Epidemioloog: griepgevallen worden geteld als corona

Topepidemioloog Knut Wittkowski heeft gezegd dat de scherpe daling van het aantal griepgevallen kan worden toegeschreven aan het feit dat ze onterecht worden geteld als coronagevallen. Wittkowski, voorheen verbonden aan de Rockefeller-universiteit, waarschuwde dat ‘griep grotendeels is omgedoopt tot Covid-19’.

In de categorie mensen die corona-achtige klachten hebben – die gemakkelijk zijn te verwarren met griepsymptomen – bevindt zich mogelijk een groot aantal griepgevallen, zei de epidemioloog tegen Just the News.

Die patiënten hebben mogelijk ‘ook wat Sars-RNA in hun neus terwijl ze besmet raken met griep’. In zo’n geval wordt dit griepgeval geteld als Covid-19, voegde hij toe.

Wittkowski zei dat mondkapjes en afstandsregels niet hebben geleid tot een daling van het aantal griepgevallen. Hij benadrukte dat griep en coronavirussen ‘meer overeenkomsten hebben dan mensen denken’. Mensen weten dat iedereen mondkapjes draagt en afstand houdt, en dus willen ze daar positieve dingen over horen, aldus de epidemioloog.

Verzevenvoudigd

In Amerikaanse staten als Californië en Pennsylvania, waar de mondkapjesregels erg streng zijn, blijft het aantal coronagevallen omhoogschieten.

Uit cijfers blijkt dat meer dan 9 op de 10 Amerikanen in de meeste staten geregeld mondkapjes dragen in het openbaar. Sinds het begin van de herfst draagt meer dan 80 procent van de Amerikanen een mondmasker. Toch is het gemiddelde aantal positieve coronatests sinds de piek in de lente bijna verzevenvoudigd, schrijft Just the News.

[Summit News]

b2ap3 thumbnail puurvergif

Robin de Boer

© www.ninefornews.nl

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
dinsdag 16 juli 2024

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Inloggen

Uit het archief....

What's wrong with the world

Forum updates

  • Geen berichten om weer te geven.

Partner

New World Order!

Laatste bezoekers

Laatste bezoekers