Coronavirus: Europeanen hebben erop aangedrongen ‘verleiding’ van zonnig weekendweer te vermijden

In delen van Europa zal dit weekend een periode van warm, zonnig weer gevoeld worden, maar de leiders hebben de waarschuwingen bevestigd dat dit de sociale afstandsmaatregelen niet mag versoepelen.

In Londen drong de Britse premier Boris Johnson – die zelf COVID-19 heeft – er bij de Britten op aan de “verleiding” te vermijden om het meeste uit de lentezon te halen.

Hij zei: “Ik denk dat veel mensen zullen denken dat dit allemaal al een hele tijd aan de gang is en dat ze er liever op uit trekken.

‘En vooral als je kinderen in huis hebt, wordt iedereen misschien een beetje gek.

‘Misschien is er een verleiding om naar buiten te gaan, rond te hangen en de regels te overtreden.

‘Ik verzoek u dringend dat niet te doen.’

Een bericht van het Twitter-account van de Britse regering was directer in zijn benadering met de boodschap: “Ontmoet geen vrienden. Rondhangen in parken kan dodelijk zijn.”

Ondertussen gaf de Franse minister van Binnenlandse Zaken Christophe Castaner een soortgelijke grimmige waarschuwing over wat er “op het spel staat” in het weekend.

In een videoboodschap aan Twitter zei hij: “Geen vrijlating is toegestaan. Er staan ​​levens op het spel.

‘Vandaag, vanavond, het hele weekend, worden controles door de politie en de rijkswacht door het hele land georganiseerd: op vakantieplekken, op openbare plaatsen en waar nodig.’

Christophe Castaner on Twitter

COVID19 | Aucun relâchement n’est permis : des vies sont en jeu. Aujourd’hui, cette nuit, tout le week-end, des contrôles sont organisés par la police et la gendarmerie dans tout le pays : sur les lieux de vacances, dans les lieux publics et partout où c’est nécessaire. https://t.co/JQE2zbCAGp

Het is zoals het hoofd van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) vrijdag zei dat de economische impact van de COVID-19-pandemie nu “veel erger was dan de wereldwijde financiële crisis”.

Tijdens een persconferentie georganiseerd door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) zei IMF-directeur Kristalina Georgieva dat de organisatie bereid was om haar “oorlogskist van één biljoen dollar” te gebruiken om de meest kwetsbaren te helpen – eraan toevoegend dat de pandemie “een crisis als geen ander”.

‘Nooit in de geschiedenis van het IMF zijn we getuige geweest van het tot stilstand komen van de wereldeconomie. We zitten nu in een recessie’, zei ze.

Ze voegde eraan toe dat op dezelfde manier als de dodelijke ziekte kwetsbare mensen treft met reeds bestaande medische aandoeningen, het ook de meest kwetsbare economieën treft.

‘We hebben een oorlogskist van $ 1 biljoen (€ 930 miljard) en we zijn vastbesloten om zoveel mogelijk te gebruiken om de economie te beschermen tegen de littekens van deze crisis’, vervolgde ze.

Meer dan 90 landen hebben het IMF nu om noodhulp gevraagd, onthulde Georgieva ook.

 

Zonnig weekend wordt vrijdag al ingezet - Zita


Website van de bron!

 

admin

© stopdebankiers.nl

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
zondag 23 juni 2024

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Privé Facebookgroep

Klik hier voor de FB groep!
Studio ViaNova

of scan deze code!

Inloggen

Uit het archief....

What's wrong with the world

Partner

New World Order!

Laatste bezoekers

Laatste bezoekers