Fleur Agema woest: druk op de zorg ‘is regelrecht de schuld van D66’

Vaccineren doe je ook om een 55-jarige hartpatiënt niet te dwingen om een hartoperatie uit te stellen tot 2023, schreef D66-Kamerlid Jan Paternotte in reactie op een bericht waarin gesuggereerd wordt dat ongevaccineerden verantwoordelijk zijn voor de druk op de zorg.

Kamerlid Fleur Agema (PVV) geeft hem er flink van langs. “Het is regelrecht de schuld van D66 dat onze ziekenhuiszorg geen pandemie aankan.”

“En als jullie nu tijdens de onderhandelingen geen forse investering verlangen, is het regelrecht jullie schuld als er op enig moment gekozen moet worden tussen de ene of de andere patiënt,” voegt ze toe.

De enige echte zondebok is de overheid

Marianne Zwagerman schreef een kritische column over deze ‘zondebokverschuiving’. “We hebben mensen het recht op hun eigen problemen ontnomen en verslaafd gemaakt aan de verzorgingsstaat,” aldus Zwagerman. “Wie zuipt en rookt maar prikt is braaf. Wie sport en niet prikt is een dader, een paria die we liever kwijt zijn.”

Agema, sinds 2006 Kamerlid, haakt hierop in: “De enige echte zondebok is de overheid die de zorg te duur vond en daarom niet was voorbereid op een pandemie én die nog altijd niet van plan is te investeren in onze ziekenhuizen.”

De omgekeerde wereld!

Ook IC-baas Diederik Gommers krijgt de volle laag. Die zei in Op1 dat het niet mogelijk is om de IC-capaciteit deze winter uit te breiden naar meer dan 1350 bedden. Minister De Jonge had hem gevraagd of we nog boven die 1350 bedden kunnen. Dat is volgens Gommers een ‘onzinnige vraag’.

Agema: “De omgekeerde wereld! De voorzitter van de IC’s zou juist extra IC’s, intensivisten, IC-verpleegkundigen en geld om dat te betalen moeten eisen van de minister van VWS!”

d66

© Copyright (c) NineForNews.nl

Robin de Boer

© www.ninefornews.nl via detheorist.nl

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
zondag 24 september 2023

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Privé Facebookgroep

Klik hier voor de FB groep!
Studio ViaNova

of scan deze code!

Inloggen

Uit het archief....

What's wrong with the world

Partner

New World Order!

Laatste bezoekers

Laatste bezoekers