Eerste Amerikaanse geval van potentieel dodelijk Chinees coronavirus bevestigd in de staat Washington

Een man uit de staat Washington is gediagnosticeerd met het mysterieuze virus dat vorige maand uitbrak in China en werd het eerste bevestigde geval in de Verenigde Staten van een ziekte die ten minste zes mensen heeft gedood en honderden meer ziek heeft gemaakt, volgens Amerikaanse functionarissen.

De man, in zijn dertiger jaren, bevindt zich in een stabiele toestand in het regionale medische centrum van Providence in Everett, Washington. Ambtenaren zeiden dat ze hem daar in de gaten houden vanwege een overvloed aan voorzichtigheid, niet omdat hij ernstig ziek is. De man keerde vorige week terug naar de Verenigde Staten, voordat federale gezondheidsfunctionarissen reizigers begonnen te screenen uit de centrale Chinese stad Wuhan op de internationale luchthavens John F. Kennedy van Los Angeles, San Francisco en New York, de eerste dergelijke poging sinds de uitbraak van ebola in 2014.

De gezondheidsambtenaren van de staat Washington zeiden dat de man, een inwoner van Snohomish County, Washington, woensdag terugkeerde van een reis naar de regio waar hij familieleden in Wuhan bezocht, waar de uitbraak begon. Kort na aankomst op de internationale luchthaven van Seattle begon hij zich ziek te voelen en op zondag contact op te nemen met zijn zorgverlener. Lokale, provinciale en federale ambtenaren verzamelden snel monsters en stuurden deze naar de Centers for Disease Control and Prevention voor testen. Zijn zaak werd maandag bevestigd als het coronavirus dat bijna 300 mensen in China en anderen in Thailand, Japan, Taiwan en Zuid-Korea ziek heeft gemaakt.

CDC-functionarissen zeiden dinsdag dat ze de screening uitbreiden naar internationale luchthavens in Atlanta en Chicago. Meer dan 1.200 reizigers zijn sinds vrijdag al gescreend, nog niemand heeft naar een ziekenhuis verwezen of ontdekt ziek te zijn met het virus. Federale ambtenaren zullen ook reizigers die in de Verenigde Staten aankomen op directe en indirecte vluchten van Wuhan naar die vijf luchthavens leiden voor screening. Dat proces wordt de komende dagen verder uitgewerkt. Als een passagier bijvoorbeeld oorspronkelijk was gepland om van Wuhan naar Shanghai en vervolgens Boston te vliegen, zou die vlucht hoogstwaarschijnlijk worden doorgestuurd naar JFK voor screening, en vervolgens naar Boston, zeiden CDC-ambtenaren. Screenings worden uitgevoerd in het Engels en het Mandarijn.

De zaak van de inwoner uit Washington ontstond enkele dagen voordat het luchthavenonderzoek begon, maar lokale, provinciale en federale ambtenaren zeiden dat ze alert waren en snel samenwerkten om hem te testen en voorzorgsmaatregelen te treffen. Een klein aantal gezondheidswerkers en patiënten die mogelijk aan hem zijn blootgesteld is verteld om op symptomen te letten en worden gevolgd, aldus de gezondheidsambtenaren van de staat Washington. Ambtenaren volgen de mensen waarmee hij mogelijk in aanraking is gekomen, zowel in China als in de Verenigde Staten.

Ambtenaren prezen de man voor het nemen van het initiatief om zijn zorgverlener te bereiken. “Hij was een zeer scherpzinnige heer,” zei Scott Lindquist, de epidemioloog van de staat Washington. “Hij keek actief naar internet” en zag informatie over het virus en de verspreiding ervan, zei Lindquist dinsdag in een nieuwsbriefing.

Nancy Messonnier, directeur van het CDC’s National Center for Immunization and Respiratory Disease, zei dat het risico van het virus voor de algemene Amerikaanse bevolking laag is, maar dat oudere volwassenen met onderliggende gezondheidsproblemen een verhoogd risico lopen. Ze zei dat federale ambtenaren bereid zijn om snel te reageren.

“Dit is een evoluerende situatie en nogmaals, we verwachten extra gevallen in de Verenigde Staten en wereldwijd,” zei ze.

De CDC en functionarissen van binnenlandse veiligheids- en transportbureaus werken uit hoe toekomstige reizigers die vanuit Wuhan in de Verenigde Staten aankomen, worden doorgestuurd naar de vijf luchthavens. Amerikaanse functionarissen willen ervoor zorgen dat elke keer dat iemand een vlucht boekt van Wuhan naar de Verenigde Staten, hun eerste punt van binnenkomst een van die luchthavens is, zei Martin Cetron, directeur van de CDC-afdeling voor wereldwijde migratie en quarantaine. Alleen de luchthavens JFK en San Francisco hebben directe vluchten.

Het proces is complex en omvat het “opnieuw uitgeven van tickets en het omleiden van passagiers over de hele wereld,” zei Cetron.

Naast de groeiende screening op luchthavens, heeft de CDC zijn reiswaarschuwing van niveau 1 naar niveau 2 verhoogd en reizigers naar Wuhan aangespoord contact met zieke mensen, dieren (levend of dood) en dierenmarkten te vermijden.

De uitbraak is de afgelopen dagen snel gegroeid, met autoriteiten in China die bevestigde gevallen in meerdere steden meldden, omdat honderden miljoenen mensen in China en elders in Azië onderweg zijn naar het nieuwe maanjaar, het grootste reisevenement in de wereld. Aangenomen wordt dat de infectie is begonnen bij mensen die hebben gewinkeld of gewerkt op een dierenmarkt in Wuhan. Maar de snelle verspreiding bracht ambtenaren ertoe te concluderen dat mensen, evenals dieren, de infectie konden overbrengen.

De man uit de staat Washington heeft die markt niet bezocht en kende niemand die ziek was, zeiden de ambtenaren van de staat Washington.

De bron van de infectie van de man roept meer vragen en zorgen op over de overdracht van de ziekte van mens op mens. Chinese functionarissen hebben bevestigd dat dit fenomeen zich voordoet.

Om deze uitbraak te beheersen, proberen gezondheidsfunctionarissen te bepalen of nieuwe gevallen die in andere steden in China en elders worden gemeld, kunnen worden herleid tot Wuhan, zei Tom Inglesby, directeur van het Center for Health Security van de Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health . Als de ziekte onafhankelijk in andere delen van het land circuleert, zou die informatie niet alleen invloed hebben op de manier waarop China het bevat, maar ook op de manier waarop andere instanties voor volksgezondheid in de wereld proberen de verspreiding ervan te voorkomen, zei hij.

Coronavirussen zijn een grote familie virussen, variërend van verkoudheid tot veel ernstiger ziekten en kunnen zowel mens als dier infecteren, volgens de Wereldgezondheidsorganisatie. De verspreiding van de stam in China is gerelateerd aan twee andere coronavirussen die de afgelopen jaren grote uitbraken hebben veroorzaakt: ademhalingssyndroom in het Midden-Oosten, ook bekend als MERS, en ernstig acuut ademhalingssyndroom of SARS.

“Aangezien dit een ademhalingsvirus is, wordt het gemakkelijker verspreid dan ebola, dus het brengt meer angst met zich mee dat het gemakkelijk tussen mensen kan worden overgedragen”, zegt Matthew Frieman, een viroloog en geassocieerd professor aan de University of Maryland School of Medicine die coronavirussen bestudeert .

De WHO komt woensdag bijeen om te beslissen of de uitbraak tot een noodsituatie voor de volksgezondheid moet worden verklaard.

Symptomen van een coronavirusinfectie zijn ademhalingsproblemen, koorts en hoest en kunnen leiden tot ernstige gevallen van longontsteking, nierfalen, acuut ademhalingssyndroom (wanneer zich vloeistof ophoopt in de longen) en overlijden. Ouderen, jongeren en mensen met een al verzwakt immuunsysteem lopen volgens de CDC een hoger risico op het ontwikkelen van ernstige aandoeningen van de lagere luchtwegen, zoals bronchitis en longontsteking.

Bronnen:

The Washing Afbeeldingsresultaat voor coronavirus ton Post

 

Redactie World Unity

© worldunity.me

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
dinsdag 16 juli 2024

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Inloggen

Uit het archief....

What's wrong with the world

Forum updates

  • Geen berichten om weer te geven.

Partner

New World Order!

Laatste bezoekers

Laatste bezoekers