Coronavirus doodsraadsel: Chinese onderzoeker in de VS Dr. Bing Liu gedood bij moordaanslag

VIRUS DEATH RIDDLE Chinese coronavirusonderzoeker, 37, die ‘op het punt stond’ om ‘zeer significante bevindingen’ te doen met betrekking tot het coronavirus in de pandemische strijd, is doodgeschoten bij een vermoedelijke moordmoord in Pittsburgh.

Een gerespecteerde onderzoeker van het University of Pittsburgh Medical Center stond aan de vooravond van ‘zeer belangrijke bevindingen’ met betrekking tot het coronavirus toen de politie zei dat hij was vermoord bij een schijnbare zelfmoord. 

Dr. Liu was onderzoeksassistent bij de afdeling Computational Systems and Biology van de University of Pittsburgh School of Medicine. Hij stierf op zaterdag 2 mei 2020 in een herenhuis in Elm Court, niet ver van Pittsburgh.

Dr. Bing Liu, 37, was zaterdagmiddag alleen in zijn huis in het 200 blok van Elm Court in Ross Township toen een andere man – geïdentificeerd als de 46-jarige Hao Gu – naar verluidt de woning binnenkwam via een niet-vergrendelde deur en het vuur opende.

moord

De onderzoeker maakte grote vorderingen tijdens de coronaviruscrisis (Credit: University of Pittsburgh)

1. Dr. Liu stierf aan schotwonden

Liu werd geraakt door kogels in hoofd, nek en romp en stierf aan zijn verwondingen. 

Volgens de Pittsburgh Post-Gazette waren Liu’s achter- en voordeurdeuren open ten tijde van de moord vanwege mooi weer, zijn vrouw was niet thuis en er was geen gedwongen toegang en er werd niets genomen. Het echtpaar heeft geen kinderen. Liu wordt overleefd door zijn vrouw en ouders, die nog steeds in China wonen .  

2. Liu werd beschreven als een ‘uitstekende onderzoeker’ wiens expertise computationele modellen omvatte ‘

Dr. Liu was onderzoeksassistent aan de University of Pittsburgh’s School of Medicine met een expertise in “computationele modellering en analyse van biologische systeemdynamica”.

De school zei dat hij een “uitstekende” en “productieve” onderzoeker was die opviel tijdens de COVID-19-crisis.

Lees ook:  The Good, the Bad, and the Ugly met Covid-19

Dr. Ivet Bahar, hoofd van de afdeling Computationele en Systeembiologie, vertelde de Post-Gazette dat Liu pas onlangs was begonnen met onderzoek naar COVID-19 en ‘net begon met het verkrijgen van interessante resultaten’.  

‘Hij deelde met ons en probeerde het infectiemechanisme te begrijpen, dus we zullen hopelijk doorgaan met wat hij deed.’

De universiteit zei: “Bing stond op het punt zeer significante bevindingen te doen om de cellulaire mechanismen die ten grondslag liggen aan de SARS-CoV-2-infectie en de cellulaire basis van de volgende complicaties te begrijpen.” 

Hij trad zes jaar geleden in dienst bij UPMC en was co-auteur van een boek en meer dan 30 publicaties, waarmee hij een reputatie verdiende als een productieve onderzoeker en een gewaardeerde mentor voor jongere collega’s.

liu

Het UPMC-lab waar Liu aan COVID-19-onderzoek werkte, is hierboven afgebeeld

3. Liu was auteur van een boek en meer dan 30 publicaties

Dr Liu komt oorspronkelijk uit China en behaalde zijn Bachelor of Science en PhD in Computer Science aan de National University of Singapore.

Hij deed zijn postdoctorale studies aan de Carnegie Mellon University in de Verenigde Staten.

Hij was onlangs gepromoveerd tot een Research Assistant Professor-positie aan de Universiteit van Pittsburgh. 

Liu was niet alleen een ‘productieve onderzoeker’, maar schreef ook een boek en ‘was co-auteur van meer dan 30 publicaties, waaronder vier in 2020’, zegt zijn school.

Zijn publicaties omvatten die in Nature Chem Biol, Radiation Research, Scientific Reports, Science Signaling, International Journal of Molecular Sciences, Frontiers in Pharmacology.

4. Zijn verdachte dood

De verdachte – genoemd als Hao Gu, 46 – werd dood aangetroffen in een auto van een zelf toegebrachte schotwond aan het hoofd, waardoor de politie de doden een zelfmoordmoord noemde.

De politie zei niet hoe Dr. Liu en Gu elkaar kenden en speculeerde niet over mogelijke motieven.

De politie zei dat Gu vervolgens terugkeerde naar zijn auto die 100 meter verderop bij Charlemagne Circle stond geparkeerd en het pistool op zichzelf richtte. 

De politie denkt dat Gu is gestorven aan een zelf toegebrachte schotwond.

‘De mannetjes zijn bij elkaar bekend’, zei de politie.

“Onderzoeksleads die het hele weekend zijn ontwikkeld, hebben ons doen geloven dat de man uit de auto de man in het stadshuis heeft doodgeschoten voordat hij terugkeerde naar zijn eigen auto en zijn eigen leven nam.”

Gu wordt verondersteld dr Liu’s huis binnen te zijn gekomen via een niet-vergrendelde deur voordat hij het vuur opende en hem in zijn hoofd, nek en lichaam raakte.

liu

Liu was op zaterdagmiddag bij hem thuis in Ross Township (foto) toen een man door een ontgrendelde deur liep en hem meerdere keren op zijn hoofd, nek en romp schoot

Volgens de politie kenden Liu en Gu elkaar voorafgaand aan de moord op zelfmoord, maar ze wilden niet ingaan op de aard van hun relatie of speculeren over een motief, meldde de dailymail.co.uk .

Er werd niets als vermist opgegeven in het huis van Liu en de politie zei dat er geen gevaar voor het publiek was, meldde KDKA, terwijl de universiteit in een verklaring rouwde om het verlies van Liu.

“De universiteit van Pittsburgh is diep bedroefd over de tragische dood van Bing Liu, een productieve onderzoeker en bewonderde collega bij Pitt”, aldus de verklaring. “De universiteit betuigt onze diepste medeleven aan Liu’s familie, vrienden en collega’s in deze moeilijke tijd.”

OPMERKING VAN DE REDACTIE: Indignatie.nl is van mening dat het helpen van lezers om op de hoogte te blijven van de gevolgen van de coronaviruscrisis een vorm van openbare dienstverlening is. Om die reden is dit artikel en al onze coronavirus-dekking gratis. Als u ons wil helpen met eenkleine donatie voor onze schrijvers en medewerkers te ondersteunen, en gezond te blijven.
Indignatie redactie

© Indignatie

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
zondag 24 september 2023

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Privé Facebookgroep

Klik hier voor de FB groep!
Studio ViaNova

of scan deze code!

Inloggen

Uit het archief....

What's wrong with the world

Partner

New World Order!

Laatste bezoekers

Laatste bezoekers