De Nederlandse viroloog Ron Fouchier – Een andere sleutel tot het Covid-19 onderzoek

De Nederlandse viroloog Ron Fouchier is een controversiële figuur op het terrein van de virologie. Hij creëerde ’s werelds dodelijkste virusstam en zijn onderzoek leidde tot een wereldwijde controverse om dergelijke experimenten te ontfinancieren en stop te zetten.

Nederlandse Viroloog Ron Fouchier - Een andere sleutel tot het Covid-19 Onderzoek, foto via GreatGameIndia

Deskundigen hebben de bezorgdheid geuit dat dergelijke experimenten gezien niet alleen tot een wereldwijde pandemie zouden kunnen leiden, maar ook tot bioterrorisme. Ron Fouchier is echter ook een sleutel tot het Covid-19 onderzoek. Hij isoleerde het SARS Coronavirus dat uit Saoedi-Arabië werd gesmokkeld en naar de Canadese wetenschapper Frank Plummer werd gestuurd, die een week na de publicatie van het rapport van GreatGameIndia dood was. Dit artikel gaat dieper in op het controversiële karakter van het werk van Ron Fouchier, met betrekking tot de Covid-19-uitbraak.

Ron Fouchier – Schepper van het gevaarlijkste virus ter wereld

Ron Fouchier is een Nederlandse viroloog die werkt als hoogleraar aan het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam. Zijn vakgebied is Moleculaire Virologie en Virus Evolutie en is betrokken geweest bij de ontdekking en sequentiebepaling van verschillende virussen, waaronder SARS in 2003 en H1N1 in 2009.

Fouchier’s onderzoek en publicaties stonden in het middelpunt van verhitte discussies toen hij in 2011 met zijn team een gemuteerd H5N1-virus creëerde dat zich zonder direct contact onder fretten kan verspreiden. Zijn onderzoek toonde aan dat zo’n virus in de lucht op mensen kan springen en kan leiden tot een wereldwijde pandemie of erger – bioterrorisme.

2011 Mutant H5N1-viruscontroverse

In september 2011 stond Fouchier in het InterContinentaal hotel in Malta en vertelde een publiek van wetenschappers hoe een gemuteerd H5N1-virus dat hij creëerde het vermogen heeft om in zoogdieren te evolueren om overdraagbaarheid in de lucht te bereiken. Met andere woorden, hij had het gevaarlijkste virus ter wereld gemaakt.

Hoewel H5N1-vogelgriep mensen kan doden, is het geen pandemie geworden omdat het zich niet gemakkelijk onder mensen kan verspreiden zonder direct contact. Met de ontdekking van de gemuteerde stam van het virus door Fouchier zou dat echter wel eens kunnen veranderen.

“Het virus wordt net zo efficiënt overgedragen als de seizoensgriep”, zegt Ron Fouchier van het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam, die het werk rapporteerde op een wetenschappelijke bijeenkomst over griep in Malta.

Zorgen over bioveiligheid

Er zijn vragen gerezen of deze bevindingen al dan niet openbaar gemaakt en gepubliceerd moesten worden in onderzoekstijdschriften. Terwijl zijn collega’s bepleitten dat de bevindingen met alle belangrijke details moesten worden gepubliceerd, voerden bioveiligheid-experts aan dat experimenten zoals deze in de eerste plaats niet hadden mogen worden gedaan, laat staan ​​gepubliceerd.

Ik denk dat de publicatie wel degelijk de kans vergroot dat anderen de experimenten zullen willen herhalen en deze lijn van onderzoek verder willen doortrekken. Hoe meer labs’ dit onderzoek doen, hoe groter de kans op een toevallige ontsnapping, zei Eric S. Toner, MD, senior medewerker in het Center for Biosecurity van de Universiteit van Pittsburgh Medical Center.

Hij gaf een voorbeeld van hoe in 1977 het H1N1-virus weer opdook toen een laboratoriumongeluk het virus in Rusland uitlekte.

De Amerikaanse National Science Advisory Board for Biosecurity (NSABB) adviseerde om de studie te ontdoen van belangrijke details voordat deze werd gepubliceerd. De raad veranderde echter van mening en stond toe dat de studies in maart 2012 volledig werden gepubliceerd.

In een vernietigend rapport over de Fouchier-experimenten schreef Lynn Klotz, een hooggeplaatste wetenschapper van het Center for Arms Control and Non-Proliferation, voor het Bulletin of the Atomic Scientists:

Laboratoriumincidenten die leiden tot onopgemerkte of niet gerapporteerde laboratoriuminfecties kunnen leiden tot het vrijkomen van een ziekte in de gemeenschap buiten het laboratorium; laboratoriummedewerkers met dergelijke infecties zullen hun werk verlaten met de ziekteverwekker bij zich. Als het betrokken agens een potentiële pandemische ziekteverwekker zou zijn, zou een dergelijke verspreiding in de gemeenschap kunnen leiden tot een wereldwijde pandemie met vele dodelijke slachtoffers.

De grootste zorg is het vrijkomen van een in het laboratorium gecreëerd, door zoogdieren overgedragen hoogpathogene vogelgriepvirus, zoals het door de lucht overgedragen H5N1-virus dat in de laboratoria van Ron Fouchier in Nederland is gecreëerd.

Gezien de vele manieren waarop menselijke fouten kunnen optreden, is het twijfelachtig dat de maatregelen ter voorkoming van menselijke fouten door Fouchier het vrijkomen van door de lucht overdraagbare vogelgriep in de gemeenschap door niet-gedetecteerde of niet-gerapporteerde laboratoriuminfecties kunnen voorkomen.

De door zoogdieren overdraagbare, hoogpathogene vogelgriep die in de Fouchier-laboratoria wordt gecreëerd, zou mensen via de lucht kunnen infecteren, en de virussen kunnen dodelijk zijn.

Overheidsfinanciering van “dual-use” technologie

De Fouchier-controverse gaf aanleiding tot bezorgdheid over de tekortkomingen van de overheid, de financierende instanties, de wetenschappers en de tijdschriften bij de behandeling van gevaarlijke ontdekkingen. Zo had de NSABB geen idee van het onderzoek van Fouchier totdat de tijdschriften klaar waren om het te publiceren.

In 2013 verloor Fouchier zijn juridische strijd tegen de Nederlandse overheid die hem belette zijn H5N1 mutantenvirusonderzoek te publiceren zonder eerst toestemming te vragen.

De overheid interpreteerde correct de regelgeving van de E.U. ter voorkoming van de verspreiding van massavernietigingswapens en zogenaamde “dual-use” technologie die gebruikt zou kunnen worden voor goed of kwaad, aldus de rechtbank.

In oktober 2014 kondigden de Amerikaanse autoriteiten een onderbreking aan in de financiering van GOF-onderzoeken (gain-of-function) met betrekking tot influenza MERS en SARS. Volgens ScienceInsider keurde de Amerikaanse gezondheidscommissie in 2018 stilletjes de financiering goed voor de onderzoeken van Fouchier met betrekking tot het H5N1-virus dat acht jaar geleden furore maakte.

2012 Saudische SARS Coronavirus controverse

In juni 2012 kwam Dr. Ali Mohamed Zaki, een Egyptische viroloog die in het Soliman Fakeeh Hospital in Jedda, Saoedi-Arabië werkt, een niet te identificeren virus tegen dat hij isoleerde van een 60-jarige patiënt die onlangs was overleden. Het bleek een nieuw type Coronavirus te zijn, dat voorheen onbekend was voor de wetenschappelijke gemeenschap. Fuchier noemde het virus betacoronavirus 2c EMC (hCoV-EMC) naar het Erasmus Medisch Centrum, voordat de WHO ingreep en het virus herdoopte tot MERS (Middle East Respiratory Syndrome). Het virus heette eerst HCoV-KSA1, voor Humaan Coronavirus uit het Koninkrijk Saoedi-Arabië.

Deze ongedateerde bestandsopname die door de Britse Health Protection Agency is vrijgegeven, toont een elektronenmicroscoopbeeld van een Coronavirus, dat deel uitmaakt van een familie van virussen die kwalen veroorzaken, waaronder de verkoudheid en SARS, die voor het eerst werd geïdentificeerd in het Midden-Oosten. HANDOUT/THE ASSOCIATED PRESS

Coronavirus uit Saoedi-Arabië gesmokkeld

Saudi-Arabië – waar het virus is ontstaan ​​- was ontevreden over het gedrag van Fouchier. Het Coronavirus werd uit Saoedi-Arabië gesmokkeld zonder toestemming van de Saudische autoriteiten. Alsof dat nog niet genoeg was, werd aan Saudische wetenschappers gevraagd om een EMC-materiaal-overdrachtovereenkomst (MTA) te ondertekenen voordat ze de gesmokkelde virusmonsters in handen konden krijgen.

De Saudische autoriteiten waren niet blij dat, hoewel het virus voor het eerst in hun land werd geïsoleerd, Zaki’s actie ertoe leidde dat soevereine en intellectuele eigendomsrechten op de eerste diagnostische tests of behandelingen werden overgedragen aan een instituut in Nederland. Zij beweren dat Zaki hen in het ongewisse heeft gelaten over zijn werk, inclusief zijn verscheping van het virus naar Nederland. Ziad Memish, de onderminister van Volksgezondheid van Saoedi-Arabië, beweert dat de nationale procedures voor het melden van potentiële nieuwe ziekteverwekkers “opzettelijk of onopzettelijk zijn omzeild”.

Covid-19 Controverse

Ron Fouchier’s polemiek met controverse eindigt niet met Saoedi-Arabië. Zoals gerapporteerd in het onderzoeksrapport van GreatGameIndia, was Fouchier degene die het Coronavirus naar de Canadese wetenschapper Frank Plummer in het National Microbiology Laboratory in Winnipeg stuurde. Het was onder Plummer, dat de Chinese biowarfare-spion Xiangguo Qiu en haar team dodelijke Coronavirussen van het Canadese laboratorium naar het Wuhan Institute of Virology smokkelden.

Net als Fouchier en de Chinese agent Charles Lieber die virustransporteurs creëerde, was Plummer de sleutel tot het onderzoek van Covid-19 en viel een week na de publicatie van GreatGameIndia’s rapport toevallig dood.

De jury is er nog steeds niet uit of de resultaten van dergelijke “dual-use research of concern” studies openbaar moeten worden gemaakt of niet. Terwijl sommigen zeggen dat het noodzakelijk is dat de wetenschappelijke gemeenschap de grenzen opzoekt, waarschuwen anderen dat dit soort studies nooit mogen gebeuren.

Hoewel, de betwiste vraag is – is het toeval dat de manier waarop het Saoedische SARS Coronavirus Saudi-Arabië werd gesmokkeld, op precies dezelfde manier het virus ook gesmokkeld door Chinese spionnen uit het Canadese laboratorium naar het Wuhan Instituut voor Virologie werd gesmokkeld – dat nu wordt onderzocht voor de Covid-19-uitbraak?

Bill Gates wil Corona-geïnfecteerden microchips implanteren

Frontnieuws

© Frontnieuws

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
dinsdag 16 juli 2024

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Inloggen

Uit het archief....

What's wrong with the world

Forum updates

  • Geen berichten om weer te geven.

Partner

New World Order!

Laatste bezoekers

Laatste bezoekers