De massapsychose van de angst voor covid

Een waardevolle bijdrage van blckbx, het kanaal van Flavio Pasquino:

“We beleven een Massale Psychose” legt kunstenaar en filosoof Mark Wooding op geniale wijze uit…
Deze video onderzoekt de gevaarlijkste van alle psychische epidemieën, de massapsychose. Een massapsychose is een epidemie van waanzin en treedt op wanneer een groot deel van een samenleving het contact met de realiteit verliest en in een waan begint te leven.

fuckfearporn

Dit fenomeen is geen fictie. Twee voorbeelden van massapsychose zijn de Amerikaanse en Europese heksenjachten in de 16e en 17e eeuw en de opkomst van het totalitarisme in de 20e eeuw.

Deze video zal vragen beantwoorden over massapsychose: wat is het? Hoe begint? Is het eerder gebeurd? Ervaren we er nu een? En zo ja, hoe kunnen de stadia van een massapsychose worden omgekeerd?

De video die we je serveren is door ons Nederlands ondertiteld en komt van het kanaal van ‘Academy of Ideas’, nu opnieuw geïllustreerd door ‘After Skool’. Hij duurt 21 minuten. Voor de Nederlandse ondertiteling: druk onder de video op CC en dan op Dutch.

De kunstenaar die de prachtige tekeningen maakt heet Mark Wooding en vertelt zijn persoonlijke verhaal in onderstaande video. Zeker ook de moeite waard om te bekijken.

mr.drs.Bou

© www.boublog.nl via detheorist.nl

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
dinsdag 26 september 2023

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Privé Facebookgroep

Klik hier voor de FB groep!
Studio ViaNova

of scan deze code!

Inloggen

Uit het archief....

What's wrong with the world

Partner

New World Order!

Laatste bezoekers

Laatste bezoekers