onderzoek begon met een helder Youtubefilmpje van een Koreaanse dokter, die het belang en het onderzoek van vaccins uitlegt. Je krijgt een deel van de ziekte toegediend, op homeopathische basis als het ware, waardoor je lichaam zelf antistoffen aanmaakt en immuun wordt.

Wuhan als sleutelstad..
Het onderzoek naar een vaccin kan vele jaren duren, omdat de veiligheid voorop staat. In fase 1 test men alleen op muizen, in fase twee op apen en in fase drie wordt getest op een kleine groep gezonde mensen, om te kijken of het vaccin bij hen werkt. De laatste en vierde testfase kan alleen getest worden op een grote groep mensen. Daar zijn mega-machines voor nodig die de miljoenen data kunnen verwerken. Dat heet officieel ‘data-sequencing. Ik vond het verhaal plausibel en geruststellend. Maar zoals dat bij mij gaat, bracht de nacht heel andere inzichten, en ja, vermoedens die ik niet durfde uit te spreken.


Wat bleek: in Wuhan was enkele jaren geleden een industriepark geopend – Biolake – waar de acht grootste biotech-bedrijven ter wereld hun Chinese afdeling hebben. Bayer, Pfizer, en nog enkelen. De allergrootste komt uit California en heet: ‘Illumina.’ (Het moet niet gekker worden, dacht ik: Zet er het woordje ‘ti’ achter en alle complottheorieën zijn opeens meer dan actueel. ) Deze bedrijven maken of verkopen de data sequencing machines, die hoogstwaarschijnlijk gebruikt worden in het virusonderzoek in het Laboratory of Virology in Wuhan.

Maar er wordt nog meer gedaan met deze machines.
Naast RNA-strengen zoals virussen, kunnen ze ook DNA strengen lezen, waaronder die van mensen. De Chinese regering gebruikt deze machines om het DNA van Oeigoeren en Tibetanen te lezen, en zodoende terroristen – lees: de bevolking – op te kunnen pakken. Illumina en andere grote jongens waren al zwaar bekritiseerd om hun medewerking aan deze duistere praktijken en etnische zuiveringen. Inmiddels zitten er meer dan 1 miljoen oeigoeren opgesloten in zogenaamde Chinese ‘opvoedingskampen’.

Van een Oeigoerse vrouw die ontsnapt was uit de gevangenis kwam het relaas dat marteling en groepsverkrachting aan de orde van de dag zijn. En er was nog iets dat mij diep verontrustte: ze vertelde dat er medische experimenten op de gevangenen werd gedaan. Regelmatig krijgen ze een injectienaald in hun arm gespoten, zogenaamd voor hun ‘gezondheid.’ Bij het bovenstaande begonnen bij mij alle alarmbellen te rinkelen. ‘Medische experimenten op gevangenen in kampen’ begon verdacht veel te lijken op de concentratiekampen van de Nazi’s, waar dergelijke experimenten op Joden werden uitgevoerd..!

Onwillekeurig dacht ik terug aan de woorden van de Koreaanse arts: voor fase vier heb je een hele grote groep mensen nodig die besmet zijn met het virus… Kon het zijn dat de Oeigoeren worden gebruikt als testgroep voor virussen ? En dat de westerse medische bedrijven dat ondersteunen met data-sequencing machines? Allemaal vermoedens, die ik niet kan waarmaken. Maar het begon in mijn hoofd een akelig en zeer zwart verhaal te worden. Het netwerk dat hierbij betrokken is is wereldwijd – het Wuhan Institute of Virology, en vele andere onderzoekslaboratoria overal ter wereld.

De financiers hiervan, zoals het NIAD van dr. Fauci, de Bill en Melinda Gates Foundation, de Erasmus Universiteit in Rotterdam die veel patenten bezitten, de biotech bedrijven van Big Pharma, zoals Illumina, dat ook een afdeling heeft in Eindhoven, etc etc, en de astronomisch hoge bedragen die in deze industrie omgaan. Dezelfde bedrijven die nu onderzoek doen om een vaccin op de markt te brengen. Ongetwijfeld zijn er doktoren, artsen en onderzoekers die met zeer goede bedoelingen aan medicijnen en vaccins werken, maar een rapport over gehele industrie van onderzoeksbureau SOMO, (van die mevrouw die me een goed herstel wenstte) laat geen twijfel over de intenties van de betrokkenen: geld verdienen. Véél geld verdienen. Wat zeg ik: héél veel geld verdienen.

Door de 27 grootste bedrijven in de biotech en medische industrie werd een som van US$ 1540 miljard gebruikt om uit te keren aan aandeelhouders, tussen 2000 en 2018. Hiervan werd 676 miljard gebruikt om eigen aandelen van het bedrijf terug te kopen. En US$ 864 miljard werd in dividend uitgekeerd. Aan de 10 grootste farmaceutische industrieën, bedroeg het totaal aan uitkeringen aan aandeelhouders, 142% van de uitgaven aan R&D dat jaar.

Het gebrek aan investeringen door Big Pharma aan slecht renderende, maar essentiële medicijnen en vaccins, toont nu de dodelijk achterkant van dit businessmodel, of wereldschaal. Het zijn de overheden die nu financieel de weg moeten plaveien naar de ontwikkeling van een Corona-vaccin. SOMO-onderzoeker Rodrigo Fernandez zei hierover: “Het is duidelijk dat dit geen lange-termijn strategie is van deze industrie, maar een manier om zovéél mogelijk uit te betalen aan aandeelhouders binnen de kortst mogelijke tijd en daarbij de kosten afschuiven op de maatschappij.”
[Bron: Somo.nl: ‘The financialisation of Big Pharma’]

Ik heb nog even uitgerekend hoeveel dividend er is uitgekeerd aan de aandeelhouders van de 27 grootste farmaciereuzen en biotechbedrijven, tussen 2000 en 2018. dat gaat om een astronomisch bedrag van € 1.423.079.812.000.. Ruim € 1400 miljard dus! Bij zulke astronomische financiële belangen lijkt het me niet onwaarschijnlijk dat hier en daar een oogje wordt toegeknepen op de ethiek en integriteit van onderzoek. En in China lijkt ethiek en menselijkheid gezien hun geschiedenis met de Oeigoeren en Tibetanen al helemaal ver te zoeken.

Koppel die twee aan elkaar en je krijgt een giftig mengsel, en een dodelijk virus… Nogmaals, ik heb geen bewijs, maar inmiddels snoeren ze niet alleen een Chinese dokter de mond, maar nu ook de Nederlandse VPRO. En daarmee komen we aan de laatste vraag van ‘mijn’ onderzoek: Wat nu?Ik weet het niet. Het enige wat ik kan doen is mijn verhaal delen, hoe onaf ook, en hopen dat er licht in de duisternis komt: dat er andere lezers of onderzoekers komen die dit verder oppakken: die feiten van fictie scheiden, die met bewijzen komen, die de schaduwkant van de biotech bedrijven en Big Pharma aan de kaak stellen.

Die hun betrokkenheid bij het onderzoek (en het creëren en testen ?) van het virus onderzoeken. Of die energetisch licht willen zetten op dit duistere verhaal. Zolang dit verhaal niet aan het daglicht komt blijven we opgezadeld zitten met het virus, vermoed ik. Zolang de les niet wordt geleerd, blijft de natuur aan de deur kloppen. The truth will set you free…En hopelijk kunnen we elkaar dan na alle ellende, dood en verderf eindelijk aankijken, vergeven, en weer in de armen sluiten..

GuidoJ.

© www.wanttoknow.nl

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
donderdag 28 september 2023

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Privé Facebookgroep

Klik hier voor de FB groep!
Studio ViaNova

of scan deze code!

Inloggen

Uit het archief....

What's wrong with the world

Partner

New World Order!

Laatste bezoekers

Laatste bezoekers