De eerdere detectie van COVID-19 in Frankrijk roept vragen op over de wereldwijde oorsprong

De opkomst van Covid-19 werd voor het eerst gemeld door de autoriteiten in China op 31 december, zoals erkend door de Wereldgezondheidsorganisatie. Maar die opkomst betekent niet noodzakelijk dat de pandemie in China is ontstaan.

Op 30 januari 2020 vermeldde een WHO-situatierapport bijna 18.000 gevallen van luchtwegaandoeningen wereldwijd in 18 verschillende landen. De overgrote meerderheid van de infecties was in dat stadium in China. Het is sindsdien geëxplodeerd naar vier miljoen gevallen in vrijwel alle 194 landen, waarbij de Verenigde Staten verreweg het grootste deel van de infecties en sterfgevallen hebben opgelopen (80.000 doden sinds deze week).

Het vroege patroon van de verspreiding van de ziekte kan erop wijzen dat China en de centrale stad Wuhan de oorsprong waren van de pandemie. Er wordt algemeen gespeculeerd dat het nieuwe coronavirus dat in vleermuizen of een andere zoogdier geïnfecteerde mens voorkomt.

Het rapport van deze week dat een ziekenhuis in Frankrijk Covid-19 al op 27 december 2019 bij een patiënt heeft gedetecteerd, roept vragen op over de wereldwijde oorsprong. De Franse man, die later herstelde van de ziekte, had eerder een longontsteking. Het ziekenhuis in Parijs testte biomedische monsters van patiënten opnieuw en ontdekte dat de man Covid-19 had opgelopen.

Vreemd genoeg was de Franse patiënt niet eerder vanuit het buitenland gereisd voordat hij eind vorig jaar ziek werd. Dus, hoe komt deze bevinding overeen met de bewering dat de ziekte in China is ontstaan? Er wordt gespeculeerd dat de vrouw van de man die in de buurt van de internationale luchthaven Charles De Gaulle werkte mogelijk is blootgesteld. Maar ze vertoonde geen symptomen van de ziekte. Haar link als “asymptomatische” ziektedrager en haar veronderstelde contact met luchtreizigers uit China is daarom zwakke speculatie.

Franse artsen zijn niet zeker of het geval van de geciteerde man de “patiënt nul” van dat land vertegenwoordigt, dat wil zeggen het eerste geval van Covid-19 in Frankrijk. Maar de detectie van de ziekte in Frankrijk op 27 december is een volledige maand voordat het officieel werd geregistreerd als aangekomen in Frankrijk. Met andere woorden, het vermoeden is nu dat Covid-19 eind vorig jaar onopgemerkt in Frankrijk en misschien ook in andere Europese landen en de Verenigde Staten circuleerde. Veel van deze infecties en bijbehorende sterfgevallen zijn mogelijk verkeerd geïdentificeerd als gevolg van seizoensgriep of longontsteking.

Het is begrijpelijk waarom de Chinese autoriteiten “defensief” zijn, zoals de New York Times griezelig kopt : China wordt beschreven als “de oorsprong” van de Covid-19-pandemie.

Deze week werd China beschuldigd van het “censureren” van een artikel geschreven door de ambassadeur van de Europese Unie in het land. Het artikel werd gepubliceerd in nieuwsuitzending China Daily, maar de vermelding van “de uitbraak van het coronavirus in China, en de daaropvolgende verspreiding naar de rest van de wereld in de afgelopen drie maanden …” werd uitgeschreven. Dat leidde in de westerse media tot verwijten dat de EU toegaf aan de Chinese staatscensuur.

Ja, de ziekte lijkt eind december voor het eerst in grote aantallen in China te zijn opgekomen. Maar het is nog niet bekend hoe en waar het virus is ontstaan. Dat vergt nader wetenschappelijk onderzoek. Het beteugelen van beweringen over ‘de oorsprong’ van China is dus niet per se een sinistere censuur, maar eerder voorzichtigheid om geen vooroordelen te hebben.

Wat we hebben gezien, is een ongepaste haast om de pandemie te politiseren om China de schuld te geven voor het infecteren van de rest van de wereld.

De Amerikaanse president Donald Trump is het meest uitgesproken in het beschuldigen van China. Maar Australië, Groot-Brittannië en de EU hebben Peking ook tegengewerkt door een ‘onafhankelijk’ onderzoek naar de oorsprong van de ziekte te eisen. De conclusie is dat China schuld heeft. Gezien de manier waarop westerse zogenaamde ‘onafhankelijke’ onderzoeken geneigd zijn tot politieke vooringenomenheid om vooropgezette conclusies te trekken (bijvoorbeeld de door Nederland geleide MH17-vliegtuigcrash), kan men nauwelijks bezwaar maken tegen de voorzichtigheid van China over dergelijke oproepen.

Waarom zou China zich onderwerpen aan westerse eisen voor ‘onderzoek’ naar Covid-19 als deze westerse eisen allemaal eenrichtingsverkeer zijn?

Waarom zou je het beperken tot China? Er zouden zeker internationale onderzoeken nodig zijn om de werkelijke verschijning van Covid-19 in Europa of Noord-Amerika te bepalen. Het Franse geval van Covid-19 in december werd ten onrechte geïdentificeerd als longontsteking, wat suggereert dat de ziekte gelijktijdig met gevallen in het Chinese Wuhan voorkwam.

Dan is er het geval van niet-geïdentificeerde en dodelijke uitbraken van luchtwegaandoeningen in Fairfax, Virginia, in juli 2019. Waarom zouden internationale onderzoekers de VS niet worden toegestaan ​​om de precieze aard van die ziekte-uitbraken te bepalen. Waar waren vroege incidenten van Covid-19, een nieuwe onbekende ziekte die pas maanden later voor het eerst in China werd vastgesteld?

De regering-Trump heeft ongefundeerde beweringen gedaan dat Covid-19 mogelijk is vrijgegeven door een laboratorium in Wuhan. Er is geen bewijs geleverd door Trump of zijn bullish staatssecretaris Mike Pompeo. Internationale wetenschappelijke consensus heeft de beweringen van Trump afgewezen als een ‘samenzweringstheorie’. Het Wuhan Institute of Virology heeft een solide reputatie op het gebied van veiligheidscontrole op het gebied van infectieziekten.

Hetzelfde kan niet gezegd worden voor de top biowarfare het laboratorium van de Verenigde Staten in Fort Detrick, Maryland, die werd bevolen om dicht in augustus vorig jaar door de federale Center for Disease Control als gevolg van bezorgdheid over de ondermaatse controles op de veiligheid en het gevaar van het vrijgeven van dodelijke ziekteverwekkers. Bestudeerden Amerikaanse legerwetenschappers nieuwe coronavirussen?

Als het Chinese Wuhan-laboratorium zonder goede reden kan worden gevingerd en besmeurd, waarom kan dan geen Pentagon biowarfare-centrum dat moest worden gesloten vanwege een gebrek aan veiligheid? Chinese functionarissen hebben al een beschuldigende link gelegd met Amerikaans personeel dat de Militaire Wereldspelen in Wuhan in oktober 2019 bijwoonde als mogelijke oorzaak van infectie.

De oorsprong van Covid-19 is verre van duidelijk. Trump wil China tot zondebok maken om voor de hand liggende cynische redenen om af te leiden van zijn eigen desastreuze verkeerde behandeling van de ziekte. Hetzelfde zondebokinstinct is van toepassing op andere westerse staten waar regeringen het publiek niet langer beschermen tegen tienduizenden doden.

Er zijn inderdaad onderzoeken nodig. Maar het bepalen van de oorsprong van Covid-19 zal niet worden gedaan door gepolitiseerde sondes die de schuld van China voor de pandemie veronderstellen.

Een opmerking van Indinatie.nl:

Ik heb veel geschreven over de reactie van Trump op de pandemie, en dit is wat al die tijd duidelijk is geweest: hij heeft geen echt plan om het land  de wereld weer gezond te maken, behalve valse hoop te verkondigen , een snel einde te voorspellen , valse deadlines aan te nemen en verleg de schuld naar anderen . De meest dringende behoefte is om te testen , testen , testen , en of hij begrijpt het niet of hij wil de resultaten niet weten omdat ze er ” slecht uitzien “. De media hebben de berichtgeving over de federale reactie verknald door politieke verslaggevers te laten leiden in plaats van gezondheidsverslaggevers. Politieke verslaggevers besteed veel te veel aandacht aan wat Trump zegt, zodat wat het ook is de krantenkoppen haalt . Ze lieten Trump de agenda bepalen in plaats van goed geïnformeerde mensen het te laten doen. Politieke verslaggevers geven Trump ook veel te veel eer om te proberen, wat hij niet is . Ze bedekken zijn onsamenhangendheid , onwetendheid , geen idee , gasverlichting , en ja, gewoon domheid . Ze benutten hun zeldzame toegang tot hem over het algemeen niet goed door hem met feiten te confronteren en zijn zeepbel te doorboren . Ze blijven zelfgenoegzaam tegenover een enorm dodental, in plaats van eisen meedogenloos krachtigere actie. Wie in Trump gelooft moet eens dieper kijken in zijn globalistische agenda kijken, deze voorspeld alleen maar meer oorlog om olie, Trump wil niet voor niets Venezuela binnen vallen daar bevinden de grootste olie reserve van de wereld , dus let op mijn worden mocht Trump onverhoopt herkozen worden dan zal de wereld in een nog groter crisis belande dan nu al is!

Overweeg alstublieft om mijn werk te steunen , dat afhankelijk is van donaties.

Reacties

Reacties

Tags: , , , ,

admin

© stopdebankiers.nl

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
zondag 23 juni 2024

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Privé Facebookgroep

Klik hier voor de FB groep!
Studio ViaNova

of scan deze code!

Inloggen

Uit het archief....

What's wrong with the world

Partner

New World Order!

Laatste bezoekers

Laatste bezoekers