Elspeet zou een ‘coronabrandhaard’ zijn en ‘donkerrood’ kleuren. Dit zijn de cijfers

Elspeet is al wekenlang een coronabrandhaard, schrijft De Stentor. De gemeente Nunspeet zou al weken donkerrood kleuren. "Vooral Elspeet is een brandhaard," wordt nog eens benadrukt.

Een GGD-arts zei tegen de nieuwssite dat in het dorp nog altijd mensen sterven aan corona. Volgens hem verspreidt het virus zich vooral binnen grote, niet-gevaccineerde gezinnen. De arts voegde toe dat het aantal positieve coronatests 'iets afneemt'.

kerkhog89egy

Burgemeester Breunis van de Weerd zei zich 'zorgen te maken' over de 'stijgende besmettingen' in zijn gemeente en riep inwoners op zich te laten vaccineren. Hij heeft de coronaprik zelf niet gehaald.

"Vanuit geloofsovertuiging heb ik ervoor gekozen om niet te vaccineren," zei hij begin deze maand tegen RTV Nunspeet. "Dat is heel persoonlijk."

Nul, niemand

Hoe is de situatie in de donkerrode brandhaard Elspeet? Vallen mensen bij bosjes neer? Rijden ambulances af en aan? Het coronadashboard laat zien dat het aantal positieve tests hard richting nul gaat. Woensdag testte in de gemeente één persoon positief. Vandaag zijn het er vier. Op de kaart van het coronadashboard kleurt Nunspeet lichtblauw in plaats van donkerrood.

In Nunspeet worden nauwelijks tot geen ziekenhuisopnames geregistreerd. Op 14, 15, 16, 17 en 18 september zijn er nul ziekenhuisopnames gemeld. Tot slot de sterfgevallen in deze 'coronabrandhaard'. Sinds begin mei is er in de gemeente Nunspeet niemand overleden met corona.

Sterk staaltje nepnieuws

"Weer een sterk staaltje nepnieuws, dit keer van De Stentor," schrijft journalist Annelies Strikkers op Twitter. Ze vraagt aan de GGD: "Zouden jullie me kunnen vertellen waar al die overleden mensen zijn sinds 2 mei 2021?"

Eerder schreef De Gelderlander dat Nijmegen 'donkerrood kleurt' en dat je 'aan de beurt bent met delta' als je niet gevaccineerd bent. Er bleek niets aan de hand te zijn.

 

© Copyright (c) NineForNews.nl

Robin de Boer

© www.ninefornews.nl

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
zondag 23 juni 2024

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Privé Facebookgroep

Klik hier voor de FB groep!
Studio ViaNova

of scan deze code!

Inloggen

Uit het archief....

What's wrong with the world

Partner

New World Order!

Laatste bezoekers

Laatste bezoekers