Duitse ambtenaar doet veel stof opwaaien: ‘Corona vormde nooit echt een bedreiging’

Een medewerker van het Duitse ministerie van Binnenlandse Zaken heeft voor een nationaal schandaal gezorgd. Stephan Kohn bracht vorige week een 190 pagina’s tellend rapport naar buiten waarin hij schrijft: “Er is waarschijnlijk nooit een moment geweest waarop het nieuwe virus echt een bedreiging vormde.” Hij adviseerde met klem om alle coronamaatregelen ‘op te heffen’.

Kohn gaat in zijn paper in op de schade die de maatregelen veroorzaken, bijvoorbeeld door het uitstellen van operaties. Hij schrijft dat er talloze mensen zullen sterven door hartaanvallen en beroertes omdat ze minder snel of te laat naar de dokter gaan.

De ambtenaar zegt dat de coronapandemie een ‘vals alarm’ is. Hij stuurde eerder al e-mails rond waarin hij zijn zorgen uitte, tot frustratie van zijn bazen.

Geschorst

Op een dag, toen zijn manager niet op kantoor was, zag Kohn zijn kans schoon. Hij bracht zijn paper naar buiten als expertadvies van het ministerie van Binnenlandse Zaken. In het advies schreef hij ook dat de overheid mogelijk ‘de grootste producent van nepnieuws’ is.

Kohn werd gelijk geschorst en moest zijn laptop inleveren. Verantwoordelijk minister Horst Seehofer reageerde: “Ik heb er geen problemen mee dat hij een eigen mening heeft. Waar ik wel een probleem mee heb, is dat hij de indruk heeft gewekt dat dit de mening van het ministerie is.”

De overheid zit in een lastig parket, aangezien veel mensen Kohn als een held zien. Ook politici nemen het voor hem op. Veronika Bellmann (CDU) vindt dat Seehofer het rapport niet zomaar terzijde moet schuiven. “Ik sta volledig achter het uitgangspunt van de paper, namelijk dat de dreiging van het coronavirus overdreven is.” Ze voegde toe dat de ambtenaar gewoon zijn werk deed.

Steun uit onverwachte hoek

Kohn krijgt ook steun uit onverwachte hoek. De gerenommeerde professor Peter Schirmacher van de Universiteit van Heidelberg waarschuwt in Bild dat de coronamaatregelen meer doden zullen veroorzaken dan aangenomen.

Burgemeester Boris Palmer van de Duitse stad Tübingen zei eerder dat we ‘mensen beschermen die waarschijnlijk over een half jaar toch al dood zouden zijn.”

[Spiegel]

Vind je dit interessant? Klik dan hieronder om te delen op Social Media

© Copyright (c) NineForNews.nl

NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Robin de Boer

© www.ninefornews.nl

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
zondag 24 september 2023

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Privé Facebookgroep

Klik hier voor de FB groep!
Studio ViaNova

of scan deze code!

Inloggen

Uit het archief....

What's wrong with the world

Partner

New World Order!

Laatste bezoekers

Laatste bezoekers