Fleur Agema laat bij Jinek een waarheidsbom ontploffen

Het kabinet kondigde dinsdag nieuwe maatregelen aan om de stijgende ‘besmettingen’ tegen te gaan. In de Kamer werd daar woensdag stevig over gedebatteerd. Eva Jinek besprak het debat met onder andere Kamerlid Fleur Agema (PVV).

Agema zei dat het kabinet ‘constant de bliksem aan het afleiden is van het eigen falen vandaan’. “Laten we wel wezen, die ziekenhuiszorg is gigantisch afgebroken – het is wel mijn leven geweest de afgelopen 15 jaar. Vijf ziekenhuizen dicht, 19 ic’s dicht, 15 spoedeisende hulpen dicht, 914 ic-verpleegkundigen weg de afgelopen vijf jaar, voordat corona begon,” zei het Kamerlid.

Dat kán toch niet?

“En ze laten alles in stand,” benadrukte Agema. “De ziekenhuizen krijgen er volgend jaar 0,0 procent bij, er is geen geld vrijgemaakt voor inhaalzorg en dan willen ze ook nog eens binnen 10 jaar de helft van de ziekenhuisgebouwen afbreken en het aantal 75-plussers verdubbelt nog,” zei ze tegen Jinek.

“En iedere keer sta ik er weer en denk ik van: waarom dóen deze mensen dit? Hoe kan het dat in een welvarend en rijk land als Nederland de hele boel op tilt slaat als er 250 mensen met corona op de ic liggen? Dat kán toch niet? We moeten dat toch aankunnen?” vroeg ze.

Voorlopig de laatste keer

Agema schrijft op Twitter dat het voorlopig wel de laatste keer geweest zal zijn dat ze werd uitgenodigd voor een talkshow.

jinek76

© Copyright (c) NineForNews.nl

Robin de Boer

© www.ninefornews.nl via detheorist.nl

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
zondag 23 juni 2024

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Privé Facebookgroep

Klik hier voor de FB groep!
Studio ViaNova

of scan deze code!

Inloggen

Uit het archief....

What's wrong with the world

Partner

New World Order!

Laatste bezoekers

Laatste bezoekers