Coronavirus-uitbraak: Frankrijk bevestigt de eerste gevallen in Europa terwijl het aantal doden in China stijgt tot 41

Frankrijk bevestigde de eerste bekende gevallen van coronavirus in Europa toen het dodental in China steeg tot meer dan 40 mensen.

Toen het belangrijkste festival van China van start ging, sloten de autoriteiten 16 steden af ​​om te voorkomen dat de ziekte zich verder verspreidde.

Een groot aantal evenementen voor het Chinese nieuwe maanjaar werd geannuleerd toen het aantal besmette mensen steeg naar 1.287 mensen.

In Hong Kong hebben autoriteiten een coronavirus-noodgeval afgekondigd en basisscholen en middelbare scholen nog twee weken gesloten.

Gisteren bevestigde de Franse minister van volksgezondheid, Agnès Buzyn, de eerste bekende gevallen van coronavirus in Europa.

Er zijn drie personen met het virus – twee in Parijs en één in Bordeaux – en beide zijn in het ziekenhuis en geïsoleerd.

Alle drie waren onlangs in China geweest, voegde het Franse ministerie van volksgezondheid eraan toe.

Buzyn zei dat er waarschijnlijk andere gevallen in Europa zijn, omdat ze mensen waarschuwde die naar China zijn gereisd om te voorkomen dat ze naar de eerste hulp gaan als ze symptomen hebben.

“Het is op de eerste hulp in werkelijkheid dat mensen het risico lopen in contact te staan ​​met anderen,” vertelde Buzyn aan verslaggevers.

Mensen moeten in plaats daarvan de Franse gezondheidsdienst bellen zodat hulpverleners hen kunnen helpen en hen van andere mensen kunnen isoleren.

Meer dan duizend gevallen zijn bevestigd in China, met 39 van de 41 doden in de provincie Hubei, het epicentrum van de uitbraak.

Elders kondigde Australië zijn eerste geval op zaterdag aan, een Chinese man van in de vijftig die vorige week terugkeerde uit China.

Maleisië zei dat drie mensen positieve vrijdag testten, alle familieleden van een vader en zoon uit Wuhan die eerder in het naburige Singapore de diagnose van het virus hadden gekregen.

De Verenigde Staten meldden haar tweede geval, een Chicago-vrouw van in de zestig die na haar terugkeer uit China geïsoleerd in het ziekenhuis werd opgenomen.

Ondertussen zei de directeur-generaal van de Wereldgezondheidsorganisatie Tedros Adhanom Ghebreyesus dat de uitbraak nog geen wereldwijd noodgeval was.

Ghebreyesus sprak nadat het noodcomité van de WHO donderdag voor een tweede dag bijeenkwam om de epidemie te bespreken.

Reizen lockdown in China

In Hubei waren drukke straten, winkels, restaurants en andere openbare ruimtes in de stad griezelig leeg toen de autoriteiten meer dan een dozijn steden opsluiten.

De stad Wuhan, waar de uitbraak is ontstaan, heeft aangekondigd tegen 3 februari een aangewezen ziekenhuis te zullen bouwen met ruimte voor 1.000 bedden, in de stijl van een faciliteit die Beijing heeft gebouwd tijdens de SARS-epidemie in 2003.

Politie, SWAT-teams en paramilitaire troepen bewaakten het treinstation van de stad, waar metalen barrières de ingangen blokkeerden.

“Voor zover ik weet is het proberen om een ​​stad van 11 miljoen mensen te bevatten nieuw voor de wetenschap,” vertelde Gauden Galea, de vertegenwoordiger van de Wereldgezondheidsorganisatie in China, aan de AP.

“Het is nog niet eerder geprobeerd als een maatregel voor de volksgezondheid. We kunnen in dit stadium niet zeggen dat het wel of niet zal werken. “

Als symbool van de bezorgdheid die China heeft aangegrepen, hebben de autoriteiten de sluiting aangekondigd van delen van de beroemde Grote Muur, evenals de Disneyland-resortsite in Shanghai.

Ghebreyesus zei dat de maatregel in Wuhan “sterk” was, maar dat China “de kansen zou verkleinen dat deze uitbraak zich internationaal zou verspreiden”.

“We bevelen hun acties aan,” voegde hij eraan toe, en verklaarde dat de WHO meer informatie van hun team ter plaatse zal krijgen.

Wereldwijde gezondheidsfunctionarissen bereiden zich voor op verspreiding

De incubatietijd van het virus ligt tussen twee en twaalf dagen, zei de Franse minister van Volksgezondheid Agnès Buzyn tijdens een persconferentie. Buzyn zei dat het land meer inspanningen heeft geleverd om het publiek te informeren en flyers op internationale luchthavens heeft toegevoegd over wat te doen als u vermoedt dat u het virus heeft.

Maar ze zijn niet van plan om mensen op koorts op luchthavens te screenen, wat volgens haar een ineffectieve methode was.

Gezondheidsfunctionarissen in Parijs en Lyon kunnen echter ook een diagnostische test uitvoeren in gezondheidscentra voor het virus.

Experts van de WHO waarschuwden het publiek om de ernst van de epidemie niet te onderschatten, en verklaarden dat er nu veel zieken in het ziekenhuis in China waren.

Het eerste geval van coronavirus in Macao werd woensdag bevestigd volgens de CCTV. De besmette persoon, een 52-jarige vrouw, was een reiziger uit Wuhan.

Veel van degenen die stierven waren ouderen of hadden andere gezondheidsrisico’s, zei epidemioloog dr. Maria D Van Kerkhove tijdens een persconferentie van de WHO.

“De oorspronkelijke bron van de uitbraak blijft onbekend en daarom worden verdere gevallen en sterfgevallen verwacht in Wuhan en in China. Het is mogelijk dat verdere gevallen ook worden ontdekt onder reizigers van Wuhan naar andere landen.”

Volgens het ECDC rapporteerde China op 31 december 2019 een cluster van longontstekinggevallen in verband met een vis- en levende dierenmarkt in de stad. Tien dagen later bevestigde China dat het coronavirus de oorzaak was.

Drie luchthavens in de Europese Unie (EU) hebben directe vluchtverbindingen naar Wuhan, terwijl er indirecte vluchtverbindingen zijn naar andere Europese hubs.

Chinese nieuwjaarsvieringen eind januari zullen leiden tot een groter reisvolume van en naar China en binnen China, aldus het EDC, waardoor de kans op aankomst in de Europese Unie van mogelijke gevallen wordt vergroot.

Afbeeldingsresultaat voor coronavirus

admin

© stopdebankiers.nl

 

Reacties 1

dogg op zaterdag 25 januari 2020 19:36

Dit gaat wat worden

Dit gaat wat worden
Gast
zondag 23 juni 2024

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Privé Facebookgroep

Klik hier voor de FB groep!
Studio ViaNova

of scan deze code!

Inloggen

Uit het archief....

What's wrong with the world

Partner

New World Order!

Laatste bezoekers

Laatste bezoekers