De timing van de virusmutatie ‘is wel erg opmerkelijk’

Opeens was daar een nieuwe variant van het coronavirus. De virusmutatie gaat momenteel rond in Groot-Brittannië en zou ook in Nederland zijn opgedoken. Viroloog Marion Koopmans waarschuwde vandaag in het NOS Radio 1 Journaal dat alleen het eisen van een negatieve test voor reizigers het gemuteerde virus niet uit Nederland houdt. Om de nieuwe variant van het coronavirus tegen te houden, is er volgens haar meer nodig. “Wat ook belangrijk is, is dat mensen als ze negatief getest zijn en daarna alsnog klachten krijgen, zich opnieuw laten testen.”

Covid19 Ospedale di Padova

Sommigen beweren dat de virusmutatie 70 procent besmettelijker is. Wetenschappers en politici hebben gezegd dat daar nog geen bewijs voor is. Professor Carl Heneghan van de Universiteit van Oxford reageerde sceptisch. “Ik doe dit al 25 jaar en kan je vertellen dat je hier niet zomaar een getal aan kunt hangen.” Alle experts zeggen dat het daar veel te vroeg voor is, aldus Heneghan. “Ik wil eerst duidelijk bewijs zien en niet horen ‘dat we denken dat het besmettelijker is’.” Ook oud-minister Desmond Swayne zei ‘eerst bewijs te willen zien’.

De Amerikaanse gezondheidsdienst CDC mengde zich dinsdag in de discussie. Volgens het agentschap is er ‘geen bewijs’ dat de virusmutatie resulteert in ergere klachten of een hoger risico op sterfte. Dat een variant van het virus veel voorkomt in een bepaald gebied wil nog niet zeggen dat deze variant besmettelijker is, voegde de CDC toe.

De Haagse pr-afdeling werkt overuren

In dit nieuwsartikel, dat dateert van september, valt te lezen: “Dat het virus muteert, hoeft geen reden te zijn voor ongerustheid. Er zijn al duizenden varianten van het Sars-CoV-2-virus opgedoken, en de meeste mutaties hebben weinig tot geen invloed.” Vanwaar dan alle ophef?

Volgens advocaat Henriette Nakad is er meer aan de hand. “De timing van een ‘nieuw’ virus is wel erg opmerkelijk. Net nu iedereen begint te beseffen dat de besmettelijkheid en dodelijkheid niet klopte,” schrijft ze op Twitter. “De Haagse pr-afdeling werkt overuren.”

Robin de Boer

© www.ninefornews.nl

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
zondag 23 juni 2024

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Privé Facebookgroep

Klik hier voor de FB groep!
Studio ViaNova

of scan deze code!

Inloggen

Uit het archief....

What's wrong with the world

Partner

New World Order!

Laatste bezoekers

Laatste bezoekers