Epidemioloog looft Zweedse corona-aanpak: ‘Op alle vlakken gelijk gekregen’

Zweden koos aan het begin van de coronacrisis voor een eigenzinnige aanpak door als één van de weinige landen niet in lockdown te gaan. De aanpak lijkt te hebben gewerkt, aangezien het land groepsimmuniteit nadert. Opeens waren daar de kritische berichten in de media over de Zweedse aanpak. Tussen 13 en 20 mei zou het land het hoogste aantal coronadoden per miljoen inwoners in de wereld hebben geteld. Epidemioloog Luc Bonneux veegt de kritiek in De Standaard van tafel.

“Zweden streeft naar minimale schade voor de volksgezondheid op de lange termijn. Dat die aanpak goed werkt, is voor veel mensen een bittere pil om te slikken,” zegt hij.

Hij merkt op dat de architecten van de Zweedse corona-aanpak op alle vlakken gelijk hebben gekregen. De epidemie bleef beperkt.

Hoge immuniteit

Dertig procent van de inwoners van Stockholm draagt nu al antistoffen bij zich, waardoor het virus zich veel moeilijker kan verspreiden. Virologen beweren dat we niet weten of die antistoffen ons beschermen. Anders Tegnell, de Zweedse hoofdepidemioloog, vraagt zich af wat dan de bedoeling is van een vaccin.

Bonneux stelt vast: “Stockholm heeft een goed gefundeerd langetermijnbeleid, gevalideerd door de feiten, een minder beschadigde economie, kinderen die naar school blijven gaan, winkels die open zijn gebleven, cafés en restaurants die draaien, een hoge immuniteit.”

Dat terwijl onze toestand erg zal lijken op het Zweden van nu, maar dan met veel economische schade, veel leerachterstand, veel bange mensen en minder weerstand tegen Covid-19, aldus de epidemioloog.

[Standaard]

De Zweedse corona-aanpak zonder lockdown | NLblijftThuis | AD.nl

Vind je dit artikel waardevol? Deel het dan met je kennissen op Facebook/Twitter

© Copyright (c) NineForNews.nl

NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Robin de Boer

© www.ninefornews.nl

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
zaterdag 24 februari 2024

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Privé Facebookgroep

Klik hier voor de FB groep!
Studio ViaNova

of scan deze code!

Inloggen

Uit het archief....

What's wrong with the world

Partner

New World Order!

Laatste bezoekers

Laatste bezoekers