De uitbraak van het Spaanse coronavirus doodt meer dan 4800 mensen – laatste updates

Het aantal mensen over de hele wereld dat het coronavirus heeft opgelopen, is met meer dan 530.000 gestegen, waarbij de Verenigde Staten bovenaan de lijst staan, volgens een aantekening van de Johns Hopkins University. Hier is het laatste voor 27 maart:

Spanje ziet 769 nieuwe dodelijke ongevallen binnen 24 uur

Het dodental in Spanje steeg meer dan 4800 nadat 769 mensen binnen 24 uur stierven, wat een recordaantal doden voor een dag was, zei de regering.

Cijfers van het ministerie van Volksgezondheid toonden aan dat het aantal sterfgevallen 4.858 bereikte, terwijl het aantal gevallen steeg tot 64.059, hoewel het aantal nieuwe infecties leek te vertragen, met een stijging van 14 procent vergeleken met 18 procent een dag eerder.

Het dodental van Iran stijgt tot 2378

Iran vecht tegen de ergste uitbraak van het coronavirus in het Midden-Oosten. 

Ali Reza Vahabzadeh, een adviseur van het ministerie van Volksgezondheid, zei in een tweet dat het virus nog eens 144 mensen in het land heeft gedood, waardoor het dodental tot 2.378 is gestegen te midden van 32.332 bevestigde gevallen.

De autoriteiten hebben er bij de mensen op aangedrongen thuis te blijven, maar hebben de ingrijpende afsluitingen die elders in de regio worden gezien, niet opgelegd.

Iraanse functionarissen hebben er herhaaldelijk op aangedrongen dat ze de uitbraak onder controle hebben, ondanks de bezorgdheid dat het de gezondheidsvoorzieningen van het land zou kunnen overbelasten.

Maleisië meldt 130 nieuwe gevallen van coronavirus

Maleisië meldde 130 nieuwe gevallen van coronavirus en in totaal 2.161 infecties, het hoogste aantal in Zuidoost-Azië.

Het aantal sterfgevallen als gevolg van de virusuitbraak is gestegen tot 26, aldus het ministerie van Volksgezondheid.

Eerder op vrijdag kondigde Maleisië een stimuleringspakket aan ter waarde van 250 miljard ringgit ($ 58,28 miljard) om de economische klap van de coronaviruspandemie te verzachten.

Hong Kong meldt de grootste dagelijkse toename van infecties

Hong Kong meldde 65 nieuwe coronavirusinfecties, de grootste dagelijkse stijging tot nu toe, waarmee het totale aantal gevallen in de door China geregeerde stad op 518 komt, aldus gezondheidsfunctionarissen.

Van de laatste gevallen waren er 41 onlangs teruggekeerd van een reis naar het buitenland.

Eerste twee doden door Covid-19 in Zuid-Afrika 

Zuid-Afrika meldde de eerste twee sterfgevallen als gevolg van de uitbraak, aangezien het aantal bevestigde gevallen de grens van 1000 overschreed, aldus de regering.

‘Vanmorgen maken we Zuid-Afrikanen wakker met triest nieuws dat we nu onze eerste sterfgevallen als gevolg van Covid-19 hebben’, zei het ministerie van Volksgezondheid in een verklaring.

Kazachstan sluit bedrijven in grote steden een week lang af

Kazachstan heeft de meeste bedrijven in de hoofdstad Nur-Sultan en de grootste stad Almaty bevolen om het werk tussen 30 maart en 5 april op te schorten, zei de regering, als onderdeel van maatregelen om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

Alleen staatsorganen, zorgorganisaties, media, voedselretailers, apotheken en andere essentiële dienstverleners mogen doorwerken, staat in een verklaring. 

Rusland om restaurants, cafés vanaf zaterdag te sluiten

De Russische regering heeft bevolen dat alle cafés en restaurants vanaf zaterdag een week moeten sluiten om de verspreiding van de coronavirusinfectie tegen te gaan.

Russische regio’s moeten ‘de activiteiten van openbare voedselservicebedrijven stopzetten’, behalve bezorgdiensten, aldus een regeringsbesluit.

Oezbekistan vergroot de lockdowns

Oezbekistan sloot meer steden en districten af ​​en kondigde grote bonusbetalingen aan voor medische hulpverleners, in een poging de verspreiding van een coronavirus te vertragen, omdat het de eerste dood van het land meldde en het aantal gevallen steeg tot 83.

Een 72-jarige man in de stad Namangan stierf vrijdagochtend, nadat hij naast het coronavirus aan tal van andere ziekten had geleden, zei het ministerie van gezondheidszorg.

Gemeenten in de provincie Navoi, de thuisbasis van grote goud- en uraniumwinningsbedrijven en chemische fabrieken, zeiden dat ze de steden Navoi en Zarafshan, evenals verschillende districten, sloten.

Autoriteiten in het belangrijkste toeristische centrum van Buchara zeiden ook dat de stad haar grenzen zou sluiten.

De Centraal-Aziatische natie heeft enkele van haar grootste steden, waaronder de hoofdstad Tasjkent, al afgesloten.

Australië versterkt de regels voor zelfisolatie voor terugkerende burgers

De Australische premier Scott Morrison heeft de handhaving van zelfisolatie voor duizenden burgers die uit het buitenland terugkeren, aangescherpt, en zei dat staten en gebieden alle aankomsten in hotels in quarantaine zouden plaatsen.

De Australian Defence Force zou ook worden ingezet om de zelfisolatieregels te handhaven, zei Morrison.

Het aantal gevallen van coronavirus in Australië overtrof op vrijdag de 3.000 op vrijdag van minder dan 100 begin maart, volgens gezondheidsautoriteiten, wat de vrees opwekt over een bredere verspreiding in de gemeenschap. 

Het land heeft tot nu toe 13 sterfgevallen als gevolg van de pandemie gemeld.

Thailand meldt 91 nieuwe gevallen, één overlijden

Thailand meldde 91 nieuwe gevallen van coronavirus en 1 dodelijk ongeval, wat het totaal op 1.136 gevallen en 5 doden brengt, aldus een gezondheidsfunctionaris.

De laatste dood was van een patiënt in de provincie Narathiwat, grenzend aan Maleisië, zei hij.

De nieuwe infecties bestaan ​​uit 30 patiënten die verband houden met eerdere gevallen en 19 gevallen, waaronder geïmporteerde, zei Anupong Sujariyakul, een senior expert in preventieve geneeskunde bij de afdeling ziektebestrijding. 

Het saldo 42 mensen, die positief testten, wachten op een sonde om te bepalen hoe ze de ziekte hebben opgelopen, zei hij.

Tot dusver zijn 97 patiënten hersteld en sinds de uitbraak naar huis gegaan.

Zuid-Korea meldt 91 nieuwe gevallen van coronavirus, in totaal 9.332 

Zuid-Korea rapporteerde 91 nieuwe gevallen van coronavirus, waarmee het nationale aantal op 9332 kwam, aldus de Korea Centers for Disease Control and Prevention. 

De Zuid-Koreaanse boyband BTS zal de tour door Noord-Amerika met twee maanden uitstellen tot juni vanwege bezorgdheid over de pandemie van het coronavirus, aldus het management.

Het aantal gevallen in Mexico stijgt tot 585, meldt nog 2 sterfgevallen

Mexico heeft 585 gevallen van coronavirus in het land geregistreerd, tegenover 475 de vorige dag, en nog eens twee doden, zei een ambtenaar van het ministerie van Volksgezondheid.

In totaal zijn in Mexico acht mensen aan het virus gestorven.

Nicaragua meldt de eerste dood

Nicaragua heeft het eerste overlijden van het Midden-Amerikaanse land door coronavirus geregistreerd, een hiv-positieve persoon met meerdere gezondheidsproblemen, zei het ministerie van Volksgezondheid donderdag.

Het land heeft nog een ander exemplaar van het virus geregistreerd.

China meldt de eerste lokale uitzending in 3 dagen

Het vasteland van China meldde zijn eerste lokaal overgedragen coronavirusinfectie in drie dagen, hoewel zaken met reizigers uit het buitenland het totale aantal nieuwe gevallen bleven domineren.

De Chinese National Health Commission zei vrijdag dat donderdag 55 nieuwe gevallen van coronavirus zijn gemeld op het vasteland, met op één na alle gevallen van zogenaamde geïmporteerde gevallen. Een dag eerder waren er 67 nieuwe gevallen.

De enige lokaal overgedragen zaak was in de provincie Zhejiang, zei de gezondheidscommissie. Het totale aantal infecties voor het Chinese vasteland bedraagt ​​nu 81.340 en het dodental stijgt met vijf tot 3.292.

Panama meldt 116 nieuwe gevallen, 9 totale sterfgevallen

Panama registreerde 116 nieuwe gevallen van coronavirus, zeiden gezondheidsfunctionarissen, waardoor het totale aantal gevallen in het Midden-Amerikaanse land op 674 komt.

Ambtenaren zeiden ook dat nog één persoon is overleden, wat in totaal negen doden heeft veroorzaakt door het virus en dat 83 mensen in het ziekenhuis zijn opgenomen.

admin

© stopdebankiers.nl

 

Reacties 1

joker op vrijdag 27 maart 2020 22:48

We worden gewoon uitgemoord

We worden gewoon uitgemoord
Gast
dinsdag 03 oktober 2023

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Privé Facebookgroep

Klik hier voor de FB groep!
Studio ViaNova

of scan deze code!

Inloggen

Uit het archief....

What's wrong with the world

Partner

New World Order!

Laatste bezoekers

Laatste bezoekers