Coronavirus: Is nog een zwarte dood onderweg?

Plagen uit het oosten zijn niets nieuws. De Black Death en andere epidemieën kwamen in de jaren 1300 vanuit China naar Europa, waarbij een groot percentage van de bevolking omkwam. Veel van deze pest kwam van ratten die op koopvaardijschepen uit het oosten kwamen.

Aan het einde van de Eerste Wereldoorlog doodde een andere pandemie, ten onrechte de Spaanse griep, naar schatting 18 tot 50 miljoen mensen in Europa en Noord-Amerika.

Zeventien jaar nadat het SARS-virus ongeveer 800 mensen in China en Canada heeft gedood en de hele wereld doodsbang heeft gemaakt, bedreigt een nieuwe pest het Westen: het Wuhan Coronavirus.

Officieel genaamd 2019-nCoV, heeft het nieuwe virus tot nu toe meer dan 800 mensen in China besmet. Deze nieuwste pest barstte uit in de centrale Chinese stad Wuhan, met 11 miljoen inwoners, gelegen aan de Yangtze-rivier en een belangrijk knooppunt voor nationale communicatie.

Net als SARS wordt aangenomen dat het Wuhan-virus afkomstig is van een markt voor levende dieren die gespecialiseerd is in exotische dieren uit de Himalaya of de afgelegen berggebieden van China. Exotische dieren serveren tijdens etentjes is een groot statussymbool in China. Soms worden ze zelfs geserveerd terwijl ze nog in leven zijn. Hondenvlees is een favoriet in Noord-China.

SARS werd verondersteld afkomstig te zijn van civet katten. Als gevolg hiervan werden duizenden van deze katachtigen op brute wijze gedood. Maar later werd vastgesteld dat het virus afkomstig was van vleermuizen en vervolgens werd verspreid naar andere dieren in gevangenschap. Vleessoep is een andere Chinese delicatesse.

Het houden van grote aantallen dieren in gevangenschap in kooien met slechte ventilatie en geen reiniging is een ideale vector voor virale ziekten. Elk jaar verbruikt China 730 miljoen varkens. Vijftig procent van de Chinese varkens in de fabriek heeft tot nu toe dodelijke varkensgriep opgelopen. De stijgende levensstandaard heeft de vraag naar varkensvlees gestimuleerd.

Ik heb gezien hoe China varkens fokt en vervoert. Het is een nachtmerrie van wreedheid en onmenselijk gedrag. Geen wonder dat zoveel van deze intelligente gevoelige dieren ziek worden en sterven. Varkenskoorts kan China’s verschrikkelijke wreedheid jegens varkens terugbetalen.

Lees ook:  Islamitische Jihad: waarom geen leven veilig is

En het is niet alleen China. Varkens in Noord-Amerika worden bijna net zo slecht behandeld. Een dame waar ik woon, werd feitelijk gevangengezet en vervolgd omdat ze water had gegeven aan een vrachtwagen vol dorstige, uitgehongerde, doodsbange varkens op weg naar het slachthuis.

In Noord-Amerika worden dieren bestemd voor de slacht samen verpakt en vervolgens gedoseerd met zware antibiotica om overdraagbare ziekten door overbezetting en mishandeling te bestrijden.

Toen de SARS-epidemie 17 jaar geleden in Zuid-China uitbrak, probeerde de Chinese communistische partij de crisis te onderdrukken, waardoor besmette mensen naar Noord-Amerika en Europa konden reizen.

Dit keer deed China het juiste door hard te springen op de epidemie: alle lucht-, zee- en landcommunicatie met de grotere regio Wuhan en 14 kleinere steden afsluiten – precies in het midden van de enorme nieuwjaarsvieringen van China wanneer meer dan 400 miljoen mensen terugkeren naar hun huizen. De epidemie had niet op een slechter moment kunnen komen.

Sommige inwoners van Wuhan zijn al naar andere delen van Azië en Noord-Amerika gevlogen. Het eenvoudig controleren van inkomende luchtreizigers op koorts voorkomt niet dat het virus zich verspreidt of identificeert passagiers die zijn gecontracteerd en de ziekte ontwikkelen.

Een betere oplossing zou zijn om alle mensen die uit Centraal-China komen in quarantaine te plaatsen en zelfs luchtvaartmaatschappijen die daar vandaan komen te verbieden totdat we het nieuwe virus beter begrijpen. We voorkomen dat zogenaamde ‘terroristen’ en moslims naar onze kusten vliegen. Waarom geen potentieel besmettelijke mensen?

China moet er ook op worden aangedrongen zijn gevaarlijke, inhumane handel in exotische wilde dieren te staken en moet worden aangemoedigd alle dieren met menselijkheid en zorg te behandelen. China is een belangrijke oorzaak van soortenverlies. Afgezien van een paar dappere groepen dierenrechten, is er heel weinig bewustzijn van onze dierenburen in China en begrijpen ze ook niet dat dieren levende wezens zijn met emoties die vergelijkbaar zijn met die van mensen. De Chinezen zijn een van de meest intelligente mensen op aarde. Maar als het op dieren aankomt, zien ze alleen maar eten.

Zoals ik tijdens mijn reizen door China heb gezien, heeft het grote vooruitgang geboekt in openbare sanitaire voorzieningen en netheid, evenals het planten van bomen. Nu is het tijd om te stoppen met het misbruiken van dieren of de plagen zullen blijven komen.

Dit artikel is gekozen voor herpublicatie op basis van de interesse van onze lezers. Indignatie publiceert verhalen uit een aantal andere onafhankelijke nieuwsbronnen. De meningen in dit artikel zijn van de auteur en weerspiegelen niet het redactionele beleid van Indignatie.

Indignatie redactie

© Indignatie

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
zondag 23 juni 2024

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Privé Facebookgroep

Klik hier voor de FB groep!
Studio ViaNova

of scan deze code!

Inloggen

Uit het archief....

What's wrong with the world

Partner

New World Order!

Laatste bezoekers

Laatste bezoekers